Какво правят жени в менопауза, когато... 9

• 108 961
  • 756
  •   1
Отговори
# 150
С пълна упойка, да. Нямаше болка след това.

# 151
Моето образувание( не беше фиброаденом, а смес от много и различни по вид доброкачествени клетки) го махнаха с пълна упойка, защото беше навътре и сраснало с тъкани.Имам голям бюст и казаха, че ще има по-труден достъп заради това и нещата ще са една идея по-сложни.Но на няколко мои познати ги махаха с местна, защото бяха повърхностни бучиците.

Последна редакция: нд, 05 юни 2022, 10:45 от ДХ3

# 152
  • Бургас
На мен ми изрязаха канала с местна упойка. Операционната сестра се оказа моя съученичка и дори си говорехме по време на операцията. Когато малко след това ми видяха фиброаденома ме успокоиха, че ако се наложи да го премахнат, операцията е по-лека от вече направената.

# 153
Момичета, още нямам 42 години, а за последните шест месеца, два пъти ми пропусна цикълът. Под пропусна, имам предвид получавам всички симптоми на предстоящ цикъл, следват два дни леко кафяво зацапване и реален цикъл не се появява. Октомври 2021 г. Изкарах ковид, след това цикъл, дори и зацапване, не ми се появиха. Ходих на гинеколог, изследвах си хормоните, които тя ми написа, общо взето всичко беше в нормата. Цикълът тогава ми го предизвика с лекарство.
Но сега не искам пак да пия хормонален препарат. За мен това си е начало на менопаузата. При вас така ли беше? Правихте ли нещо специално?

# 154
Момичета, имам въпрос към тези, които са на Климара пластири. В момента са изчерпани в аптечната мрежа в страната, а както разбирам са спряни от производство.
Какво ви предлагат в замяна?
Някой купувал ли е от чужбина? Мога да поръчам от Австрия и Германия и ще съм благодарна някой да се включи ако го е правил- марка на пластирите, цена?

# 155
Нищо не предлагат в замяна. Вдигат рамене и не знаят кога и дали. Можело да дойде в нова опаковка. Преди да изчезнат тук, изчезнаха в Турция. Така че може Bayer да спират производството. Или ще ги преформулират... Не знам, но не е добре.
Може ли да напишете, ако ги намерите в Европа? Не съм търсила там, защото имам още една кутийка.
Само предупредете да гледат да са 3,9 mg каквито са в нашата аптечна мрежа. Оказа се, че имат двойни mg (7,8 mg), опаковката не се различава

# 156
Здравейте,прехвърлям се от другата тема с 1г .и 4 месеца без цикъл,53г.
От два-три месеца съм вечно настинала. Колкото и да е топло,първо и винаги усещам студени тръпки в прасците на краката,а в горната част на тялото се изпотявам..усещането е за настинка,следват нурофен и т.н. Правих пълни изследвания,щитовидна също.Вземам един куп добавки.Някъде във форума бях срещала мнение за хормонално основание за случващото се.Моля ,помогнете със съвет!

# 157
  • Бургас
Имаш ли хрема? От хипофунция може да ти е студено.На мен ми тече носа една зима и все си мислех, че настивам, а се оказа алергичен ринит.Чувството е подобно, все едно се разболяваш.

# 158
В Германия без рецепта трудно ще получите хормонален препарат. Поне от опит преди десетина години.

# 159
Нищо не предлагат в замяна. Вдигат рамене и не знаят кога и дали. Можело да дойде в нова опаковка. Преди да изчезнат тук, изчезнаха в Турция. Така че може Bayer да спират производството. Или ще ги преформулират... Не знам, но не е добре.
Може ли да напишете, ако ги намерите в Европа?
Намерих много трудно аналог на Климара в Австрия. Има недостиг на производството изобщо на такива препарати. Няма изобщо наличност на пластири в складовете.
Естествено, че трябва рецепта и за Австрия.

# 160
Нали ви обяснявах за синините.Едната на ръката вече е видима и ви показвам:
Скрит текст:

# 161
И на мен ми излизат синини и то не от периода на менопаузата. Така съм откакто се помня. Много неприято.
Ходила съм на съдов хирург - прави ми доплер, изписа ми Рутаскорбин, който пих ... не помня колко време. Нищо не се промени.

# 162
И аз съм цялата в синини, постоянно се бутам някъде .......

# 163
А, аз съм в синини без да се бутам никъде .

# 164
Но на мен около 40-те започнаха.Скоро ходих на хематолог по друг повод, но забравих да питам лекаря за това.То нали вече всичко забравям.🤦🏻♀

Последна редакция: вт, 28 юни 2022, 09:23 от ДХ3

Общи условия

Активация на акаунт