За захранването - оризът е най-лесно усвояем от бебешкото стомахче, а не катрофът. Препоръчва се картофа да се дава след 7-8 месец. Лида, според мен е добре като за начало да се дава или пюре или каша, а не и двете едновременно. Аз ще започна с оризова безмлечна каша. Кашите са много по-хранителни от пюретата. А на върпоса ти "какво повече дават на бебетата от пюретата" - ами калории. Кашите за мен са по-добрият вариант, защото са по-калорични, а Ени има нужда от повече калории заради малкото наддаване. Плюс това са обогатени с витамини.
А и не смятам да замествам цяло хранене до 6-я месец, струва ми се много рано. Пък и въвеждането на храните трябва да става бавно и постепенно, като не се смесват различни видове плодове и зеленчуци. След като видите, че бебко приема добре някой вид, след 4-5 дни можете да му дадете друг. Важно е, за да можете да проследите реакциите на бебешкия организъм и при евентуален проблем (не дай Боже!) да знаете от какво е. За мен това е разумният подход и смятам да го прилагам.
Мари-анна, чаят от шипки наистина запича, а вие нямахте ли проблем с акането?!?
Вили, Тинтири, и аз вече се чудя какави са тези педиатри, на които постоянно трябва да им се напомня да обърнат внимание на детето. И моята педиатърка е същата и аз много се дразня. Непрекъснато трябва да я ръчкам.
andy06, вчера точно обсъждахме въпроса за разходките навън в студените месеци.
Хайде хубав ден за всички!
/не,че мислехме,че ще ни се размине
,но имах още неприбрани саксии/ и то от най-големите и тежки,дето чакам от две седмици мъжът ми да ги прибере...но така и не намери време,та накрая си плюх на ръчичиките и ....после се наложи и основно чистене
, и от това влизане,излизане и миене в банята....днес съм
...та ще го карам по-лежерно.....Сега съм си напалила парното/
уф,това ми е най-гадната част от зимата,ама няма начин
/ и от сутринта се опитвам да подобря рекордите по пиене на чай.....даже сега отивам да направя поредния...
.........
/
.../е,не че не изкарахме гадния вирус,но поне не ни се отразява промяната на времето всеки път/.....Единствено не излизам на разходка при силен вятър/какъвто си имаме от вчера/,защото на мен ми се отразява зле на синузита...но като се наложи/че нали сме си самички/,поне до магазина и до пазара се прежалваме..
...та да не се ядосвам после.Знам,че това,което искам няма да намеря/че питах тук във форума за свестен педиатър в Пловдив и познайте кого и препоръчаха-тая от която бягам
/.но поне малко да е в час с промените от последните 30тина години...
Докато бяхме навън непрекъснато проверявах да не му е студено. Когато питах педиатърката онзи ден ми каза да го извеждам всеки ден, дори при минус 5 градуса.
. Ако слушаш всяка бабичка трябва да изкукаш. И мен днес една така ме изгледа, че ми идеше... ай' да не съм груба
!
Сега ми е смешно - ама вчера хич не ми беше , но това е друга тема. 
Хич не се очаровах и казах на мъжа ми - е няма да дам.И стана тя каквато стана.Човекът като се нервира ей така
икато кресна
те така и ми дръпна една запомняща се реч , от която разбрах само че ще ми хакне сайта
ба си каква съм
и така на 4 месеца и 20дни детенце си хапна пюренце.Интересно му е , дъвче си лъжицата , радва се изобщо доста и е забавно и мисля че постъпих правилно.
прощавайте
/
На последната консул. док ми каза да не му давам каши,че щял много да се надуе пък вървим бая напред с килата плодовите пюрета не ги любим особено затова не го и насилвам другата седмица сме при док и ще видим положението

Да им нацункате дупетата