Какво правят жени в менопауза, когато... 9

• 109 151
  • 756
  •   1
Отговори
# 195
И аз съм станала по-сантиментална. Не че преди не бях, но още повече....Rolling Eyes

_re_ge,  като те чета, ми действаш окуражаващо. Винаги си ми помагала с търпението да четеш л.с.-та ми и да им отговаряш. Благодаря ти и в тази тема, наистина са ми полезни мненията ти! защото не зная кое е правилното решение, а като обменям мнения с хора като теб със сходни на моите проблеми,  е друго. Още една съфорумка - катеринка/не зная пише ли/чете ли тук/ , също ми е помагала с л.с. Благодяря й .
С taliq  също сме обменяли "опит" в женските си неволи, но тя е по-младичка.  Успехи! Flowers Hibiscus

-----
Раздуването на червата  и газове, при мен започна по време на големите кръвоизливи, АГ го забеляза при един от прегледите. Сега коремът ми е видим и го мажа с антицелулитен гел.

Последна редакция: вт, 19 юли 2022, 21:16 от Sanea

# 196
  • тук-там
Задължителна е първо колоноскопия, преди каквито и да е други допускания. Все пак това е единствената превенция срещу рак на дебелото черво и не бива да се пренебрегва!

Последна редакция: ср, 20 юли 2022, 05:57 от mtz

# 197
"С  taliq също сме обменяли опит в женските си неволи, но тя е по-младичка.  Танче, успехи! Flowers Hibiscus                          
 Благодаря, 🙏🏻Sanea!      
Ще продължаваме и за напред да си помагаме и обменяме опит в женските неволи!                                    

Сега като ,чета за сърцебиенето,прескачането на сърцето особено нощно време, аз ги имам от две години.Мислех,че ми е от анемията после го отдавах на първата доза ваксина на ПФАЙЗЕР,а може би е било симптом на пред менопауза,но въобще не ми е минавало през ума.То много страшно все едно сърцето ми спира за секунди и отново започва да бие много ускорено!

Последна редакция: ср, 20 юли 2022, 12:26 от taliq 80

# 198
И мовто сърце прави така, кардиологично всичко ми е ок.

Последна редакция: вт, 19 юли 2022, 20:56 от ДХ3

# 199
  • Бургас
Три години след хирургична менопауза, килограмите са същите, не съм променяла храненето си, бях с поднормено тегло и все още съм с такова, при мен е ген. Кожата ми е станала определено по суха, но не се чувствам състарена, все пак съм на 47 остарявам си нормално Simple Smile  Не съм вземала хормони само добавки.
Това е супер,все така добре да се чувстваш най-малко още 40 години!

Относно секса на мен ми казаха два месеца.Като чета статии пише ,че може след 6 седмици-вече нямам търпение.Утре ми е 42 ден.
Ама нищо ти няма,прави си секс.
Аз след едната операция изчаках май само 20 дни,да минат зверските болки.
Няколко хирурзи бяха категорични,че месец след операцията риск няма.Аз и по-рано започнах.
Малко може да кръвнеш, три-четири години след операцията ми се случваше,ама беше доста малко като количество.

# 200
Три години след хирургична менопауза, килограмите са същите, не съм променяла храненето си, бях с поднормено тегло и все още съм с такова, при мен е ген. Кожата ми е станала определено по суха, но не се чувствам състарена, все пак съм на 47 остарявам си нормално Simple Smile  Не съм вземала хормони само добавки.
Това е супер,все така добре да се чувстваш най-малко още 40 години!

Относно секса на мен ми казаха два месеца.Като чета статии пише ,че може след 6 седмици-вече нямам търпение.Утре ми е 42 ден.
Ама нищо ти няма,прави си секс.
Аз след едната операция изчаках май само 20 дни,да минат зверските болки.
Няколко хирурзи бяха категорични,че месец след операцията риск няма.Аз и по-рано започнах.
Малко може да кръвнеш, три-четири години след операцията ми се случваше,ама беше доста малко като количество.
А защо и от къде идва това кървене?За мен не е нормално и ми звучи плашещо.

# 201
  • Бургас
За проблемите със сърцето при липса на кардиологични проблеми и изменения-преди време ми беше попаднала книжка, стара от 80те години, за гръбначните изкривявания и там се споменаваше, че при такива често има сърдечни проблеми и рядко се прави връзка между изкривяването и сърцето. Пишеше, че освен физиологични причини като стояща работа, нараняване, се получават и от хормонални смущения. Вече съм забравила подробностите, но пишеше, че много наглед несвързани проблеми са свързани с гръбнака и неговите изменения, включително мисля и кръвното.

# 202
  • Бургас
Галчудо,всичко в организма е свързано.Ама сегашните лекари,поне повечето,се опитват да "лекуват" само органите или системите по тяхната специалност,което е абсурдно.На практика си прехвърлят пациенти като мен като тенис топка.

taliq 80,при мен кървене имаше няколко години след операцията,изведнъж спря за щастие.При вдигане на тежко,при секс,дори при ходене по голяма нужда...
Не знам защо се получава,онкологът,който ме оперира,каза,че е нормално.Ходих и по други гинеколози,всичко било защото,не знам си какво,да не съм се притеснявала от такива неща,рязано било все пак...Явно мини и микро рагади се получават в такива случаи,тъканта е нарушена, недостатъчно еластична.
Не е било силно,обилно кървене,нито продължително кървене като при цикъл.Шашках се няколко пъти,тичах при гинеколози,всички казаха,че няма страшно и накрая приех тази особеност.Явно след няколко години тъканите добре зарастнаха,защото в един момент спря да се случва.

# 203
  • тук-там
Дами, някоя от вас карала ковид, би ли споделила дали е имала постковид, свързан с меното? Благодаря ви!

# 204
  • волно калдъръмче
Дами, някоя от вас карала ковид, би ли споделила дали е имала постковид, свързан с меното? Благодаря ви!
Да, на мен ми се разбалансира цикълът. Скъсен или удължен е и с нерегулирано кървене, което варира в рамките на 4 до 8 дни. Обикновено менструацията ми е 6 дни.

# 205
Здравейте.
Въпрос към жените с екстрасистоли и ХЗТ.
Повлия ли ви на прескачанията и как е било положението преди терапията?
Моите екстрасистоли ще ме уморят. Ходих няколко пъти на кардиолог,сърцето ми е здраво. Щитовидната и АТ са добре. На Ритмонорм съм,по- редки са прескоците,наистина, но все така силни и спиращи дъха.
Вече не знам къде да търся спасение. Все си мисля, че са от менопаузата, други болежки нямам.

# 206
  • София
Аз ритмонорма изобщо не можах да го понеса. Боляха ме мускулите от него, плюс някакъв проблем с мозъка (губеха ми се думи). Пиех беталок зок, половинка дневно, в продължение на една година. По средата на терапията с беталок минах на ХЗТ, и когато кардиологът каза да спра беталока, изведнъж се оказа, че нямам вече ектрасистоли. А как знам, че ми минават от ХЗТ-то - един месец не пих Фемостон  за проба и целият "букет" екстраситоли се върна.

При мен екстрасистолите бяха основно прескоци (постоянно, по цял ден, на холтер отчете 11 000 за денонощие)  и от време на време пърхане (това пък е толкова гадно като усещане).

Сега - откак съм на ХЗТ - много рядко, ако лежа на лявата си страна, усещам дискомфорт, но не е същото като екстрасистолите.

# 207
  • Бургас
Не обръщам внимание на екстрасистулите.
Имам непрекъснато,имам това"пърхане",прескачане...
Понеже съм с ускорен пулс,пия Конкор.От него пък ми пада кръвното.
В жегите хем се ускорява много пулсът,хем пада кръвното,хем направо болезнено прескача сърцето.

На мен горещите вълни ми се засилиха.
Два,че и три месеца след Ковид,хем беше през зимата,ходех с мокра коса.Направо на вади се стичаше от мен пот.Когато навън са ниски температурте е голямо мъчение.Никак не е ок и сешоар да си мъкнеш,с мокра коса през зимата обаче е още по-зле положението.

# 208
Когато кръвното падне драстично, пулсът веднага се ускорява, за да компенсира налягането.

# 209
При мен екстрасистолите бяха основно прескоци (постоянно, по цял ден, на холтер отчете 11 000 за денонощие)  и от време на време пърхане (това пък е толкова гадно като усещане).

И при мен са прескоци, повече усещам през нощта, в покой. Пърхането е отвратително. Все едно ток преминава през тялото.
Тъй като никога не съм имала по- сериозни здравословни проблеми, тия сърдечни неволи ми изкараха акъла. В началото си мислех буквално, че умирам. Няколко месеца по- късно - все още съм жива Simple Smile
Явно ще трябва някак да се приспособя  да живея с екстрасистолите , макар да ми е много трудно!
Как да не обръщаш внимание, когато сърцето ти прескача и пулса ти се губи..

Общи условия

Активация на акаунт