Какво правят жени в менопауза, когато... 9

• 108 891
  • 756
  •   1
Отговори
# 120
Аз.Но се потя като е топло или се движа усилено, не по принцип.
Скоро бях на хоротека и си обух дънки, че не знаех точно каква в обстановката.Е…след 30мин. хора бях като напикана отпред!🤦🏻♀

# 121
  • Бургас
Да, потя се в слабините. Неприятно е, защото като нищо някой ще си помисли: Тази баба се е напи..ла! Веднъж направих грешката да си купя светло син клин и се издокарах с него във фитнеса. Тренировката приключи бързо.

# 122
Да, но при мен вече само до кварталния магазин да ида и съм готова, а не съм от най- потящите.

# 123
Опитай тези продукти на Биотрейд, които се нанасят веднъж на определен брой дни.Само за слабините.Иначе не е полезно човек да не се поти.

Последна редакция: вт, 31 май 2022, 22:57 от ДХ3

# 124
Скрит текст:
Аз съм с изкуствената ненормално ранна менопауза,от 29 годишна възраст...
Вече десета година.
Никак не се справям с прескачането на сърцето,пия Конкор,че и висок пулс имам.Нямам увреждания на сърцето(ПУ, ПУ, ПУ),кардиолозите са категорични,че при мен е от хормоните.
И щитовидната жлеза ми махнаха преди 5 години,96 кг съм от цялата тази история...
Отскоро вдигам и понякога кръвно.
Сутринта...

Високо ви е...
Аз проблеми с кръвното и пулса нямам (пу пу). По- скоро е ниско, но това прескачане на сърцето ще ме довърши.
Няма никаква закономерност кога ще се появи, може да съм актива, може да си почивам..
Пуснах TSH -1,9. Личната каза, че е добре и не е от щитовидната жлеза. Обаче сега си мисля, че не съм излседвала  FT4, FT3, TAT и MAT. Дали е възможно там да има проблем, който види до екстрасистоли, въпреки, че TSH  е добре??

# 125
  • Бургас
Аз правех кисти на гърдите последните 3-4 години преди да ми спре. Ходех в Токуда да ми ги източват с игла. И да, точно така остро боляха.
Интересува ме цената на процедурата и налага ли се болничен престой?

# 126
  • София
Вече не помня колко струваше, но не беше много, може би някъде към 60 лв. Става за 4-5 минути, слагат една лепенка и довиждане. По време на “цеденето” гледат  с ултразвук.

Между другото, и д-р Дилова ги изцежда кистите. Тя преглежда в Бодимед на Позитано.

# 127
  • Бургас
Благодаря,а дали боли?
Че гърдите нечовешки ме болят.И ако ме човъркат с игли,направоо...не ми се мисли.
Имам кисти,имам и някакъв фиброаденом, малък бил,доброкачествен бил...
Не ходя много често,казаха на 5-6 месеца,аз май година и нещо не съм ходила...

# 128
Днес ходих обедно в жегите…де да знам, 5-600 метра и усетих как слабините ми се изпотиха, хем бях с широк шифонен панталон…

# 129
Нощем като имам вълни ми се случва. Пижамата ми става мокра. Явно е от повишаване на темп в областта на таза. Имам чувство че горя. Местя е се нa по-хладно и усещам котраста межди студения чаршаф и горещата ми кожа.

# 130
  • Бургас
Както вече се "похвалих" и аз честичко съм мокра на слабините. И сега, когато научавам, че и с доста посестрими е така да споделя и друга област с ужасно, ама ужасно потене - под и между гърдите. Не съм с голям бюст, но сутиените вечно са мокри. Опитвам в къщи да ходя без такива, но дори и не големи гърдите увисват и пак се потя под тях. Пръскам се с дезодорант , а сега съм решила да опитам и с бебешка пудра. Ще я ползвам за бабешка пудра Grinning. Решение няма, знам, просто споделям, че вече ми писна да пера непрестанно сутиени. С приятелката ми си купихме едновременно няколко и като ѝ казвам, че моите са за хвърляне не ѝ се вярава. Ама то като ги переш непрекъснато ...

# 131
  • Бургас
В слабините все слагам бебешка пудра.
А за потенето-появи ми се някъде месец-два след операцията и десет години по-късно си се потя с пълна сила.
В началото беше жестоко,чак хавлии вечер слагах на възглавницата,бях като полята с кофа вода и вечер...
Сега ми се стичат вади по лицето и зимата,ходя с много леки дрехи и пак...
Бях попитала форумната дерматоложка за това потене по главата,не пожела/успя да ми помогне.

Нощем като имам вълни ми се случва. Пижамата ми става мокра. Явно е от повишаване на темп в областта на таза. Имам чувство че горя. Местя е се нa по-хладно и усещам котраста межди студения чаршаф и горещата ми кожа.
От 10 години насам,след 20 h ,тилът ми буквално започва да ври.На пипане е гореща кожата.
През деня лицето.
Ей,големи мъки.

Лекарите ми казват,че щом досега не ми е минало,няма да мине...
Вероятно при възрастните жени нещата се успокояват след 60-65,ама аз съм далеч от тази възраст.
Майка ми няма такива изпотявания,но тя си влезе по естествен начин в менопаузата.Тя пък имаше кръвоизливи преди това...
Ужас.

# 132
  • София
Потенето между и под гърдите и аз го имам, въпреки ХЗТ-то, но поне е веднъж на ден, преди ставане сутрин. Пак добре, че не мирише.

Изцеждането на кистите не боли, самите кисти болят повече, хале пък като са “контактни” със сутиен.

# 133
  • Бургас
Сутиенът е мъчение,нося по-голям номер,по-голяма чашка,да не ми стяга толкова...
Не знам защо в 21 век се продължава да се носи подобна на корсет глупост,но на работа няма как да се ходи без заради всеобщото желание за сутиени.
Болките в гърдите са кошмар...
Имаш ли изтичане на секрет?Понякога гадните кисти сами се пукат,чак черна течност ми е текла от гърдите,казаха,че е кръв,че се пукат кистите,ужасно е.

ХЗТ не смея да пия,имах преди кофти епизод с тромбоза от Жанин,страх ме е да вземам естроген,а и при мен има и други фактори,заради които не се препоръчва.
Фитоестрогените почти не помагат.

# 134
Потя се и аз между и под гърдите, а ако ме видите след танци- все едно съм била под душа, мокра от горе до долу.
Това с потенето в слабините помня, че се появи като бях бременна с малкия(на 32г) и не отмина.За гърдите идея си нямам, но моите са големи изначало(и става все по-зле с размера 😄)

Общи условия

Активация на акаунт