Какво правят жени в менопауза, когато... 9

• 108 994
  • 756
  •   3
Отговори
# 615
Здравейте, имали някой като моя проблем.Менупауза на 40.Какво правите в случая.Вземате ли нещо?Гениколага не ми предлага прием на хормони поради леко разширени вени.
Аз съм така, даже на 35 ми спря напълно, но го до сдържах с хормон.  Спрях хормона и съм без цикъл от година и четири месеца. На 42 съм в момента.

# 616
  • Карлово
Освен нещо на билкова основа, друго не си и помисляй да взимаш, при предразположение към съдови проблеми.
Аз съм с такива, все още в овладяна форма, но хормоналните вредят. Имам позната лекарка, която не искаше да се примири с ранен климактериум и получи на 45-6 години масиран инсулт.
Това е моят съвет.

# 617
Здравейте, имали някой като моя проблем.Менупауза на 40.Какво правите в случая.Вземате ли нещо?Гениколага не ми предлага прием на хормони поради леко разширени вени.
Аз съм така, даже на 35 ми спря напълно, но го до сдържах с хормон.  Спрях хормона и съм без цикъл от година и четири месеца. На 42 съм в момента.
Мен ме притесняват проблемите които може да дойдат в менупауза.

# 618
Мен ме притесняват проблемите които може да дойдат в менупауза.

Като казахте проблеми, някой от Вас след спиране на цикъла да е имала проблем с очите?
Ходих на очен лекар, освен че ми увеличи диоптъра с 0,5, каза че друг проблем не вижда, но аз съм с постоянни болки.
На почти 49г. съм, без цикъл съм от 7 месеца.

# 619

Направете консултация с друг лекар.

Последна редакция: пн, 19 фев 2024, 22:17 от bubanka

# 620
Аз пия Фемибаланс ,Вечерна иглика след тотална хистеректомия от преди 2 год.,но топлите вълни не спират..ако някой е открил нещо ефикасно,моля да сподели.

# 621
Liza84, a за спирала Мирена не си ли мислила? Тя също е хормонална, но мисля че е доста по-щадяща. Дано не разгневя тук  върлите противнички на ХЗТ, но все пак 40 години си е доста млада възраст на климакс.

# 622
Liza84, a за спирала Мирена не си ли мислила? Тя също е хормонална, но мисля че е доста по-щадяща. Дано не разгневя тук  върлите противнички на ХЗТ, но все пак 40 години си е доста млада възраст на климакс.
Спиралата помага при жени с тежък менструален цикъл. При някои дори спира. Нито ще помогне на вълните, нито ще спре менопаузата.

# 623
Здравейте, жена на 45 съм, от м.02.2023г. съм без цикъл. Насакоро посетих гинеколог, който на УЗ установи, че в единият яйчник имам задържан фоликул 1,5 см и лигавица 0,5 см, което показва менопауза. Според лекарят е рано за менопауза и е хубаво да спасим цикъла, за целта ми изписа естроген, защото било ясно, че естрогена ми е нисък. Не ми изписа изследване на полови хормони, а мен ме е страх и ми се струва несериозно без изследване да започна прием на този хормон. Предстои ми и консултация с ендокринолог заради нискък следобеден кортизол, сутрешният е добре. ТСХ 1,5, Т3 и Т4 са на долна граница. Объркана съм и не знам какво да предприема. Моля, препоръчайте ми АГ специалист (по възможност жена), който би обърнал подходящо внимание на жени на нашата възраст. Бих искала да съм сигурна, дали съм в менопауза или имам друг проблем. Чудех се и дали е възможно да се обърка задържан фоликул с киста?
Благодаря!:hibiscus:

# 624
ranimi,
какъв естроген ти изписа?

# 625
happy mama,
изписа ми изофлавон, приемам и МВИ.

# 626
ranimi , нормално е на тази възраст да започне пременопаузата. Но никой не може да ви каже кога ще настъпи менопаузата. При мен започна около 44/45-тата година със скъсяване или удължаване периода на цикъла. После почна да прескача, да ме болят гърдите/и напращяха/ подуване на корема и така до 50-тата година. През това време ходих на гинеколог и на мамограф. Изследвания за хормони не правих, защото не виждах смисъл. Какво?! да ми потвърдят, че съм в пременопауза ли?! Та то си ми беше ясно. Правя само цитонамазка всяка година.

# 627
Здравейте,коя хр.добавка има ефект за топлите вълни,пия Фемибаланс от доста време,но не виждам особен ефект.

# 628
Здравейте,коя хр.добавка има ефект за топлите вълни,пия Фемибаланс от доста време,но не виждам особен ефект.
Потърсете хомеопатия наистина помага. Това е единственото, което ми премахна изцяло и тотално топлите вълни и почти всички други неприятни ефекти от менопаузата. Изпробвала съм абсолютно всички билки и масла, които ги има по магазини и паланки 🤪

Последна редакция: нд, 18 фев 2024, 15:27 от Не се сърди, човече

# 629
AZZA, чела съм, че масло от вечерна иглика облекчава подобни симптоми. Проучи го, ако искаш.

Общи условия

Активация на акаунт