Какво правят жени в менопауза, когато... 9

• 108 903
  • 756
  •   1
Отговори
# 105
Как се справяте с това усещане? Толкова е плашещо, сърцето буквално спира един удар, после избързва Sad
Ужасно е...
Съня ми също се развали, повтарям си да съм спокойна, но все съм нащрек, кога ще се случи поредното прескачане.

# 106
След посещение на кардиолог /което се наложи след мн.високо кръвно и пулс и пр. след втора ваксина/ ми поставиха диагноза хипертонично сърце - съответно съм на лекарства за кръвно.
На 51г., с хормонална спирала и все още Ц.

# 107
  • Бургас
Аз съм с изкуствената ненормално ранна менопауза,от 29 годишна възраст...
Вече десета година.
Никак не се справям с прескачането на сърцето,пия Конкор,че и висок пулс имам.Нямам увреждания на сърцето(ПУ, ПУ, ПУ),кардиолозите са категорични,че при мен е от хормоните.
И щитовидната жлеза ми махнаха преди 5 години,96 кг съм от цялата тази история...
Отскоро вдигам и понякога кръвно.
Сутринта...

# 108
Определено хормоните много влияят. Явно ще се посещава по-често кардиолог, АГ, ендокринолог. Свързани са нещата в организма. Аз специално обмислям и сваляне на спиралата, но не смея засега, защото `адът` преди нея бе още по-голям.
При мен въпреки лекарствата за кръвно, които се натрупват,  имам моменти когато ходя с апаратче за кръвно на работа. И не съм в норми /но това е от тамошния `микроклимат` и стрес./

# 109
  • Бургас
И аз си мъкна с мен апаратчето за кръвно...
Иначе не знам ниско ли е,високо ли е...
Все ми е лошо,преди беше само ниско,сега не се знае в коя крайност е...

# 110
Аз имам 2 апарата за кръвно, но показват различно. Трябва да си купя още един, ама качествен, електронен.
Препоръчайте ми ,моля!
Важно ми е за дозата лекарство.

Мими, ти откъде взе твоя? Сверявала ли си го?

# 111
Пт лекари знам, че ръчен а манометър е нсй-добре.Най много с маншон и електронен.И пак трябва да се калибрират на определено време.

# 112
  • Бургас

Мими, ти откъде взе твоя? Сверявала ли си го?
От аптека го взех,в Бургас,до Първа поликлиника.
Не съм го сверявала в лаборатория,по принцип  не било препоръчително този тип за китка да се използват,но уж дава същите или почти същите стойности както и апаратът с манометър.
Нямам представа кои са качествени, вероятно по-известните марки...
Специално на моя имаше реклама в Интернет,че бил добър апарат...

# 113
Привет на всички момичета в темата /и не само/! Радвам се,че отново пишете тук.Изчетох всички предишни теми,преди да се регистрирам и да започна и аз да пиша.
Аз съм  на 52 години,от година и шест месеца без цикъл.Не искам да започвам с "мрънкане",обаче смело мога да кажа,че това е най-ужасния период в живота ми.По принцип съм много позитивен и весел човек,но напоследък не съм същата изобщо.Не става въпрос за тъга по младостта,страх от остаряването или такива неща.Говоря за физическите симптоми.За горещите вълни е ясно, без ветрилило около мен не оставам.Много ме измъчва главоболието.Вече няколко месеца ме боли глава,не минава от лекарства.Ходих на няколко невролози,правих доплер....нищо.Имам шипове в шийните прешлени,но чак толкова не ме е боляла главата.Миналата година ходих на физиотерапия,освен пак да тръгна...
Помрънках доста, за което се извинявам.Вие как се чувствате,момичета ,в този период,споделете...
Хубава седмица на всички!

# 114
.Имам шипове в шийните прешлени,но чак толкова не ме е боляла главата.Миналата година ходих на физиотерапия,освен пак да тръгна...
Според мен тук е проблемът. За жалост измененията в тази част на гръбнака водят до много болка. Аз нямам шипове, но имам проблем с мускулния тонус на раменете и явно с периферните нерви на глава и шия и като се възпалят болката е кошмарна. Има специални упражнения за намаляване на болката, както и за стягане на мускулатурата в областта на раменете и гърба. Работете в тази посока.

# 115
Благодаря много,BettyBoop!

# 116
  • тук-там
Имам въпрос - закъснява ми с почти 20 дни. Очевидно ще ме пропусне. Започна обаче силна болка в гърдите. Ясно, че балансът се е разбрицал, но да не е признак на по сериозен проблем? В чужбина съм и нямма вариант да се консултирам с док.

# 117
  • София
Аз правех кисти на гърдите последните 3-4 години преди да ми спре. Ходех в Токуда да ми ги източват с игла. И да, точно така остро боляха.

# 118
Имам въпрос - закъснява ми с почти 20 дни. Очевидно ще ме пропусне. Започна обаче силна болка в гърдите. Ясно, че балансът се е разбрицал, но да не е признак на по сериозен проблем? В чужбина съм и нямма вариант да се консултирам с док.
Това е характерно за периода, имаш недостиг на прогестерон. Ако имаш Възможност набави си добавка - сух екстракт от плодове на  аврамово дърво ( аз пиех фемикур Н) . Пиеш ги докато не ти дойде и спираш. Следващия път пак. Мен така ме боляха гърдите, че не можех да слизам по стълбите. Ако не ти помогне това   значи може би трябва да се консултираш с лекар. Друго нещо което съм пила за този проблем е комбиниран витамин а и е. Но знам че не се пие летните месеци. Така ми каза гинеколожката.

# 119
Имате ли изпотяване в слабините и как се справяте? Бях чувала за такъв  проблем, но напоследък и при мен се появява, особено когато е топло. Едната  ми позната е стигнала до подсичане, а другата казва , че на ден си сменя бикините по няколко пъти на работното си място. Нямам гинекологични проблеми. Смело мога да кажа, че  хигиената ми е добра (дори понякога прекалявам), обезкосмявам се, но е неприятно още  с излизането да си мокра.

Последна редакция: вт, 31 май 2022, 10:23 от TTТ

Общи условия

Активация на акаунт