Любители на котки - Тема 164

• 28 689
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Мади от известно време кашля. Не е често и много, но преди не го е правила. Други промени засега не забелязвам и затова се въздържам от посещение при вет. От какво би могло да е, освен примерно някакъв вирус, настинка?

# 571
Мисля, че и от паразити може.

# 572
  • София
Отскоро съм с коте и сондирам мнения за храненето. Започнах да го храня със супа храна Applause. В магазина за храни ми казаха,че тя е достатъчна...че била много добра. Пауч да се дава като награда,примерно веднъж в месеца. В последствие започнах да му давам по често пауч. А сега две приятелки ми казват,че оставят постоянно достъпна суха храна,а основно си го хранят три пъти на ден с Пауч. Другаде пък чета, че не трябва да има постоянно храна...
Котето прибрах отвън,изхвърлено домашно,с навици на 2-3 месеца...вече 3 седм е при мен. Водих го на преглед,много е добре.

# 573
Мисля, че и от паразити може.
+ Алергии или киселини

# 574
  • София
Мади от известно време кашля. Не е често и много, но преди не го е правила. Други промени засега не забелязвам и затова се въздържам от посещение при вет. От какво би могло да е, освен примерно някакъв вирус, настинка?
Oтдавна ли е? Защото миналата седмица Боги кашля 2 дни, после 2 дни киха и се оправи. Точно тогава беше станало много студено вкъщи. И моето гърло ме беше заболяло. Настиват също като хората. Според мен можеш да отложиш няколко дни посещението на ветеринар, но ако продължи по-дълго, ще се наложи.

Полинка, котките набавят вода от храната си. Ако искаш да е добре хидратирана, трябва да поема мокра храна. Колкото и да пие вода от купичката, не е същото. А ако котето е мъжко, може лесно да се запуши. Точно от Аплаус знам за 2 запушени котарачета.

# 575
  • София
"Запушени"?..имате предвид, че не ходят до тоалетна ли?

# 576
  • София
От няколко дни е, примерно 8-9, като
 май не е всеки ден. Понякога е по 3-4 пъти дневно, а вчера примерно веднъж. Склонна съм да се притесня, но пък както казах, друго засега не показва. И промяна в ежедневието ѝ няма откъм храни или препарати... Вероятно ще изчакам още.

# 577
  • София
"Запушени"?..имате предвид, че не ходят до тоалетна ли?
Да. Специално котараците имат една извивка, където се натрупват песъчинки и камъни. Колкото повече вода поемат, толкова по-обилно и често пишкат. Ако са само на суха храна, често пишкат веднъж на ден.

# 578
Поздрав за дамите с повече от една котка
https://www.instagram.com/p/CUfbkghrLmk/?utm_medium=copy_link

# 579
Joy
 Танчето сигурно е така, аз ще откача, на клипа са бебета, но ако са големи и лакоми като моя и две са ми много. Joy Между другото Ушатото е нещо подобно.Joy

# 580
Данък 😊
Скрит текст:

Вчера си писах с една жена, отглеждаща клепоуха котка, на която са открили артрит. Но той е в следствие на заболяването остеохондродисплазия, към което са предразположени генетично клепоухите. Котето е само на година и седем месеца. Било на инжекции и стопаните се надяват да се повлияе. Много ме е страх за Меги. В същото време контактувам със собственици и на други, по-възрастни клепоушковци, които никога не са имали проблеми. Бащата на Меги например е на 9 години и е съвършено здрав. Има ли добавки, които могат да се дават превантивно за подсилване на хрущялната тъкан и ставите? Нашият вет нищо не каза по въпроса. Например гледам по зоомагазините чисто масло от сьомга - в шишета, течно, оранжево. То подходящо ли е и ако да - как да го давам? Да изливам върху пауча или пастета? Защото да мокря гранулите не ми се струва много подходящо.

# 581
Най-добре питай читав ветеринар. От София ли си? На моите давам мегадерм и ветомюн заради предразположеност към кожни заболявания на големия по препоръка на ветеринарите и да чукам на дърво втори път не е имал криза Ади. Ако си от София, препоръчвам Джулайвет, заради всичко добро и помощ, които получих за заболяване то на Ади и операцията на Бени!

# 582
От Пловдив съм. По принцип нашият ветеринар е от спряганите като един от най-добрите - д-р Коко Боянов. Дори и тук в групата е известен. Човекът си разбира от работата определено, ходи по семинари, развива се... Но нещо напоследък... не получавам отговори на въпросите, които му задавам.

# 583
Може да не иска да се втелясваш в несъществуващи с котето проблеми. Все пак, ако не ти е спокойно искай и второ мнение.

Два дена ме нямаше мен, но идваше приятел да ги храни и май не са забелязали, че съм липсвала Simple Smile

# 584
  • Бургас
Питах и в другата тема.
Мъжко коте от гранули Роял Канин и пауч Уискас запушвало ли се е?
Той е още на kitten,на около година и половина вет каза да започна да му давам някаква уринари,но е на мнение,че Роял Канин е само скъпа храна.Той лично не продава храна,но много ветеринари хвалят Роял Канин.
За Уискас знам,но ако не го яде,наистина пишка един или два пъти,гъста урина.Така пишка поне 3-4 пъти в денонощието,голямо количество светла,бистра урина.

Общи условия

Активация на акаунт