Какво правят жени в менопауза, когато... 9

• 108 886
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
Вечерна иглика пия 2 год-не помогна...

Последна редакция: нд, 18 фев 2024, 15:27 от Не се сърди, човече

# 631
Изофлавон това на билкова основа ли е?МВИ какво е?

Последна редакция: пн, 19 фев 2024, 22:18 от bubanka

# 632
Liza84, изофлавон е растителен естроген от соя! Не го приемам за сега, проучвам все още.
МВИ е масло от вечерна иглика, него го приемам и се чувствам добре за сега.

Последна редакция: пн, 19 фев 2024, 22:18 от bubanka

# 633
Точно соята ме притеснява. Аз съм с хипофункция и соя трябва да избягвам....

# 634
След пауза от 7м. , отново ме посети МЦ. Само че, този път беше всичко като на забавен каданс - първо ми стихнаха вълните, после лека полека започнаха да ме болят гърдите и след това се появи цкълът. За миналата година имам общо 3 включвания, мислех, че съм прключила окончателно, та се изненадах малко неприятно, но...а и се напрегнах леко. Записах си час при гнеколожката ми, до тогава ще го мисля. Иначе съм на периоди - период с вълни, период с кофти сън, период с подтиснатост и мрачно настроение. Понякога се комбинират. И проблеми с вените на краката ми се оформиха. Определено смятам, че е от затихващите хормони, обмислям консултация със съдов хирург, че и работата ми е все на крак (но статична). Пробвах да пия Фемовита Форте (2 х 2изпити опаковки) - не бих казала, че имаше ефект, някакъв.
Вие как се справяте, момичета?

# 635
След пауза от 7м. , отново ме посети МЦ. Само че, този път беше всичко като на забавен каданс - първо ми стихнаха вълните, после лека полека започнаха да ме болят гърдите и след това се появи цкълът. За миналата година имам общо 3 включвания, мислех, че съм прключила окончателно, та се изненадах малко неприятно, но...а и се напрегнах леко. Записах си час при гнеколожката ми, до тогава ще го мисля. Иначе съм на периоди - период с вълни, период с кофти сън, период с подтиснатост и мрачно настроение. Понякога се комбинират. И проблеми с вените на краката ми се оформиха. Определено смятам, че е от затихващите хормони, обмислям консултация със съдов хирург, че и работата ми е все на крак (но статична). Пробвах да пия Фемовита Форте (2 х 2изпити опаковки) - не бих казала, че имаше ефект, някакъв.
Вие как се справяте, момичета?
Аз съм от 8 месеца без цикъл. Освен вълни от време на време и безсъние, също получих доста болки във вените, а от около месец и доста болки по ставите /ръце, крака/, нищо не пия , бях на гинеколог само цитомазка ми взе, нищо не ми предписа, каза да отида пак като минат 13 месеца. Определено не ми е изобщо комфортно; не съм същия човек; който бях 🙄

# 636
Здравейте дами,
Аз вече година и половина съм без цикъл и сякаш нещата се понаместиха, рядко имам дискомфорт от рода на сърцебиене, топли вълни и потене.
И преди съм споделяла, че в най-тежката фаза, когато имах чувството, че съм сериозно болна - световъртеж, сърцебиене , мозъчна мъгла и тежка тревожност - по препоръка на моята гинеколожка пиех Фемиуел, купува се от магазин Лечител. Доста ми помогна да премина тази фаза. Сега пия от време на време едни витаминозни шотчета за ставите и сухожилията, че съм ошипена сериозно и положението е много зле. Взех си и пектин, препоръчан тук или с другата тема, но още се опознаваме.
Надявам се, че ще се балансирам някак с времето, че имам две тинейджърки и ми трябват здрави нерви и енергия 🙂

# 637
  • Sofia
Какво пиете за ставите?

# 638
Мобилор ми изписаха, но нещо не съм много редовна.
Пира съм и Флекс код премиум, имаше ефект.

# 639
За ставите профилактично пия колаген. Ползвам комбиниран тип, който върши работа и за кожата.
Когато имах болки (мисля, че беше от претоварване) направих курс с Animal Flex - най-добрият продукт за стави, който съм виждала, а съм виждала страшно много.

За всичко останало - момичета, и друг път съм писала тук, моето спасение в преходния период е спортът. На 51 съм, без цикъл от 1 г. 4-5 м. Никакви вълни, никакви болки където и да е, единствено безсъние ме мъчеше, но го овладях с габа и ашваганда.
Тренирам умерено, но редовно - силови тренировки 4-5 пъти седмично по около 45-50 минути и два пъти йога или обикновен релаксиращ стречинг.
Убедена съм, че тренировките ме спасиха и продължават да ме спасяват. Специалистите смятат, че силовото натоварване е най-добрата превенция срещу остеопорозата, този ужасен бич за жените, и това е още един сериозен аргумент да тренираме Blush

# 640
  • Варна - Черна гора
Doli, за ставите пия добавка Jarrow

# 641
Vetrena, а какъв е тоя комбиниран колаген, който помага и за кожата? От къде го купуваш?

# 642
Salii, на Фортекс е, в почти във всяка голяма аптека го има. Под формата на сашета е, разтваря се във вода. Много добър продукт. Доста колагени съм пробвала за различни периоди от време. Този ми харесва най-много, защото е комплексен и има чудесно съотношение цена:качество.

# 643
  • София
Salii, на Фортекс е, в почти във всяка голяма аптека го има. Под формата на сашета е, разтваря се във вода. Много добър продукт. Доста колагени съм пробвала за различни периоди от време. Този ми харесва най-много, защото е комплексен и има чудесно съотношение цена:качество.
....
Постоянно ли го пиете, сезонно, с почивки?

# 644
Постоянно ли го пиете, сезонно, с почивки?

Нищо не взимам постоянно. Храня се добре, без дефицити, не искам да предозирам с добавки. Колаген пия 2-3 месеца, прекъсвам за 1 и после отново.

Общи условия

Активация на акаунт