Магията на изтока - тема 66

• 27 110
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
  • MJF
Konin Todoke
Скрит текст:
Одобрявам туй с шамара. Все пак наш Шу доста е зациклил с таз негова първа, възвишена, идеализирана и една камара тем подобни в неговата глава че ......и физически трус си стрябва. Туй шамара де Mr. Green , нали гледам "Потъването" та съм на вълна трусове Wink
E да вземат да се разбързат пък тези от екипа на този сериал, да не вземе главната им актриса да роди ако се мотаят.  Аз даже се забавлявам вече с гардероба ѝ. Wink

Догледах си Потъването 6 .
Скрит текст:
Признавам че като видях че ще се говори на английски , мишока с голямо желание отредактира таз комуникация Mr. Green , нищо не чух но явно отказ. То и друго няма как да е . А моя приятел Тадокоро ги върши едни ......на ти прокуратурата. Mr. Green

Последна редакция: ср, 24 ное 2021, 08:22 от Шошулчо

# 391

Нозоми-чан идвааааааа! Летиииии.
Нозоми-чан, нани коре? Сугеее!

Шинкансенът Нозоми (Надежда) изминава разстоянието между Токио и Осака, което е 505 км. за 2 часа и половина.
Айде, да не казвам за колко време пътуват българските влакове между Варна и София при същите километри....

# 392

Айде, да не казвам за колко време пътуват българските влакове между Варна и София при същите километри....
То затова го имаше онзи виц, че България сигурно е с огромна територия щом влаковете в нея пътуват толкова дълго.

# 393
На мен ми беше японско снощи и след AWAKE продължих с клипчета в you tobe

Два дни пътуване с ферибот (предимно товарни автомобили ) и храна от вендинг машините - тук
Отново фериобот  - Шинмоджи до Йокосука (21 часа) - тук
Пътуване с влак - Токио - Хокайдо - тук
С влак,но в спален вагон  -Токио-Изумоши - тук

# 394
  • MJF
Охо от любимите ми теми - Влакове. И аз понякога се разтоварвам така Tuon. Ще разгледам линковете.
БДЖ съществува за служителите си , пътническите превози сме им голямо досада, за да  "забавляват" грешните си пътници,  всеки декември сменят и разписанито, един път 30 минути напред, следващата година 30 минути назад и така нон стоп. Работят хората , отчитат дейност.  Но нещо похвално са имената на едни локомотиви "Сименс" дето имат от скоро няколко. Все са кръстени на български царе. И все още не са ошарени с графити слава богу.

# 395
Шош,последното клипче е много красиво и снежно. Обичам да се наслаждавам на снежни пейзажи Smile когато съм на топло
Понякога гледам пазаруване и храна от Икеа от различни страни. В Тайланд нямат картофки и сервиват ориз.
Следя и едно японче,което прави сладкиши - тук, много е изкушаващо.

# 396
The Psychologist - епизоди 1, 2 и 3

Не я умеят/ разбират психологията китайчетата, но като за техен сериал - прилично ниво. Не могат да излязат от рамката. Партията не спи, тя наблюдава.
Обърнали са повече внимание (поне засега) на хората склонни към самоубийство (огромен проблем в Азия), поне такъв случай разгледахме първите три епизода, а до финала на 40-те епизода нямам идея какво точно ще се случва.
Има пълнеж, макар епизодите да са по 40 минути и да се гледат бързо, много са му 40 епизода на този сериал.
Романтиката явно ще е на заден план, то и по-добре, че не ми се гледат любовни терзания, драми и глупости. И така Боран ми стига.
Янг Дзъ съм я гледала преди години. Симпатяга е, дори много красива китайка, а и героинята ѝ не е типичната китайска кифла/ пекинска патица. Тя е психотерапевт и се занимава с различни случаи. Има дарба - много остър слух и чува неща, които много хора не успяват. И тук прекрачихме лекоооо във фентъзи жанра, ама леко.
Дзин Боран е заместник-учител и водещ в радио. Запознаха се, а се оказа, че са били съученици, само че само тя го помни, а той нея не (били са в различни класове).
Имената на героите и на двама са лесни. Тя се каза Хъ Дун, а той - Циен Кай И. Това е добре. Не обичам да се напрягам много с помненето на по-сложни китайски имена.
Гледам. Добре е, че епизодите излизат плавно всеки ден, да не се натрупват, че няма гледане и наваксване. Вчера пуснаха два епизода, днес един - така е най-добре.

# 397
Вярно ли, е,че корейците ще правят поредния римейк на колумбийския The Hidden Face?

Знаех си,че Люк ще пее.Не очаквах да денси. Joy

# 398
  • вятърничава
Приключих с  Омамеда Товако и нейните трима бивши мъже,голяма късметлийка тая жена.Тримата и бивши симпатяги,Сайто,Джо Одагири,че даже и първата и любов все хубавци.Хубав сериал,диалозите наистина бяха добри и в този ред на мисли какво ли би се получило ако сценарият на Only Just Married бе написан от сценариста на на Омамеда Товако.

Реших да подхвана My Mister ,отдавна му се каня, предимно заради мъжкия състав.Докато чакам епизодите на текущи сериали го почнах.Първи епизод добре,втори бива.Потърсих дали сте го обсъждали тук и попаднах на размислите на rossonera.Добре го е насолила Grinning Grinning Но няма да се отказвам за сега.И да Jang Ki-Yong е много хубав и прави много добра роля.

Последна редакция: чт, 25 ное 2021, 23:36 от bb6

# 399
  • MJF
Eми както и да го погледнем е видна разликата м/у "по манга" и "не по манга". Туй за Омамеда Товако и нейните трима бивши мъже и Only Just Married. Мда.

Tuon , изгледах го специално тоз Токио-Изумоши, голям комфорт, хареса ми тоз спален вагон. И  аз прилагам тази тактика на студ- гледам топло и обратното Mr. Green , на мен вече ми се полага "топло гледане", достатъчно зъзна на лед Wink

# 400
Има страхотни манги с много съдържателни истории/ текст/ диалози, сравнението е излишно. А и Юджи Сакамото все пак е сценарист и то с огромен опит. Не може да се сравнява една млада мангака рисувала/ разказала история в ром-ком жанра, насочена изцяло към младата аудитория с човек от бранша, професионалист с много отличия, какъвто е Сакамото-сан.
Общото между Konin Todoke и Товако Омамеда е само преводачката на английски, която този път си взима редовно хапчетата и днес качи превода и на пети епизод.

The Psychologist - епизод 4

Приличното ниво се запазва. Нямам оплаквания.

Божее, как ми липсват златните кпоп-години!
Донгхьон, Чонгмин, Хьонсонг... Какви гласове имат тези момчета и какви лайв-изпълнения правеха... Но и тях ги съсипаха.

# 401
  • MJF
Аха, "моите разбойници"/качвачите са ми пуснали Konin Todoke 5. Следва.

# 402
Reflection of You
Предвиждам трагичен финал. Друг просто няма да е приемлив. Емоционално и морално отдавна всичките са трупове. Въпросът е колко ще са и физическите.

Idol: The Coup
Продължава да ми държи интереса, въпреки, че не е от популярните сериали, които се коментират много. Харесва ми поведението на главната. Куражлия-девойка, която не се дава лесно и е решена да направи всичко възможно, за да се докаже.

Jirisan също върви задоволително. Загадката все още не е разгадана. Открехват леко завесата, но все още нищо не е ясно.

# 403
  • гр. София
Jirisan и аз го следя. Чакам с нетърпение новите серии. Утре е събота и ще има нов епизод Simple Smile

# 404
И аз гледам текущо корейско - Dr.Brain
Кримка с фантастичен елемент. Синхронизация на мозъчните вълни между хора (и котки) - мъртви или в кома + жив човек,който получава техните спомени и не само.
Действието се развива бързо,има само една сюжетна линия и всеки епизод се разкрива част от мистерията,която води до по-голяма така.Има някои недомлислици,но като цяло ми харесва.
Остават само още 2 епизода.

В сряда при тайладците започна Baker Boys с Lee Thanat.
Оригиналът е японска манга,но има  японски и корейски филм по същата история,но не съм гледала нито едниния.
Има гей герой и май е броманс,но като цяло е комедия .Трябва да се гледа със сладкиш,защото определено ти се приисква нещо със захар.

Общи условия

Активация на акаунт