Любители на котки - Тема 164

• 28 680
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
  • Бургас
Миме, вземи уринари на роял смело и давай минимум седмица. Хубава е и има ефект.
Да не ни забравите и нас:
Първи номер - Чопи:

Следва опознавателна мисия (успешна) с Алекс:

После предоставих клетката да огледат и да се запознаят:

Тримата заспали: Блеки, Таби и Пухчо (тъкмо му се пукна една киста на бузката, горкия от умора заспа и другите и те да не видят нещо Grinning )

И тука в къщичката-самоделка, Меси и Чопи придрямват блажено:

ПП: На Блеки продължават за му сълзят очетата, не знам какво да правя Confused

Последна редакция: нд, 03 окт 2021, 19:43 от icicletdq

# 586
Прав е ветеринаря, Мария. Роял Канин си е боклук в скъпа опаковка.
Да, може да се запуши от него, от Уискаса - също. Отделно самите храни не са достатъчно хранителни за животното, та наблягат на количеството за сметка на качеството.

# 587
  • Бургас
_Зизу_,знам,четох...
Ама не иска друго или се подрисква жестоко,със слуз...
Сума Роял Канин гастро изяде и всъщност това го спаси.
Знам ли...
icicletdq,освен малко зачервяване на върха на...няма проблеми и все още е на kitten или гастроинтестинал.
Вет каза,че е още малък за уринари.То на много марки има,но самият котарак си иска Роял Канин.
Паучове съм обяснявала колко купих и не поиска...Трябва да го държа гладен,за да хапне половин пауч на друга марка и ми е много сърдит.
Феликс обича,но от него дриска.
По-скъпите на purina не поглежда.
От уличен бълхльо,се прави на шейх...

Това са снимките,от които се влюбих в него.Не знам,видях добри оченца.В повечето време наистина е добър и много обичлив и любовта е взаимна.

# 588
  • Бургас
Всяка една храна, която се продава, било то за любимци или хора, е наблъскана с какво ли не и е повече или по-малко боклук. При нас, уринари действа добре и всичките бандюги, към 20, я харесват, включително и малките. Позволих си да взема този месец 5 кг.
В четвъртък сме на кастрация, мама Катя ще я вземат в сряда вечерта. Дано всичко е наред. Смятам малките да ги затварям в гаража вечер докато я няма, но през деня какво ще става, направо не знам...

# 589
Здравейте!
Не знам дали ме помните. Писах тук преди 3 години когато дядо Бегинс умираше и страшно много ми помогнахте със съвети и идеи. Дори когато ме нападахте  имаше истина в думите ви. Два месеца  след смъртта му в нас дойде Феликс, беше на 5 месеца. Вие тогава много й се радвахте. Сега тя е господарката на дома и си има характер.

Около 3 годишна е, кастрирана. Не можах да убедя майка ми за ваксини.

Много неща ми се случиха и ви изгубих ... Нямам нерви за каквото и да било. На ръба на силите си съм. Мразя си работата, а съм с кредит. Зле съм със сън, хранене, здраве. Капсулирах се да не ми пука за нищо.

Преди два дни близо до работа намерих бебе коте. Не можех да допусна колите да го сгазят.  Работя на голям булевард който е като скоростна отсечка. Звъннах на майка ми че идва при нас, плаче за храна и е видимо здраво - с чисти очи и носле е, мършаво с подут корем. Идеята ми беше да го закарам в нейната работа. Тя също работи на нископлатена длъжност на голям булевард, но отзад е каре от сгради - двор с купички на много места. Кучета няма, котките ги хранят от всички околни фирми.
Майка ми пожела да го докарам в нас. На другия ден го завела при нашите доктори. Оставила 90 лв за обезпаразитяване и не знам какво. Момченце е, на около 2 месеца, вероятно е изхвърлено след отбиване на 45 ден.
Майка ми не знае какво да прави. Винаги е искала бебе да си го научи като Бегинс. Казва че ако трябва да избира между Феликс и бебето ще избере нея. Аз също. Тя е господарката на дома и ни командва всички.
Аз нямам мнение за бебето. Майка ми не знае дали го иска. Хем го иска щото е бебе и да си го учи, хем докторите са й казали че месец й е нужен на Феликс да го приеме. Аз не знам дали да го обичам или не. Не мога да се грижа за него до пролетта и да отиде в на майка ми работата.

И име си няма.
Майка ми се чуди между Фют (черно е като дяволче) и Кокорчо ама не са му толкова големи очите (от филма Милите съседи). Аз му викам Бебе и то идва.

Докторите са казали че месец е времето на адаптация. Как да ги сближа?
Тя го дебне и му хъска. Понякога отива и го перва с лапа. Понякога само го гледа. Това е нейната къща и трябва да го изгони.

Какво да правя?

П.П.
Последно когато следях темата Симантро искаше нейната котка да се сближи с коте спасено от брат й. Успяха ли? Каква е съдбата на второто коте?

Как са Васко и Гликоза?

# 590
  • Бургас
Всяка една храна, която се продава, било то за любимци или хора, е наблъскана с какво ли не и е повече или по-малко боклук. При нас, уринари действа добре и всичките бандюги, към 20, я харесват, включително и малките. Позволих си да взема този месец 5 кг.
В четвъртък сме на кастрация, мама Катя ще я вземат в сряда вечерта. Дано всичко е наред. Смятам малките да ги затварям в гаража вечер докато я няма, но през деня какво ще става, направо не знам...
Стискам палци на котката.
Така е,всяка храна е блъскана с пълнители,човешка,котешка,кучешка...
Само домашно приготвената от собствена био градина може някак да се приеме за по-чиста.

# 591
  • София
Зуко Си, мислих си за теб тези дни (че не си се появявала отдавна). Прочети назад в тази тема, някой спомена някаква каишка с   миризма, която за два дена свършила работа за успокояване на котката-домакин.

# 592
  • Бургас
Зуки Су, голямо сладурче е♡ Прилича на две от моите чернуги 😗
Прибрах ги и четирите, че и пето дойде, сърце не ми даде да ги оставя, много ги обичам ❤🧡💛
Ще свикнат заедно, трябва време, като при хората е, имайте търпение и го обичайте:blush:

# 593
  • София
Зуко Си, мислих си за теб тези дни (че не си се появявала отдавна). Прочети назад в тази тема, някой спомена някаква каишка с   миризма, която за два дена свършила работа за успокояване на котката-домакин.
Аз.
Купих я от касата на Нечовешки магазин. Може да имат и други видове.

Аш обаче е малък, 8м.

# 594
  • София
Според мен Феликс се страхува от бебето и затова хъска. В момента, в който разбере, че не е заплаха, ще се успокои и ще го приеме. И няма да е нужен месец. Това е по-скоро краен срок. За няколко дни ще се оправят нещата. Може би първата стъпка е да се хранят един до друг.

За уринарната храна нашата докторка ми се беше скарала. Не бивало да се дава без причина, защото товарела бъбреците. Внимавайте и не прекалявайте с нея! Но може би профилактично през някакви периоди няма да навреди.

# 595
  • Бургас
Таня67,ако действа диуретично,може да карат бъбреците да работят на по-бързи обороти.А уж трябва да ги облекчва...
Не знам,пак ще попитам.
Уж е с цел превенция на образуване на камъни...
То на мъжките котки това им е слабото място.Отделителната система.
На мъжете в една определена възраст също...

# 596
Здравейте, по темата с храната, моля ако на някой му се занимава и  е запознат да обобщи  ( ако не се смята за реклама) кои марки храни  са нисък, среден и висок клас.
 Аз се рових за информация и се обърквам все повече, а искам докато са малки да изградя правилен хранителен режим.
Моите малчовци са захранени със суха храна Virbac ( препоръча ми я приятелка) , пастети и паучове Gourmet, но ми се иска да имам избор и от други марки в този ценови клас.

# 597
Докторите са казали че месец е времето на адаптация. Как да ги сближа?
Тя го дебне и му хъска. Понякога отива и го перва с лапа. Понякога само го гледа. Това е нейната къща и трябва да го изгони.

Какво да правя?

Преди 6 дни взех втора котка, купих това
https://www.zooplus.bg/shop/kotki/koteshki_toaletni_poddrujka/fe … ay/feliway/352228, 53 лв. от Стефанов. Още не са се сближили с котарака, но мисля, че действа, защото поне вече не си хъскат и са доста спокойни, само седят в различни стаи. Котката е на видима възраст година, но не съм сигурна, понеже според мен е изхвърлена домашна, храних я месец и нещо преди да реша да я взема и я наблюдавах. Котаракът е на 5, кастриран. По-нататък ще сложа снимки, не са ми най-силната страна, извинявайте. Мисля, че преди всичко трябва много търпение и да се показва много внимание и към двамата, което и се старая да правя. Естествено първата работа беше да я заведем на вет, който я обезпаразити и ни даде и за котарака да сложим вкъщи комбинирания препарат, дето е в спринцовка без игла. Но мисля, че нито един от двамата нямаше паразити, понеже следих - като чистя. Пожелавам успех в сближаването и лично ви благодаря, че сте спасили котето.

# 598
  • Бургас
Това с различните стаи у нас няма как да стане.
Ще търся вариант да ги срещна...Ако се намери здраво коте от Бургас ...
Хари може да обикне някое малко котенце,не знам...Имаше такива много мили разкази...
И в темата за храните писах,изял гранулите(тази купа сам си я искаше) и сложил зебра(драпа за нея,аз не знаех,че нея иска,сума неща изпосъбори,докато си я вземе,с голям кеф я трепе и мъкне).

# 599
  • Велики Преслав
Известно време ми беше гузно да пиша в тази тема но ето една снимка за глоба 🙂

Незнам какво им харесва там при положение, че имат 3 къщички но това е положението.

Общи условия

Активация на акаунт