Какво правят жени в менопауза, когато... 9

• 109 315
  • 756
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте,от 2 год съм с тотална хистеректомия,започнаха вълни,безсъние и друго,но най-големият проблем е парещи и боцкащи симптоми около ануса-пробвано  крем Бочко,Здраве,Тридерм,Дермодрин,Судокрем,Pilex,мазане с мед,свещички Цикатридина ....вече незнам на къде.Искаха да ми дадат и хормонален крем..някой с подобен проблем?Външно няма нищо,но кожата се усеща като копринена и свръх чувствителна.Събуждам се през ноща,защото пари и сърби..
Хубаво е да посетите проктолог за да види дали нямате фисула.Тя има такива симптоми.

# 346
Глас за фисура- при мен бе точно същото с кожата и сърбежите.

# 347
Глас за фисура- при мен бе точно същото с кожата и сърбежите.
И аз си отглеждам една от 4 месеца и ще я оперирам сега,че не се трае.

# 348
Друго, което ме притеснява е, че ей така от нищото качих 5 кг., а съм човек, който внимава какво яде - не ям сладко, не пия газирано, тестено хапвам в умерени количества и пак дебелея. Моля някой ако знае как да сваля тези кг. да сподели, че изобщо не се чувствам комфортно.
Другия месец съм пак на гинеколог /като си направя изследването за яйчников резерв/, но си мисля, че дотогава още ще кача, а да си купувам хапчета на моя глава не смея.

С този отговор се записвам в темата Blush
Не си купувайте хапчета без лекарско предписание.
Моят съвет е да ревизирате храненето. Важно е да внимаваме какво ядем, важно е обаче и КОЛКО ядем. Много хора преяждат със здравословна храна, но не си дават сметка за това, защото смятат, че достатъчно се "лишават", като не ядат сладко, не пият газирано и т.н.
Какъв е двигателният Ви режим? Спортувате ли нещо? За мен движението за здраве винаги е било важно, а в настоящия период е просто безценно.
В този период от живота ни редовните тренировки особено много помагат за запазване на мускулната маса, за справяне с тревожните състояния, за поддържане на метаболизма.

За протокола - пред декември ставам на 51 г., без цикъл съм от 11 месеца. Нямам вълни, качила съм 1-2 килограма, които се оказват доста упорити, но не се предавам Blush Единственото наистина неприятно усещане е безсънието - събуждах се по няколко пъти през нощта, случвало се е да стоя будна по половин-един час. Напоследък овладях положението с ашваганда и габа.
През последните години приемам на периоди Фемовита, Фемарел - и с тях, и без тях се чувствам еднакво.
Стигнах до извода, че режимът на живот е най-важен, поне за мен е така.
Vetrena, благодаря за изчерпателния отговор, за яденето ям наистина малко, но пък изобщо не спортувам, ходя от време на време малко повече и това е, а забравих да кажа, че от известно време и съня ми е мираж, почти не спя, сутрин съм като пребита.
А забравих да попитам, някоя от Вас, ако е правила детоксикация /някакъв режим/ би ли ми споделила на ЛС!

# 349
  • волно калдъръмче
Аз пия с почивки масло от бял трън. Храня се веднъж на 24 часа, като съм намалила значително въглехидратите и залагам повече на продукти с нисък гликемичен индекс (напр. булгур вместо бял ориз; овесено брашно вместо пшенично,;картофи веднъж на високосна; хляб от бадемово брашно и извара или крема сирене; повече леща, по-малко фасул)

# 350
  • София
Аз пия с почивки масло от бял трън. Храня се веднъж на 24 часа, като съм намалила значително въглехидратите и залагам повече на продукти с нисък гликемичен индекс (напр. булгур вместо бял ориз; овесено брашно вместо пшенично,;картофи веднъж на високосна; хляб от бадемово брашно и извара или крема сирене; повече леща, по-малко фасул)
Веднъж на 24 часа едно ядене?! Вие ме убихте. Че как е възможно. Не огладнявате ли?

# 351
Веднъж на 24 часа едно ядене?! Вие ме убихте. Че как е възможно. Не огладнявате ли?

То не става изведнъж. първо се преминава на двукратно, правят се 24 часови гладувания всяка седмица, после няколко пъти в седмицата и така полека лека нещата преминават към еднократно. Аз съм на еднократно хранене от повече от 30 години. Не огладнявам през деня. Огладнявам когато ми е времето за хранене - както вие сте гладни преди хранене така и аз, но това става един път на ден. Най-лошото при еднократното хранене е че ставаш индеферентен към храната. Както и че можеш да седиш с всички на маса и да не ти се прияжда.

# 352
Ре_ге, а как успяваш да изядеш всички калории за деня?

# 353
  • волно калдъръмче
Аз започнах с 8 часов прозорец. Постепенно го редуцирах до два часа. В рамките на два часа колко пъти можеш да ядеш?

Случва се да наруша режима.

# 354
Ре_ге, а как успяваш да изядеш всички калории за деня?

не ги изяждам. Организмът ми е свикнал с тази храна и за него тя е като вашето трикратно хранене. Не слабея повече от вас нито пълнея повече от вас. Всичко което преживявате вие на тази възраст с килограмите преживявам и аз. Освен че за разлика от вас вече почти нямам какво да намалявам за да се задържам около една разумна граница.

РЕжимът нарушавам когато сме на почивка ( един път в годината) . тогава семейно закусваме и вечеряме, на закуска основно пия ( сок, чай, вода, кафе)  и хапвам символично,  но хапвам. Понеже обикновено на почивка имаме много двигателна активност не пълнея от тази екстра храна. Последните две три години епизодично пия смути (следобед в студените сезони ) , с това замествам яденето на плодове макар и да знам че са не много полезни въглехидрати . Поради тази причина намалих порциите на вечерния прием на храна. Въобще откакто редуцирах храната ми се удава да се удържа на 76-78 кг. което е десет кг над харесваните от мен килограми.

# 355
  • тук-там
Важно е да мислим и за глюкозната зависимост. Аз спазвам 2 принципа: ям първо зеленчуци, после протеини и накрая въглехидрати, както и правя фастинг от 16 часа. Това обаче не стига. Нужен е ежедневен спорт!

# 356
Аз се опитвам да правя фаст, но постиянно чета колко важно е да се изяждат дневните калории, затова се чудех как става с еднократно хранене.Аз съм на 2 хранения обикновено.Успях да спра закуската- по-лесно ми е, отколкото да не вечерям.

# 357
аз ям само на вечеря.
Не съм в състояние да спортувам и въобще да поддържам активност каквато имах преди. Тръгнах на физиотерапия за тазобедрената става. Нещо там ще ми разбиват уплътняването. Пускат ми ток с различна честота с някакви вендузи и с някакви мокри възглавнички. Бият ми ледокаин защото много боли след това. Ще изкарам две седмици и ако има подобрение ще си направя още един курс. дойде есента и имам рязко влошаване, но на семейната почивка тичах като коза по 15-20 км на ден и нищо не ме  болеше. С първото захлаждане направо сгънах.

# 358
И аз имам проблем с тазобедрената,но не знам какво да правя

# 359
  • София
Специални индивидуално-изготвени стелки за обувки правят чудеса с болките в кръста и тазобедрената става. Не го вярвах до тази година.

Общи условия

Активация на акаунт