Магията на изтока - тема 66

• 26 576
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
  • DE
Аууу, как си изпуснала клюката Grinning 2019а се разчу, че приятелката му е бременна и последва брак, за мен си бе почти по принуда Rolling Eyes Грозно бе отношението на "фенове" и разни други коментиращи как трябвало да напусне групата, защото бил женен. Ето нещо на английски https://cnalifestyle.channelnewsasia.com/entertainment/exo-chen- … irst-child-237096
Поне вече са по-малко негативните коментари към айдъли и актьори дето са решили да имат жена и дете и поне малко нормален живот.

# 76
  • BG
дане, за историята знам, но щастливият завършек съм пропуснала, мерси за линка.

# 77
Kazoku Boshu Shimasu приключи в петък (24 септември), но още не съм гледала финала. Може и да изчакам бавния малайзиец да си качи английските букви.
Като завърши този проект дано се сети, че превежда и IP: Cyber Sosahan. Да вземе да го довърши, че е заспал на 4-и епизод и не е мръднал след него, а и той е само девет епизода.

Преводачката на Ukiwa и тя нещо не е в настроение за превод. Гледам я, че публикува постоянно в Туитър, но нови преводи след 5-и епизод няма. Сериалът приключи вчера в Япония с общо 8 епизода, та, може и да пусне останалите три епизода накуп, кой знае...
Погледах вчера финала. Готвех, имах работа вкъщи и не го следих изцяло, но видях, че до финал...

Скрит текст:
... си останаха "повече от приятели, по-малко от любовници" като в заглавието на сериала. Тя взе живота си в ръце и напусна мухльото.
Хареса ми и метафората с прескачането на локва с вода, т.е. че успя сама да се спаси и изплува. Във всички епизоди търсеше спасението, спасителния пояс (укива) и се справи, но сама, както беше редно.

Ето го, беее! Като член на Якудза е и не е в роля, а самия себе си. Истински оябун (господар).
Канят го постоянно за различни участия в предавания на TBS, заради старта на Nippon Chinbotsu на 10 октомври. Няма да пропусна да го видя още тази неделя, 3 октомври, и с това негово гостуване.

# 78
  • MJF
В Ukiwa интересни/доста сполучливи метафори имаше и в първите 5 серии. Доста ми допаднаха, едни такива елегантни ако може така да се каже. Мда.
Скрит текст:
Ами добре че се е справила със ситуацият главната героиня и е взела решения за себе си. Това което показаха до тук / в преведените серии е човек който не е на мястото си, някак си по инерция е взела решения но те не я удовлетворяват.

Този преводач на Kazoku Boshu Shimasu , като чета какъв е , направо редовно пускаше епизодите. Верно че аз съм и ледено  разсеяна , та може и само така да ми се струва. Тихо сега да не ме прочете и да мота последния епизод до ....... Wink

Оххх, подгряваме се за "Потъването на Япония" а гледам последния епизод на "Месията" и той милия натоварен да  я спасява. Въобщеее от всякъде сам загряла  Mr. Green

# 79
Пропуснах да ти кажа....

В събота (25 септември) започна новия сериал на Каме с участието на Нао и Кита Мицу - Seigi no Tenbin.
На NHK е и ще бъде само пет епизода. На мен ми допадна историята и това, което видях в първи епизод, има и тайна, която Каме крие....
Зрител съм. Надявам се, че Джони-фенките ще качат скоро превода на английски на първи епизод. Препоръчвам ти го, а и ще се порадваш на Кита Мицу. Мицко е забавен, хаха. Джонита, Джонита, такива са те, а където има цели две Джонита - нещата се получават още по-добре.

Каме и Нао много си отиват. Хубава двойка са, а той така е лъснат тук, такива стойки и чупки прави, че ми напомни на онзи Каме, от добрите стари времена.
Нао е прекрасна. Обожавам я. Толкова е нежна, красива и женствена. Обличат я със страхотни рокли. Много красива адвокатка. Мога да кажа, че Neechan no Koibito го издържах миналата година заради нея. Беше класи над Касуми Аримура.

# 80
  • MJF
Мммм, може да приемем че ще се преведе в такъв случай. В каста виждам моя любимец Takenaka Naoto , не съм го мяркала от първи епизод на Gokushufudo (2020).
Каме не съм го виждала от Final Cut, там помня че имаше епически превод Mr. Green

# 81
Мдам, и Такенака-сан е там. Няколко любимци има в каста.
Преводачката ме е чула снощи и първи епизод е качен, така че оглеждай се за Каме и Кита Мицу днес/ утре. Ще откриеш есения сезон при японците с две Джонита.
Каме е пръв, а след него Шун, Кеничи-сама, Кентаро Сакагучи, Лемон-сан, Арата Иура, Йоске Сугино. Ехее, каква японска есен ни чака!

Гледах Моне 98. Мичито се е сближила с Рьочин и дано сега ѝ дойде малко акъл в празната глава.
Сенсей го няма още в Кесенума (на гости) и срещата с татко се отлага за утре или петък. Нямам търпение да видя поредната сцена между кандидат-тъст и зет.

# 82
  • MJF
Милия сенсей трябва първо да се понастрои, че пак до тез пусти стриди ще стигне работата. Не е шега работа . Wink

Месията Хемингуей изгледан. Мне , не е моето това. Макар че до предроследните 2 серии някак си се търпеше, не съм и посягала към мишока. Но във финалните 2 серии- " голяма боза". Ей на, стигна се до това което и подозирах. Писах някъде по средата на заглавието че с "всичкото ей това" не очаквам въобще някакво що годе логично окончание. А големия майтап е че като свърши изписаха -  край на първи сезон, т.е. вероятно ще продължат. Но без мен. Въобще не е моето това.  
Забавлявах се с актьорите. Пък Лили Франки игра тук доста гнусен образ, получи екранно време на финала повече и той. Иначе през останалото време гледах предимно Сайто-месията и Намасе- полицая. Добре поне че към финала забравиха за руския Mr. Green

Еми готови сме за есенния японски малоекранен сезон. Преводачите да се стягат, да се обличат , да се пазят и ....така.

# 83
Като каза "да се обличат", че...
Вчера излезе новата реклама на мъжките и дамски официални костюми на Аояма.
Виж кои са двете рекламни лица - "разведеният" и твоята Сузу, хаха.
Много е добър. При него онзи там Горе (ако го има) е изсипвал талант, изсипвал... Наскоро го отличиха и с първа награда за ролята му.
Как завърши сериала? В смисъл, помня коментарите ти, но на финал той не се разведе със Сангеня, нали?

# 84
  • MJF
Хехе Сузу и Ейта как са се костюмирали. Готови са и те за есеннта.

Ами като изключим май каката на ГГ
Скрит текст:
останалите семейни дуети технически се изпоразведоха, вкл. и главния. В началото бяха и женени, после по средата разведени а към финала бяха на път пак да се женят, вече по-готови от първия път. Технически ми се губи дали попълниха и внесоха в общината заветния лист A4 за брак втория път  Thinking. Но 100% завърши с това че ще го направят.
То всички връзки минаха  през развод, без каката. Така е то като имаха под ръка през цялото време на готово адвокат, има няма едно листче да попълнят и ... воала. Ама после нещо се сетиха , че май нещата не са толкоз прости/ черно-бели.

# 85
Ясно. То Ейта и преди 9 години го развеждахме, ако помниш, в Saikou no Rikon, но май и там на финал не стигнаха до развод с Мачико Оно. Забравих... Трябва да си припомня как завърши.

Купих си новата и последна книга от трилогията на Юлияна Антонова-Мурата за Япония - "Сан Сан, Япония". Започнах да я преглеждам, преди да я прочета и попаднах на това....

Скрит текст:

Знаем го и ние. Толкова японско. Възпитанието е ВСИЧКО за тях.

# 86
  • вятърничава
Охоо Каме, ще го търся и аз.Защо само пет епизода, можеше и повече.

ross, Night Doctor приключи ли?11 епизода ли са?Спомням си,че беше писала като го прекъснаха преди Олимпиадата.Имаше и болни от ковид.Какви са новините около него.Аз го гледам и ми харесват докторите.

# 87
Приключи, да. Още преди две седмици и с общо 11 епизода.
Там има драма с превода на английски на финалния епизод. Готов е, но преводачката изпадна в някаква интернет-депресия, изтрещяване, криза и реши да не го пусне свободно. Първите десет епизода са със свободен достъп, но финалния - не.
Излияния от нейна страна -  как онлайн-сайтовете ѝ крадели труда, как не я питали дали могат да ползват субтитрите, обичайното. Права е, но... Като знаем ситуацията с японските сериали, как не са свободни като корейските (не са разпространяват с комерсиална цел) и всичко става благодарение на труд като нейния и още десетки преводачи, би трябвало да е надживяла това, но не би.
Говореше си и сама в Туитър, азиатска депресия. Китайка е, но от малайзийските китайци, учи японски. Прави хубави и бързи преводи, но изтрещя и реши да си изцвъка на метеното. Не всички са широкоскроени като HPriest, за съжаление.
Сега достъпът до превода на финалния епизод е само с нейно одобрение, задаване на въпроси и пр. Става през discord.
Не съм се занимавала да ѝ изпълнявам желанията.
Свалих си последния епизод от японски сайт и ще го гледам тези дни.

# 88
  • вятърничава
OMG, драмите не са само в дорамите.
Като го изгледаш,ако споделиш накратко финала,ще съм благодарна.

# 89
  • MJF
Охх, даже не ми се коментират преводаческите драми. Знаем че в случая е напълно доброволен труд. От там нататък. Тоз "номер" с последния епизод е направо класика. Да не ми се обиждат, и това въобще не значи че нямам хиляди благодарности към преводачите на нашия фронт, но има диагноза тоз номер, ако не психиатрията то в психологията. Смешно но факт.
Пак добре че поне това заглавие не съм го почнала, аз още фармацевтите не съм почнала на японския фронт камо ли тоз докторски. Стига ми сенсей в Моне към момента Wink

Ей на, от   Saikou no Rikon нищо не помня освен че ми хареса но имаше многогодишна преводна епопея а бе от заглавията , които е за по-скоро анблок гледане отколкото "японско-преводаческата" периодика, еле пък таз годишна!

Тази трилогия книжна не ми е попадала в полезрението. Ще поразгледам. Интересни наименования с тези моши моши, уки уки, сан сан Smiley

Общи условия

Активация на акаунт