Какво правят жени в менопауза, когато... 9

• 109 196
  • 756
  •   1
Отговори
# 405
  • София
1. В YouTube си потърси видеа (със звук) на медитиране. Аз съм "ученичка" на Fred Luskin. Минавам в медитация за секунди Simple Smile.

2. https://www.wimhofmethod.com/breathing-exercises . Пак има видеа с инструкции как да дишаш. Идеята е вкарване на повече кислород в клетките.

# 406
Като ви чета ,лошо ми става👀....Смятах,че след лато спре цикъла, ще се оттърва от повечето дискомфорти. Пък то.... Дамата казва,че е над 9 г без цикъл и пие  Вечерна иглика ,Лвйди хармония.. Аз смятах че след като цикъла спре,вече не се пият такива неща,защото  "game over "😀.  Явно съм грешала.., При мен е нова мода-сега освен всички други екстри около почти 3 седмичното ми ПМС,точно в дните на цикъл се чувстам като хванала вирус-боли ме гърло, тялото,лека хрема. Айде,веднъд,дваж си викам-разболях се,ама всеки път в цикъл и с вирус е странно и тъпо...Та четох за т.нар "ПМС грип"😁😁😁😁.
Наистина е голям зор преминаването през това-не случайно и викат критическа.... То даже работата отива на живот и смърт....Как ще избутам не знам...Аз някои дни в месеца спя като пън,все едно съм с упойка,а в други спя мн неспокойно, кошмари,будене...Само вечерна иглика пия, но има дни,в които ми е трудно да изкарам 13 часовите си смени на работа..  Отчайвам се, мисля само негативно и не виждам никакъв стимул и смисъл да продължавам.....

# 407
  • на село
А недей така, голям кеф е да отидеш на море и да не мислиш да тампони Joy
Преди все улучвах цикъл и почивка.
И друго- намаля ми главоболието, преди цикъл имах винаги ужасно такова и бях нервна, всичко ме дразнеше, сега съм доста по- широкоскроена Joy
Хич не ми пука Joy

# 408
Аз съм на 41 и в менопауза от 1 година след хистеректомия.Вълните не ме тормозят толкова,колкото накъсания сън,трудното заспиване.Тръгнах и на работа след 5 годишно неработене. Като утрепана съм. 😪

# 409
За сън, когато ми се налага вземам валериана,  или 1/2 до 1 табл. атаракс.
Това е по мое "предписание". Може би ще е добре да опитам др.методи, напр. медитация. в темата за предмено, една съфорумка бе споменала за вид медитация/за освобождаване от стреса/ , тогава се запалих, но не я пробвах. Или вечерен подходящ чай.
Радвам се, че Менолукс помага за вълните, имам изписан, но засега не съм то пробвала/търпя си ги/. Като сваля Мирената, ще реша.

Последна редакция: сб, 28 окт 2023, 11:44 от Sanea

# 410
След 2-3 нощи на атаракс започвам да забравям и чувствам мозъка си като в мъгла, все едно кпд-то му е паднало на 1/3 от обичайното.

# 411
  • Sofia
Някой да е взимал тази добавка?
Скрит текст:

# 412
След 2-3 нощи на атаракс започвам да забравям и чувствам мозъка си като в мъгла, все едно кпд-то му е паднало на 1/3 от обичайното.
Свекърва ми не знаеше къде се намира, след този Атаракс. А иначе си беше адекватна. От тогава имам кофти мнение за него

# 413
...Пробвала ли си да медитираш? А дишането на Вим Хоф?
1. Не
2. Може ли да ми спестиш едно търсене в Гугъл?  Wink  Laughing

За физическата умора съм съгласна. Тя ми е нещо като секса Laughing
В последните дни имаше “форум автоимунни заболявания” с различни интрвюта. Вчера приключи, но събота и неделя ще могат да се гледат всички видеа. Не знам ако сега тепърва се прави регистрация дали има шанс да се видят, но имаше една тема за Вим Хоф метода. Разбира се и други теми бяха засегнати.

# 414
Атаракс е старо лекарство, което отдавна трябваше да бъде спряно от производство. Не е за сън, но масово се предписва на дементни пациенти, защото е евтино и защото при тях е все едно какво пият, ако спят. Не го пийте и не го давайте на близките си.

# 415
Здравейте, дами!
Има ли някоя от Вас вагинална атрофия и какви симптоми имате?
Как се справяте?
Имате ли лекар, който адекватно да ви е помогнал?
Може и на лично да ми пишете.
Благодаря!
Хубав ден!

# 416
  • София
Има лазерно лечение, Мона Лиза се казва. Аз съм правила в Св. Лазар преди 4-5 години (с три нормални  раждания съм).

# 417
Има лазерно лечение, Мона Лиза се казва. Аз съм правила в Св. Лазар преди 4-5 години (с три нормални  раждания съм).
Да, знам за тази процедура, но съм с хистеректомия и се притеснявам, все пак имам доста шевове. Може и да не съм права, но ме притеснява малко.

# 418
  • София
Процедурата е по страничните стени (моите разкъсвания при ражданията са там, късаше се все на едни и същи места), не мине попречило. Попитайте си по телефона.

# 419
Здравейте, дами!
Има ли някоя от Вас вагинална атрофия и какви симптоми имате?
Как се справяте?
Имате ли лекар, който адекватно да ви е помогнал?
Може и на лично да ми пишете.
Благодаря!
Хубав ден!
Доколкото знам това е вагинална сухота?
Аз съм така от 2 години. Упорито отказвам хормони.
Купувам си нехормонални вагинални кремове. Облекчават симптомите.
Мъка е гинекологичния преглед с вагинална атрофия.

Общи условия

Активация на акаунт