Магията на изтока - тема 66

• 27 087
  • 737
  •   1
Отговори
# 465

Тази седмица приключват доста корейски сериали, но пък започват други. Ето новите:

Our Beloved Summer - романтика. Тя и Той са се разделили преди 5 години с желанието никога повече да не се срещат. Но след като тяхно видео, заснето в ученическите им години става хит, те отново трябва не само да се срещнат, но и да застанат пред камерата и да работят заедно. Излъчва се в понеделник и вторник.

Artificial City - мистерия, трилър, драма, психология. Тя е втората снаха в богаташко семейство. Съпругът ѝ е извънбрачен син, но тя е решена да го направи следващия Президент на страната. Со Е не съм я гледала отдавна, а и Ким Канг У е достоен партньор. Пак ще влизаме в змийското гнездо на чеболите, но и двамата си заслужават гледането. Ще се излъчва в сряда и четвъртък.

Taejong Yi Bang-Won - исторически. Поредният сериал за кървавите години от основаването на Чосон и една от главните фигури взели участие в този процес - третият крал на чосонската династия Taejong. Ще се излъчва в събота и неделя.

Uncle - комедия, музика. Адаптация по британски ситиком на ВВС със същото заглавие. Вуйчото е неуспял музикант, но животът му ще вземе неочаквана насока, когато се наложи да се грижи за племеника си, който е в началното училище и на всичкото отгоре страда от ОКР след развода на родителите си. И този сериал ще се излъчва в събота и неделя.

Последна редакция: вт, 07 дек 2021, 15:17 от 2в1

# 466
Artificial City - мистерия, трилър, драма, психология. Тя е втората снаха в богаташко семество. Съпругът ѝ е извънбрачен син, но тя е решена да го направи следващия Президент на страната...
Леле и това е само снаха Scream Какво ли ще е когато стане свекърва???

# 467
  • вятърничава
Artificial City - мистерия, трилър, драма, психология. Тя е втората снаха в богаташко семество. Съпругът ѝ е извънбрачен син, но тя е решена да го направи следващия Президент на страната...
Леле и това е само снаха Scream Какво ли ще е когато стане свекърва???
Мухахахахахахахаха! JoyJoyJoyJoy
Точно приключих с My Mister, в който имаше доста низости на няколко нива, та в момента имам нужда от розова дъвка.
Може и манду.
2в1, бих гледала първия и последния.

За Come Here and Give Me A Hug какво ще кажете,струва ли си да го почвам?

# 468
bb6,заповядай розова дъвка Hug
Не искаш да гледаш за снахата,а?

Аз скоро гледах ромком - 46 Days,майлко тай,но като цяло е розов пух.

# 469
Konin Todoke - епизод 8

Сенсей дразни много с малоумие, присъщо на повечето мъже. Вбесяващо е вече.
Нана отсъстваше в голяма част от днешния епизод, бременее и явно гледат да орязват сцените с нея, но затова пък почти цял епизод гледах Махиро и Сенсей в някакви задушевни разговори, които бяха излишни, пълнеж.
На финал Сенсей направи точно това, което не трябваше - поиска развод. Дано да има някакво логично обяснение другата седмица, защото дъвката стана голяма, а има още цели два епизода до финал.
В една от сцените коремът на Нана се видя ясно и не знам какво толкова дъвчат още, че не приключват историята.

Zenkamono - епизод 1, 2 и 3 от общо 6

Добра драма, въпреки главната героиня, която някак понасям в тази ѝ роля. Мислех да изгледам всички епизоди накуп, когато приключи излъчването в Япония, защото са по 20 минути и това е един филм разделен в шест поредни части, но не се сдържах заради Шунске Дайто. До неотдавна го гледах в Ukiwa, а сега и тук.
Интересни истории, както и тази на главната героиня, която е доброволец и единствената ѝ цел/ желание е да помага на тези хора след излизането им от затвора, за да се впишат отново в обществото след изтърпяване на своите наказания.
Случаят на Шунске Дайто е много тежък - убил е своя брат, но има някаква тайна, която тепърва ще ни разкрият, надявам се тази седмица в 4-и епизод. Не мисля, че той е виновен изцяло, има нещо друго...

На финал на днешния епизод на Konin Todoke по TBS пуснаха тийзър на Fight Song.
Охх, като я видя и отново се връщат спомените от Okaeri Mone (как дразнеше с бавните си реакции, със заспалата си муцуна, празния поглед), а сега Шотаро Мамия и Фума Кикучи редом до нея.

Последна редакция: вт, 07 дек 2021, 17:58 от rossonera

# 470
.........................................
За Come Here and Give Me A Hug какво ще кажете,струва ли си да го почвам?
За струване си струва, но щом в момента имаш нужда от "розова дъвка", го остави за по-нататък. Тежък е, дори много, но е с хубав край.

# 471
  • MJF
Хм, не се бях замисляла/обращала внимание. Знаем че на кор-фронта снимат на килограм сериалите текущо, паралелно на излъчването им. Изключение от този им ритъм има малко. А на японския фронт как стоят нещата по този въпрос? Сега с тази бременност на главната актриса ми възникна тоз въпрос.....
При още 2 серии ...... а без сецнарий явно. Да не ми се обиждат. Ние с bb6 сме вече не 2 а 3 епизода назад, по обективни причини.

Е от Касуми в такава роля не се иска нещо която тя не ще пред камера така че , .... Wink би трябвало да може да се гледа. Има 2 епизода като за мене от Zenkamono. Включвам го в списъка тогава. Мда.

# 472
Японците започват да снимат сериалите си месец преди старта. Имат и сериали заснети изцяло, месеци преди излъчването, но този не е такъв.
Konin Todoke го започнаха в началото на септември, стартът беше на 19 октомври, а Нана обяви само три дни по-късно, че е бременна в петия месец?!? Знаела е, че е бременна, а е започнала снимките или е толкова тъпа, че не е разбрала, че е бременна преди да започнат снимките?! Не са имали време да я сменят преди старта? Или... Знаели са, но не са направили нищо? Много странно.
Тя изкара целия сериал с широки дрехи, а сега вече прекалено бие на очи. В седмия месец е, за Бога?!? Тя ще роди, докато снимат и ще трябва Сугинами Сенсей да изражда бебето.

За съжаление, Konin Todoke и Koi Desu ги споходи една и съща съдба - и двата сериала не случиха на преводачи на английски.
Останалите японски сериали от есенния сезон се превеждат редовно, но тези два - не. Може да ги влачат и през 2022 г.

За Fight Song вече има преводач и е същото момиче, което превеждаше приключенията на Котаро и Карино-доно. Тя е много добра и бърза.

Пак я пусна тази коса, заради снимките на историческия му сериал.

# 473
Благодаря за уточнението, но от техните преводи отдавна съм се отказала, дори и да има някоя драма техен превод, не бих го ползвала. Сега съм ужасена и от резюметата на сериалите, които правят в темите.

Нали правите разлика между хората, които публикуват темите и тези, които пишат субтитрите? Специално към китайските на Indira нямам абсолютно никакви забележки. Всеки си решава какво да прави, ама така да плюете на труда на хората малко не е окей...

# 474
  • вятърничава
Koi Desu еп.7
Скрит текст:
- голяма веселба падна на рождения ден на каката.Приятелите на Курокава много "помогнаха" да направи добро първо впечатление.Доста се посмях.
Ние с bb6 сме вече не 2 а 3 епизода назад, по обективни причини.
Значи тези сладури ще трябва да ги гледаме без превод.
Шош, ще си ридаем тихичко Disappointed Relieved

# 475
Koi Desu - епизод 9

Не ми стигаше, че изгействаха Нобу Сузуки, ами днес решиха да вкарат и малко драма преди финала другата сряда.

Скрит текст:
Юкико и Курокава се разделиха. Вчера Сенсей поиска развод, днес тези двамата, ооофф!
Пресолиха манджата с включването на Юта Косеки. Не знам дали следват точно мангата, тази не съм я чела, но ми се струва, че и тук вкараха много неща, които липсват в историята, както стана с Konin Todoke.
Винаги ги има тези рискове с онгоинг мангите. Сценаристите използват главната история, която мангаката е започнала, а до финал - свободно творчество.

Отивам да гледам Боран и Янг Дзъ с днешните два нови епизода на The Psychologist. Едно такова китайско ми е и защото си получих пратките от Китай. Доволна съм.

Шо, от 12 януари ще гледам малката Мацуда и Кахоко в новия сериал на NTV - Muchaburi.
Шота реши да се завърне на малък екран, след близо 3-годишно отсъствие (одобрявам, чаках и нямах търпение!) и то редом до Кахоко в романтичен сериал, ай, ай, ай.
Кахоко ще е негова подчинена, а той шеф. И те така започна... Любовта, хаха.
Дългата коса му отива на Шота. Супер е. Ще бъде секси-шеф на нашата любима Кахоко, която тук, за съжаление, са докарали в главата като лелка. В момента я гледам Мицуки в друг нов японски сериал Iribito. Много добра роля за нея (поредната) и е толкова красива там и нежна, каквато е.

А ти докъде я докара с голямата Мацуда и Кеничи, мм? Доникъде?

Имам много добро усещане за новия албум на цялото NCT, многооооооо. След ядовете през 2021 г. го заслужавам. Обичам спорните тематики на SME.

# 476
  • BG
Скрит текст:
Благодаря за уточнението, но от техните преводи отдавна съм се отказала, дори и да има някоя драма техен превод, не бих го ползвала. Сега съм ужасена и от резюметата на сериалите, които правят в темите.

Нали правите разлика между хората, които публикуват темите и тези, които пишат субтитрите? Специално към китайските на Indira нямам абсолютно никакви забележки. Всеки си решава какво да прави, ама така да плюете на труда на хората малко не е окей...
Разбира се, че правя разлика. Регистрирала съм се в спирита преди 10 години, както и повечето от нас, дори някои и от по-рано. Въпросът с качествените преводи беше обсъжден преди години още, но вероятно си  го пропуснала. Не съм плюла по ничий конкретен труд, а споменах, че не бих се възползвала. Смисъл от излишно адвокатстване няма, поне в тази тема.

# 477
  • MJF
Шо напоследък спортува и снегорини и не е в добра кондиция на фронта ни. Blush
bb6, няма да ридаем а ще чакаме и силно мрънкаме Wink Mr. Green  Полза от тази тактика има. Често.
Wink Smile

Да бе. И аз не я познах нашата Кахоко на снимката горе. Последно я гледах в Doki no Sakura (2019). Там приличаше на себе си , така да се каже.
Значи така с Мацуда младши.
Мацуда старши и Yuganda Hamon (2019) - имам изгледан епизод 1 и част от следващия. Но явно по причината най-горе се ......мотая.
Ей на , преводачите се "крият" от мен, пък аз се правя че не ги виждам. И съответно не съм мрънкала скоро. Ама ако ги почна тез хаймани....newsm66

# 478
Цитат
Разбира се, че правя разлика. Регистрирала съм се в спирита преди 10 години, както и повечето от нас, дори някои и от по-рано. Въпросът с качествените преводи беше обсъжден преди години още, но вероятно си  го пропуснала. Не съм плюла по ничий конкретен труд, а споменах, че не бих се възползвала. Смисъл от излишно адвокатстване няма, поне в тази тема.

И все пак да слагате под общ знаменател всички, въпреки че има нови хора, които превеждат и пишат, не Ви прави чест! Хубава вечер!

# 479
  • вятърничава
Малката Мацуда Simple Smile наскоро го гледах в Miyamoto Musashi. Жените му се лепяха като мухи на мед.

И в Tsuki no Koibito. Много му пасва ролята на шеф темерут.
Дано има превод за нас на новия му сериал.

Общи условия

Активация на акаунт