Какво правят жени в менопауза, когато... 9

• 109 334
  • 756
  •   1
Отговори
# 330
  • София
"Процесът" е поне до 60 г. възраст...

# 331
Колко дълго пиете добавки с фитоестрогени. Аз съм на фемовита от 4 г. и се чудя дали да я спирам
Защо искаш да ги спираш? Аз толкова съжалявам, че не послушах гинеколога преди 10 г да започна да ги пия. И все се каня, и все нищо не правя.

# 332
Спрях ги преди 4 дена и не усещам никаква разлика Wink

# 333
Спрях ги преди 4 дена и не усещам никаква разлика Wink
Защото са с натрупване и точно така ще спрат да действат - постепенно. Дано нямаш повече нужда от тях!
Наскоро започнах прием на Менолукс и определено още усещам кога съм забравила да го изпия сутринта Joy (заради горещи вълни го взех и още на третия ден изчезнаха, но когато го забравя си се връщат, макар и не толкова горещи…).

# 334
Аз много четох за фитоестрогените и съвсем се обърках Simple Smile Май не се натрупват в организма и се отделят до 48 часа .

# 335
Почти месец откакто спрях  фитоестрогените, не откривам никаква разлика !!! С фиброкистозна мастопатия съм и на годишната мамография попитах док, каза да не вземам повече такива препарати....имам много кисти. Така че фитоестрогените не са безобидни препарати явно.

# 336
Аз имам изписан сироп Менолукс, като прочетох, че има мака и се отказах да го вземам по тая причина, че и без това патологиите ми последните години не са малко.

# 337
Записвам се и аз да следя темата.
На 49г. съм, от 3 месеца вече нямам цикъл, бях на гинеколог, каза че вероятно вече "навлизам" в перименоауза, не ми изписа нищо засега. Обаче от окоо 10 дни при мен се появиха ту топли, ту студени вълни, основно вечер, засега са поносими. Друго, което ме притеснява е, че ей така от нищото качих 5 кг., а съм човек, който внимава какво яде - не ям сладко, не пия газирано, тестено хапвам в умерени количества и пак дебелея. Моля някой ако знае как да сваля тези кг. да сподели, че изобщо не се чувствам комфортно.
Другия месец съм пак на гинеколог /като си направя изследването за яйчников резерв/, но си мисля, че дотогава още ще кача, а да си купувам хапчета на моя глава не смея.

# 338
За съжаление всички сме така с килограмите Sad

# 339
На 49г. съм, от 3 месеца вече нямам цикъл, бях на гинеколог, каза че вероятно вече "навлизам" в перименоауза, не ми изписа нищо засега. Обаче от окоо 10 дни при мен се появиха ту топли, ту студени вълни, основно вечер, засега са поносими. Друго, което ме притеснява е, че ей така от нищото качих 5 кг., а съм човек, който внимава какво яде - не ям сладко, не пия газирано, тестено хапвам в умерени количества и пак дебелея. Моля някой ако знае как да сваля тези кг. да сподели, че изобщо не се чувствам комфортно.
Другия месец съм пак на гинеколог /като си направя изследването за яйчников резерв/, но си мисля, че дотогава още ще кача, а да си купувам хапчета на моя глава не смея.
Ако само килограмите да проблем, нямате грижи!

# 340
  • волно калдъръмче
Спешно ви е необходима детоксикация. Направете едни изследвания на черния дроб.

# 341
Ако само килограмите да проблем, нямате грижи!

Ох то хубаво нямам грижи, но вървят все нагоре Rolling Eyes

Алегрия и това смятам да направя, взех си направление за гастроентеролог.

# 342
Метаболизмът се забавя и това си е. Трябва още повече да се лишаваме, ама то кеф друг остана ли?

# 343
Друго, което ме притеснява е, че ей така от нищото качих 5 кг., а съм човек, който внимава какво яде - не ям сладко, не пия газирано, тестено хапвам в умерени количества и пак дебелея. Моля някой ако знае как да сваля тези кг. да сподели, че изобщо не се чувствам комфортно.

С този отговор се записвам в темата Blush
Не си купувайте хапчета без лекарско предписание.
Моят съвет е да ревизирате храненето. Важно е да внимаваме какво ядем, важно е обаче и КОЛКО ядем. Много хора преяждат със здравословна храна, но не си дават сметка за това, защото смятат, че достатъчно се "лишават", като не ядат сладко, не пият газирано и т.н.
Какъв е двигателният Ви режим? Спортувате ли нещо? За мен движението за здраве винаги е било важно, а в настоящия период е просто безценно.
В този период от живота ни редовните тренировки особено много помагат за запазване на мускулната маса, за справяне с тревожните състояния, за поддържане на метаболизма.

За протокола - пред декември ставам на 51 г., без цикъл съм от 11 месеца. Нямам вълни, качила съм 1-2 килограма, които се оказват доста упорити, но не се предавам Blush Единственото наистина неприятно усещане е безсънието - събуждах се по няколко пъти през нощта, случвало се е да стоя будна по половин-един час. Напоследък овладях положението с ашваганда и габа.
През последните години приемам на периоди Фемовита, Фемарел - и с тях, и без тях се чувствам еднакво.
Стигнах до извода, че режимът на живот е най-важен, поне за мен е така.

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 13:54 от Vetrena

# 344
Здравейте,от 2 год съм с тотална хистеректомия,започнаха вълни,безсъние и друго,но най-големият проблем е парещи и боцкащи симптоми около ануса-пробвано  крем Бочко,Здраве,Тридерм,Дермодрин,Судокрем,Pilex,мазане с мед,свещички Цикатридина ....вече незнам на къде.Искаха да ми дадат и хормонален крем..някой с подобен проблем?Външно няма нищо,но кожата се усеща като копринена и свръх чувствителна.Събуждам се през ноща,защото пари и сърби..

Общи условия

Активация на акаунт