Магията на изтока - тема 66

• 27 023
  • 737
  •   1
Отговори
# 600

Бел,това за миналта година или въобще?
А, не само за миналата. Мисля, че някъде преди 4-5 години започнах да гледам азиатски филми и сериали и да участвам активно в темата. Някои от нещата съм ги гледала още тогава.

# 601
Uncle
Пише, че е комедия, но на мен ми намирисва повече на голяма драма.
Скрит текст:
Още в първите два епизода се разбра, че детето има психически проблеми, защото е станало сведител на това как малтретират майка му. Отново на линия са предразсъдъците и прикритото класово разделение в корейското общество.
Шоши, изобщо не те навивам да го гледаш, но задължително прехвърли набързо първи епизод, за да видиш една скица в забавна роля. Ahn Suk Hwan държи бар и е сrossdresser Joy.

За лека нощ Ча Ън У с песен към мангата Under The Oak Tree

Последна редакция: нд, 02 яну 2022, 00:40 от 2в1

# 602
  • BG
Честита Нова година!
Аз съм си все така на тайския фронт.
дането ако влиза в темата да каже едно "здрасти", да не я мисля.

# 603
Бел,за всичко що съм гледала няма да успя да се справя.Много сложно и вероятно да наделее фенщината ми по Имоу Занг. Ще се огранича до 2021г.

И аз започвам с нещо корейско. От всички азиатски филми излезли през миналата година и не са комедия или драма - The Box ми хареса най-много.
Реално мислех да сложа Rurouni Kenshin,защото е края на една епоха,невероятната хореография,приятната музика,спиращите дъхът гледки....но и аз не бих си повярвала.

Любими сериал:
От това,което гледах миналата година и е от Азия - Cross Fire,но е от 2020.Ако трябва да избера сериал от  2021 ще е Vincenzo. Най-ужасяващо лош сериал не е корейски,дори не е азиатски.Smiley

Комедия: от всичките ром-ком,които гледах ни една не е от 2021
Слагам The Con-Heartist,защото наистина се забавлявах с него.
Ако трябва да е с по-романтичен наклон - Low Season

Драматичен: Escape from Mogadishu, защото източна Африка,Сомалия,гражданска война и да няма кой да ти помогне си е истинска драма.Трогателен филм. Пък и интересно представиха вътрешния конфлик на фона на по-голям такъв.

Фантастика - защото искам да сложа Space Sweepers и Катерицата още веднъж Stuck Out Tongue Closed Eyes

Късометражен - Camp Confidential: America’s Secret Nazis – Normally
Създателите му са от Израел,пък Израел е в Азия,пък става дума само за един късометражен филм. Той е е частично анимационен документален филм и разказва историята на военнопрестъпници в американски лагер,който се охранява от евреи и цялото действие се развива през 2световна война.В крайна сметка всичко се оказва много по-сложно. Много морални и етични дилеми събрани само в 30 минути.

Първата ми азиатска любов е L oт Death Note или Kenichi Matsuyama.Сега са много,но той е първия.Миналата година за първи път гледах Luke Ishikawa Plowden.Може и Mix,но аз повече харесвам котката му.
Скрит текст:
Кenichi Мatsuyama - L

Luke

Mix

Котката Heart Heart Eyes Animal Cat

Не,че Такеши Канеширо не е  най-красивият мъж, когото очите ми са виждали,но от едната страна Arata Mackenyu,а от другата Takeru Satoh (нали казах нещо за красиви глетки)
Скрит текст:

И за финал:scream:
Ако някой се чуди какво обединява всички Домьоджи-та от всички версии на BBF ... това е прическата.Винаги е една и съща.

# 604
Момичета, пак съм аз. Много съм активна тук напоследък. Почивни дни са и буквално си нямам друга работа, личи ли? Wink
Може да е обсъждано преди, но ми се иска да ви попитам откъде произлизат потребителските ви имена във форума. За моето мисля, че е ясно, съкратена форма на името ми (плюс годината на раждане). За Дането предполагам, че е нещо подобно, а Рос сигурно е фен на "Милан". За останалите обаче не мога нищо да предположа. Ако желаете, споделете, ще ми бъде интересно по този начин да ви опозная по-добре.

# 605
  • Там, където мечтите се сбъдват
Добре, че от утре влизам в работен режим, че с тези списъци с филми и сериали:)))

Нямам обяснение как се захванах с The smile has left your eyes. Всъщност знам, попаднах на едно клипче с края на сериала и си викам айде само първа серия, така и така ги има в ютуб, да не ги търся, и така....драма....

# 606
  • MJF
Охх, hahaha , насълзих се от смях, още се смея и бъркам буквите на клавиатурата hahaha
Опасен, опасен е  Ahn Suk Hwan. Аз понеже нали отворила епизода и активно го преглеждам за да го нацеля. Той някъде след 10-тата минута се появи. Ако не знаех че е той нямаше и да го позная първите няколко секунди макар и гласа да си е неговия , но нямаше да загрея веднага кой аджеба е на екрана hahaha Mr. Green , какъв телефонен разговор само , стана ми интересно с кой тогава излиза дъщеря му Mr. Green

2в1
Hug посмях се от сърце.

Внимателно ще разгледам списъците на Бел и Tuon. Този на Бел го почнах и съзрях един филм, който ако не бъркам май е от потъналите в Списъка ми.  Аз нали съм катерица, важно да ги събирам заглавията , да ги сложа в Списъка пък после .... си забравя/ иди ги намери BlushBlush
На спокойствие ще ги прегледам, не сега.

Ааааа по въпроса на Бел. Шоши е реален прякор измислен от мен на един от домашните ми любимци. Въобще имам уклон към измисляне на прякори и този определено ми е от любимите. Въобще Ш- почващи и с ш. Шушулчо беше зает когато се регистрирах във форума, някакви близки до него също, та затова станах Шошулчо , което е и 6o6ul4o на някои места във фигурното пързаляне Smile.

Последна редакция: нд, 02 яну 2022, 18:42 от Шошулчо

# 607
Бел,моя ник е от книга - "Колелото на времето". Нищо интересно.

# 608
  • вятърничава
Моят ник първоначално беше подобен и свързан с името и как ме наричаха приятели,но при повторна регистрация вече беше зает и го промених на bb6, на нещо като нищо Grinning

# 609
  • BG
Моят ник-разказ на Йовков.

# 610
Bad and Crazy - епизоди 4 - 6

Паднал е този път И Донг Ук на паметна роля. Изгледах излъчените шест епизода и вече чакам петък, за да видя седми.
Корейщинките са много, да не започвам, че е едно и също все път щом става дума за корумпирани ченгета, политици и пр. властимащи в Корея, но тук вниманието ми задържа героят на И Донг Ук-ши. Чарът му е в лудостта. Страхлив, глуповат и в постоянна борба с другото си Аз, но не и лош, в никакъв случай.
Не се играе лесно такава роля.

Нам Гил също ще раздава тупалки след 12 дни. Радвам се, когато гледам любимците си в екшън роли. Вече на 40+ не им отиват лигави ром-ком-чета.
Те са точно от поколението, с което навлязах в корейския шоубизнес. Бяха млади, налагаха се, кой в казарма, на кой му предстоеше да влиза, но сега вече са аджошита.

# 611
Три корейски заглавия приключиха тази седмица. И трите ми допаднаха и бих казала, че съм доволна от това, което видях.
Secret Royal Inspector & Joy - рядко ми се случва да видя удовлетворяващ финал за лошите. Тук си го получих донякъде.
Скрит текст:
Единият от лошите беше министър. Имаше двама сина, родени по едно и също време. Един законен и един незаконен от една от робините му. През целия си живот "незаконният" се опитваше да се докаже на баща си и вършеше всяка мръсна работа, която му се възлагаше, но в крайна сметка "законния" получаваше облагите, вниманието и обичта на баща си. И, когато усетиха, че "незаконният", разочарован и унижен от баща си за пореден път, ще ги предаде, го убиха. Накрая, обаче, след като  разкриха всичките им злодеяния и ги осъдиха на изгнание, "законният" полудя , а бащата разбра, че децата са били разменени при раждането си и той през цялото време е тормозил не когото трябва. И трябваше да изживее оставащите му дни с мисълта, че е убил законния си наследник.

The Red Sleeve - ако не бяха удължили сериала с един епизод, заради което последните два епизода ги бяха напълнили с излишни повторения и разтягане на локуми щеше да е още по-добре. Историята е измислица, но все пак става въпрос за реално съществували личности, та донякъде краят беше предизвестен. Все пак сценариста се опита да даде едно по-ведро решение и зрителят да има право сам да си изтълкува финала.

Melancholia - дребните душици, вкопчили се в мъничкото власт и влияние, които са успели да придобият и мръсните им игрички в опитите да задържат позицията си независимо от всичко. Една невинна любов на ученик към учител, която се използва, за да омърси и унизи. И, куража и достойнството да решиш да се бориш, за да докажеш истината.

# 612
Докато съм още на вълна Арата, започнах Nijiiro Karute. Засега върви леко. Разтоварващ сериал, а и се радвам да видя Арата в не толкова сериозна роля. Малко ми напомня героя на Дай Уатанабе в RemoteLove.

Последна редакция: пн, 03 яну 2022, 14:39 от bell_87

# 613
Завърших гледането на церемонията с наградите на MBC за 2021 г. Три дни я дъвках.
Това беше най-хубавата част, когато Хе Джин обяви десангът на Намгунг Мин. Миналогодишният носител на десанга за Kkondae Intern обяви отличието на сънбето си.
Агентът на NIS беше много развълнуван в речта си, а каква скала беше в The Veil, ммм..

Хе Джин е класа.

# 614
  • MJF
Saiai
Изгледан. Току що. Мда. Емоционален и хубав разказ се получи. Гото и Касе от началото ме "тормозеха" като герои, едни такива неясни и съответно съмнителни. Даже Гото и финално ми остана герой към който имам въпроси Mr. Green . Въпреки че се числи към отрицателните герои ,  аз в повечето моменти се Mr. Green с Mitsuhiro Oikawa. Арата в коронното си амплоа направо. Не сега но идните дни ще превъртя назад , прочета като вече изгледала го Рос и Бел и ще ми дойде музата за още коментар. Не съм гледала Nijiiro Karute, Арата последно на моя екран бе с Contrail до колкото помня. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт