Любители на котки - Тема 164

• 28 648
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Оникс лека-полека се оправя. Днес хапна малко пастет.
Оказа се, че хапчето за обезпаразитяване е предозирано. Ама това го разбрах днес. Четях страничните реакции... диария, повръщане, липса на апетит... и щерката ми каза "доктора каза, че му е дал малко по-голяма доза".
Поне се разбра от какво е.
И днес и утре ще е на инжекции.
Един лекар лекува последствията от друг лекар.

Приятелката на дъщеря ми ѝ е казала да подаде жалба.

# 661
  • Бургас
Аз си взех Хари от група във фейсбук "Подарявам коте".
От Варна със зоокуриер ми го донесоха.
Взели са го на тръгване и за не плаче,една жена го е гушкала в шапката,в която са го дали...Шапката му я запазих,още си я обича...Част от нещата,които си е постелил до вратата на терасата е.
Не знам обаче доколко коректни хора ще изчакат и вземат котето,ако се изпрати така.
Жената,която ми го даде,плати половината такса на зоокуриерите.

# 662
Късмет на милата животинка, то е бебенце...Confused

Купих трева на Ушатото, сега аз рева, а той търчи с нея в уста из къщи, къса и търчи, къса и търчи, яде я де, но....

# 663
  • In the land of Never Never
Тя спи където реши - понякога при човек, понякога сама. Никъде не се затварят вратите заради нея, навсякъде има храна.
П.П.
Тя е на гардероба и ни гледа. То го сложих на моето легло като включих електрическото одеялце. То още дава да го гушкаш и не бяга. Ето го кюмюрчето:

Жълти или зелени са му очичките? Моята Топси беше с кехлибарено жълти очи, един такъв топъл жълт цвят. Жълтите очи изглеждат много красиво на черния фон. Очите на повечето черни котки, по моите наблюдения, като че ли са по-скоро към зеленото.
Явно постепенно отношенията се затоплят. Феликс е любопитна, интересно и е, какво е това себеподобно, но засега е решила да спазва дистанция.
Все пак, трябва да не ги оставяш сами, котето е доста малко, а по-големите котки, даже когато си играят, може да загубят чувство за мярка, до къде е играта и къде става битка.

# 664
]Жълти са му очетата. И име няма.

Малко снимки от днес. Телефона е скапан или аз не разбирам от настройки.

Моето легло,  Феликс под завивките. Прави се че спи. Играх малко с него, после и го сложих на главата. Тя се прави че спи. Ръмжа го като й стъпи на главата.

После играх с него. Първо с мишка, после с перо. Винаги й давам да подуши играчката. Ръмжи само ако е много близо до нея.

Накрая ми писна и филма за днес приключи така:

# 665
  • Пловдив
.   Ето и снимки на Рижко отпреди 2 месеца 750гр и сега 2.400кг Simple Smile Вече не е Рижко, а е Лъвчо Simple Smile Кога слуша, кога не... имах събуждания в 5ч, поодра тук-там, включително и нас. Понаучи се де, терасата му е любимо място, да видим зимата как ще стои там Simple Smile

# 666
  • София
Подобрява се положението при нас. Оникс е хапвал през нощта. Сутринта хапна пауч, малко, но хапна. И реве за ядене Joy
И утре и във вторник ще му дават антибиотик и ще му слагат инжекции.
Не смея да го премеря. 300гр беше свалил. Сега може и още да е свалил.
Борбата е ожесточена при даването на хапчето Simple Smile Двама не можем да го удържим. А доктора използва "спринцовка" за хапчета.

# 667
  • Бургас
Рижко-Лъвчо е прекрасен ❤️❤️❤️
И черното бебе коте е страхотно!

Снощи изхвърли всичко от кашона,за да се намърда...

# 668
Гугъл ми връща спомени❤️

с картичките за РД от детето.
И последната снимка на Фин, върху куфара ми за БГ. Не го видях жив повече.

Велик котарак беше!

# 669
  • In the land of Never Never
]Жълти са му очетата. И име няма.
Сигурно е далечна роднина на моята Топси, много й прилича. Laughing И тя беше намерена като съвсем малко коте в едно мазе в кв. Люлин, много гладна и пълна с бълхи.
Топси се спомина на 20 години и беше прекрасна грациозна и гальовна котичка. Но това беше отдавна.
Внимавай да не я разглезиш много. Малките котета усещат, като много им угаждаш и са обект на постоянно внимание, и започват да ти се качват на главата.
Трите котета тигърчета, които храня в Ахтопол, мъркат като тракторчета, като клекна до тях да ги галя, всички се навират под краката ми и започва един хор от мъркане. Невероятно изживяване.
Мисля, че много от уличните котки, които са хранени от хора, са гальовни, защото не получават много внимание.
А може и да е по наследство, знам ли.  Предполагам ​кой е бащата на трите котета, един едър кот с тигърска окраска, и той е гальовен и ми се бута непрекъснато в ръцете да го галя.

Другата седмица си тръгвам, за радост тях едно семейство ги храни също, както храни и няколко кучета около този блок.
За трицветките до моя блок ще оставя гранули на един съсед руснак, който ще бъде в Ахтопол още около месец, да ги рани. Надявам се да доживеят някак до следващото лято. Ще има вероятно строителство и хора наоколо. Дано да имат късмет.

# 670
  • Бургас
Момичета и момчета, имам нужда от вашите съвети. Вет го няма днес, затова и чакам да се върне, но междувременно помощта ви ще е много ценна, както винаги.
След като ми поискаха рижкото, ден по-късно вече търдо решихме да не го даваме. Майка ми, която в началото държеше да ги махна и не даваше да ги задържа, снощи мрънка, ама мрънка - защо не съм я питала, защо него точно ще давам? Като я питах, добре, да дам Чопи? А, нея не! Ами чернугите да дам ли? Ама ти защо ще даваш, да си намерят от другаде! И така се реши че няма да дадем никое котаче и ще си останат с нас.
Днес обаче забелязах, че на рижкото му текат лиги. Взех го и му отворих устата - афти! Казвам, чакай да видя и другите - и те имат. Паникьосана съм вече до крайна степен, след като на Блеки му излезе от нослето кърваво сополче. Sad

# 671
  • София
Дано се включи някой с повече опит, но с тези афти на мен ми прилича на калицивироза. Трябва веднага да предприемеш мерки, че в един момент ще откажат да ядат, защото ги боли.

red soul, и аз съм така. Пусна ли фейсбук, само снимки на Мъро ми се появяват. Спомняме си го само с хубаво! Heart

Веронезе, Лъвчо е прекрасен! Каква промяна само за 2 месеца! Heart

# 672
Момичета и момчета, имам нужда от вашите съвети. Вет го няма днес, затова и чакам да се върне, но междувременно помощта ви ще е много ценна, както винаги.
След като ми поискаха рижкото, ден по-късно вече търдо решихме да не го даваме. Майка ми, която в началото държеше да ги махна и не даваше да ги задържа, снощи мрънка, ама мрънка - защо не съм я питала, защо него точно ще давам? Като я питах, добре, да дам Чопи? А, нея не! Ами чернугите да дам ли? Ама ти защо ще даваш, да си намерят от другаде! И така се реши че няма да дадем никое котаче и ще си останат с нас.
Днес обаче забелязах, че на рижкото му текат лиги. Взех го и му отворих устата - афти! Казвам, чакай да видя и другите - и те имат. Паникьосана съм вече до крайна степен, след като на Блеки му излезе от нослето кърваво сополче. Sad
Да не се окаже калицивироза? Май ще трябва сериозно лечение на всички, заедно с майката.

# 673
  • Бургас
Чакам вет да се върне и да действаме. Лоша работа. Майката е прясно кастрирана и е на АТ, дано не е проблем.
ПП: Нещо да им давам през това време?

# 674
  • София
Чакам вет да се върне и да действаме. Лоша работа. Майката е прясно кастрирана и е на АТ, дано не е проблем.
ПП: Нещо да им давам през това време?
Не знам. Нямам опит с болестта.  Дали Мария не лекуваше калицивироза?

Общи условия

Активация на акаунт