Какво правят жени в менопауза, когато... 9

• 109 348
  • 756
  •   1
Отговори
# 315
  • волно калдъръмче
Здравейте,от мин.година съм с тотална хистеректомия/на 48г/ от 3 седм. започноха парещи ,боцкащи симптоми в инт.област.Пуснаха изсл-чисто е всичко.Мазане с Клотримазол,Тридерм,Вулвоваги,Кандизол табл-никакъв ефект.Не мога да търпя бельо,толкова е неприятно.Сега е изписано Линоладиол-съмнение за ваг.атрофия..Има ли някой с такъв проблем и дали нещо от типа на хранителтине добавки-Феминор,Фемибаланс и тн би облекчило ситуацията..
Може да опитате и с лазерна терапия. Измиване с разтвор на млечна киселина като експресесен метод.

# 316
Какво значи "в интимната област"? Външно само или и в дълбочина?
Ако е външно, е възможно да е претрито от нещо (полов акт, бельо, панталон...) и после от непрекъснато мислене, миене, мазане с толкова много препарати за три седмици, ефектът може да е такъв.
А дали сте на ХЗТ? Ако не - пробвайте и това. Рязкото изчезване на естрогените се отразява доста зле на всичко

# 317
външно е само,не съм на ХЗТ,не е от дрехи и препарати,не е след полов акт-явно проблема е от естрогена според докторката.Това е причината да поискам мнение за крема.

# 318
  • sofia
Вулвоваги е спрейче с масло от чаено дърво, точно за това.

# 319
Пробвайте тогава някаква ХЗТ - като начало с фитоестрогени, които можете да си купите сама от аптеката, да видите дали до седмица ще се повлияе. Посъветвайте се с лекар за "истинска" ХЗТ, много сте млада още. Мазилата няма да помогнат, организмът си иска естрогените.

# 320
Чета, че Лейди хармония има витамин Д, аз съм с много ниски нива и пия 6000 iu на ден. Сега не знам ако го взема и в него има още вит. Д дали няма да стане проблем? Аз комбинирам 5000 IU D + 1000IU D+125 K2.

# 321
Не мисля.

# 322
niko-ползвано е 1 седмица-няма ефект..

# 323
  • sofia
Разбирам те , но мисля , че е необходимо по-продължително време .
В началото сутрин и вечер , а когато има подобрение само вечер , и в последствие през ден , два .

# 324
  • Sofia
Чета, че Лейди хармония има витамин Д, аз съм с много ниски нива и пия 6000 iu на ден. Сега не знам ако го взема и в него има още вит. Д дали няма да стане проблем? Аз комбинирам 5000 IU D + 1000IU D+125 K2.
И аз от днес приемам Лейди хармония,но не мисля да намалям или спирам вигантола/взимам от него по 10 капки всеки ден/

# 325
Здравейте!
Не съм чела темата, за което се извинявам.
Какво е мнението ви за Ремифемин?
Благодаря!

# 326
  • София
Здравейте,
На 48 г съм, вече съм официално в менопауза.
Моля за съвет и съдействие от вас. Как се справяте с килограмите? Това най-много ме измъчва. Ще преодолея вълните,  настроението,  но с килограмите как да се справя. Ограничила съм храненето. Може би трябва да почна да ходя на фитнес.
Моля,  ви кажете нещо ефективно,  макар и минимално. Благодаря.

# 327
  • волно калдъръмче
Без или минимум въглехидрати. Йога, за да се минимизират възрастовите ставни изменения и фитнес за стягане на мускулатурата. Лимфодренажен масаж за извеждане на токсините и заглаждане на проблемните зони. Витамин Д за стави и Е за хубава кожа. Пътувания и пълноценни социални контакти. Много глезене е, но няма как.

# 328
Спорт и по-малко въглехидрати. Аз комбинирам фитнес( функционални тренировки), пилатес и йога. Имайте предвид, че чистия фитнес много сковава ставите, затова не избирайте само него. Плуването също е страхотен начин за поддържане на тялото, стига да обичате да плувате.

# 329
Колко дълго пиете добавки с фитоестрогени. Аз съм на фемовита от 4 г. и се чудя дали да я спирам

Общи условия

Активация на акаунт