Какво правят жени в менопауза, когато... 9

• 109 313
  • 756
  •   2
Отговори
# 300
  • София
Здравейте,  може ли да препоръчате добър лекар, предполагам гинеколог, за проблем с изключително силна вагинална сухота.
Вече ходих на един,прегледа ми,вземи цитонамазка и не обърна никакво внимание на проблема със сухотата. Чудя се дали нямам естрогенова доминантност и от там да идва всичко.
От 3 години съм в менопауза, нямам други оплаквания.
Благодаря!

# 301
И аз съм в менопауза от четири години. Имам същия проблем. Диагнозата, която ми е поставена от гинеколог е вагинална атрофия. Потвърдено и с резултат от цитонамазка. Изписано ми е лечение.

# 302
Ако естрогенът доминираше надали ще има сухота. И аз съм склонна да мисля за вагинална атрофия.

# 303
Здравейте,на 51г,в предменопауза съм,пия от септември 2022г до сега Ремифемин.Но имам чувството,че от него напълнях,освен това от 1 седмица имам вълни.Дали да не си взема Лейди хармония?какво ще предложите в случая,както и за напълняванито.

# 304
Аз съм с десет години по-млада,но съм в менопауза.От около половин година пия лейди хармония и съм доволна,по две три вълни имам на денонощие.Нямам проблеми с настроението и нервите, всичко е в рамките на нормалното.С килограмите не мога да се справя на този етап,стоя си на едни и същи, ограничавам се,но не спортувам, малко ми е движението като цяло.С.две думи,продукта е добър за всичко, което пише на опаковката.

# 305
  • sofia
Здравейте,  може ли да препоръчате добър лекар, предполагам гинеколог, за проблем с изключително силна вагинална сухота.
Вече ходих на един,прегледа ми,вземи цитонамазка и не обърна никакво внимание на проблема със сухотата. Чудя се дали нямам естрогенова доминантност и от там да идва всичко.
Благодаря!

Това което предлагат е овлажняващ гел на водна основа при полов контакт, обилно да се апликира .
Също така през две три вечери Цикатридина овули или Вагизан .
Ставало с натрупване...

# 306
Благодаря!

Ако става въпрос за София, препоръчвам Д-р Надя Башлиева. Страхотен специалист с внимание към детайлите. И аз имам подобни проблеми. Пожелавам ти успех!

# 307
  • София
Здравейте, на профилактичен преглед ми откриха ми киста на яйчника 40 мм. Изчетох темите за кистите, но там коментарите са предимно от момичета преди менопауза и лечение на хормонална основа. Притеснена съм, защото гинеколожката ми каза, че повечето кисти след менопауза са за операция, но все пак можело да пробвам с Кистоп. Туморните маркери са в норма. Ще съм благодална за съвети какво да предприема или евентуално да ме насочите дали трябва да правя други изследвания. Нямам идея дали и второ мнение да потърся, но тъй като досега не ми се е налагало не знам накъде да се насоча (за София).
Благодаря предварително.

# 308
Аз съм много доволна от кистоп, бях супер скептична, защото е хранителна добавка, но нямах избор, защото изобщо не искам да пия хормонални лекарства (или пък да ходя да ме оперират). Единственото негативно нещо (поне за мен) беше, че трябва да се пият минимум 6 месеца за резултати.

# 309
  • София
Аз съм много доволна от кистоп, бях супер скептична, защото е хранителна добавка, но нямах избор, защото изобщо не искам да пия хормонални лекарства (или пък да ходя да ме оперират). Единственото негативно нещо (поне за мен) беше, че трябва да се пият минимум 6 месеца за резултати.
Как Ви повлия тази добавка, интересно на мен гинеколожката ми каза 1 месец и пак да ходя да ми я мери.
А друго нещо взимали ли сте успоредно с добавката?

# 310
Точно в темата за менопаузата пишат много често  за билкова отвара от турта и още нещо, която била мн.ефикасна за кисти.Поне такова нещо ми се върти.То и тук е писано.

# 311
Имах страхотни болки в яйчниците, оказаха се средно големи кисти плюс ужасно високи нива на тестостерон и раздразнителност. След като започнах да пия кистоп болката изчезна а кистите се спукаха и изтекоха сами, също така при кръвни се оказа, че е намалило ендрогените и по този начин нивата на тестостерон. Допълнително ми помага да контролирам кръвната си захар и спомага при опити за отслабване. Генерално, съставките са изцяло натурални, което е много важно за мен. Резултатите започнаха около месец 3 и половина.
След няколко дни съм на контролен преглед (9ти месец от началото на ползване), та ще видим какво ще покаже ехографа.

Една друга негатива, за която се сещам, е цената. 30 лева за 30 капсули, като се има предвид, че се пият по 3 на ден.

В момента пия допълнително и Lady Harmonia, отново хранителна добавка. Помага с горещи вълни и раздразнителност.
 Успех!

# 312
Турта, невен и бял равнец по памет.  re_ge я е ползвала.
Но при спрял Ц. дали действа по същия начин, не зная.
Също са писали доволни в темата за предменопауза за билкова смес за кисти от Здравница - дали не е същия кистоп, или др. смес...  В аптеката на  "Поп Богомил" - Сф, съм поръчвала билкови смеси за др.проблеми, мисля че имаше и за кисти на Я.

# 313
Точно в темата за менопаузата пишат много често  за билкова отвара от турта и още нещо, която била мн.ефикасна за кисти.Поне такова нещо ми се върти.То и тук е писано.

Бял равнец, турта, невен. Пие се всекиден. При мен имаше чудесен ефект. Кистите се абсорбираха. Нямах Ц заради спиралата, но правех кисти. Кисти значи хормонален дисбаланс който е свързан с нередовен цикъл. Сместа регулира хормоните. 

Видях че кистостоп съдържа инозитол ( В8) и филиева киселина.

Последна редакция: пн, 05 юни 2023, 00:37 от _re_ge

# 314
Здравейте,от мин.година съм с тотална хистеректомия/на 48г/ от 3 седм. започноха парещи ,боцкащи симптоми в инт.област.Пуснаха изсл-чисто е всичко.Мазане с Клотримазол,Тридерм,Вулвоваги,Кандизол табл-никакъв ефект.Не мога да търпя бельо,толкова е неприятно.Сега е изписано Линоладиол-съмнение за ваг.атрофия..Има ли някой с такъв проблем и дали нещо от типа на хранителтине добавки-Феминор,Фемибаланс и тн би облекчило ситуацията..

Общи условия

Активация на акаунт