Любители на котки - Тема 164

• 28 744
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Натъжих се за едни приятели днес. Загубили са тяхната Мая, но имат една нова прекрасница със същото име. Мейн Кун. И аз искам Simple Smile Те са само за мачкане.

Накупих днес две торби ядене за моите диванета. 100+ лв за храна, три топчета (на които не обръщат внимание), тример (фурминатор) и нокторезачка.
Щях и фонтан да взема, но нямаше в магазина.
Тръгнах да правя поръчка в зооплюса (фонтан и играчки). Но с картата на ММ не може да се плаща в инет, а пък в моята нямам толкова пари. Та утре ще ходя да си зареждам сметката.

# 541
Мислех за една спокойна вана

# 542
Интересно какво би се случило, ако Зак падне във ваната? Няма как да ползва ноктите си за задържане на гладката повърхност.

# 543
Нищо страшно. Щеше да ми отвори работа да бърша водата след търчаща морка котка. А, можеше и да  не тича, той няма страх от водата

# 544
  • Бургас
Е,значи не само при мен нахалстват.
Нямам вана,имам душ.Ооох,искам ванааа...
Та влиза,но го е страх от водата и не иска да се затваря вратата.Аз няма да го намокря нарочно,а и сега захладня и не искам да стоя на отворена врата.
Иначе стои отвън реве и драска по вратата.Лигльо.
Тоалетната не я затварям плътно,когато съм вътре,влиза си,когато реши.
Когато няма никой е плътно затворена,защото после спи при мен и ме целува...

# 545
Майкъл е прекрасен кот...
Какво яде?
Сутрин и вечер консерва, общо около 100гр. През другото време има суха храна. Сухата е на MAC’s. Консервата също, като от време на време му даваме и паучове за разнообразие. Сега ММ е решил да го учи да яде сурово месо. Гледа някакви клипчета и се вдъхнови.

# 546
  • Стара Загора
Публично искам да изкажа огромната си благодарност към Lokumcho за подаръка Hug Flowers Hibiscus Чумито и Локум (най-вече) също благодарят Heart

# 547
  • Бургас
Майкъл е прекрасен кот...
Какво яде?
Сутрин и вечер консерва, общо около 100гр. През другото време има суха храна. Сухата е на MAC’s. Консервата също, като от време на време му даваме и паучове за разнообразие. Сега ММ е решил да го учи да яде сурово месо. Гледа някакви клипчета и се вдъхнови.
Тази марка не съм я срещала.
Ще погледна...
Сурово месо обаче няма да давам.
Варено си хапва...

# 548
Пека пилешко филе на оребрен тиган, той надуши, не ме оставя на мира, идва и само се търка и мечи, няма да му дам.Joy Яде пастет сутринта, цели сто грама, рано му е, лакомия мамина.Joy

# 549
  • Бургас
Пека пилешко филе на оребрен тиган, той надуши, не ме оставя на мира, идва и само се търка и мечи, няма да му дам.Joy Яде пастет сутринта, цели сто грама, рано му е, лакомия мамина.Joy
Е дай му да си хапне мъничко...
После още мъничко...

# 550
Телешка кайма  замразявана преди това, или просто я заливам с вряла вода и прецеждам. Това последното ми го каза вет. И разбърквам с една лъжица пастет Carny, това му е сутрин. Отделно си стои суха нон стоп в паничка.

# 551
  • Бургас
А чувате ли котаците си на моменти сякаш да изхриптяват?Много странно,но го чувам поне по няколко пъти на ден.Сякаш не диша добре...Аз имам слушалка,ама вет трябва да си го чуе.
Нещо май не е много ок...и ще го занеса на вет в понеделник.
Макар че играе и не показва нещо да не се чувства добре.

# 552
Като бъдещ собственик на коте се включвам в темата. Моят любимец е на сурови храни и ще ми трябва месомелачка, която да може да смила не само чисто месо, а и кости. Препоръчайте ми марка месомелачка. Част от храната му е конско месо. Знаете ли доставчик за Пловдив?

# 553
Здравейте! Ако сте ме забравили - аз съм с клепоухото котенце. Вчера я водихме при нашия лекар за ваксина. Между другото - направо ни смъмри, че сме взели клепоухо. Аз това лято толкова четох, говорех със собственици на клепоухи котки, но той не знаеше, че съм наясно и ми дръпна една лекция за генетичната обремененост, която носят. Дано при положение, че единият родител е с прави уши, предпоставките за развитие на заболяването да са сведени до минимум. Вет обаче каза, че с тази порода е като игра на руска рулетка - може да се развие заболяването, може и никога да не го прояви. Дано да ни е здрава нашата топчица!
Аз искам да се допитам до вас за друго - още с взимането ми направи впечатление, че котето сумти едно такова с носа, всеки ден киха от време на време и ноздричките често са ѝ мокри - все едно е бистра вода. Вет каза някаква алергия - от парфюмите, които използвате, от препарата, с който миете пода. Сто пъти му обясних, че си беше така още с идването вкъщи, той все едно си бае. Освен това жената, която я продаваше ни обясни как всеки ден трябва да ѝ чистим очичките с памуче, напоено в сварена лайка и как "да попиваме нослето със суха салфетка". Аз обаче при взимането, понеже говорихме за много неща, не обърнах внимание защо аджеба трябва да ѝ се попива нослето. Жена ми между другото се чу с нея по телефона и като я попита защо така сумти с носа и киха, отговорът беше: "Ами защото е още малка, като порасне вече няма да е така"... На мен това не ми звучи сериозно. Но и версията на вет - също. Ще търся и второ мнение. Иначе е игрива, жизнена, яде си нормално, има апетит, изпражненията са ок... При вас имало ли е такова сумтене и ако да - на какво се е дължало?

# 554
  • София
Моят Барни като малък кихаше от бентото на тоалетната му.  Сега сме на пелети и не киха.

Общи условия

Активация на акаунт