Какво правят жени в менопауза, когато... 9

• 108 883
  • 756
  •   1
Отговори
# 645
Salii, на Фортекс е, в почти във всяка голяма аптека го има. Под формата на сашета е, разтваря се във вода. Много добър продукт. Доста колагени съм пробвала за различни периоди от време. Този ми харесва най-много, защото е комплексен и има чудесно съотношение цена:качество.
Много ти благодаря Vetrena!

# 646
Здравейте момичета ,включвам се в темата с въпрос . Дали случайно знаете може ли да се взима феминорм остео заедно с капсули див ям? Или трябва да избера между двете . Confused

# 647
Не виждам какво да пречи. В едното има два фитоестрогена, другото спомага за синтеза на прогестерон.

# 648
  • София
След пауза от 7м. , отново ме посети МЦ. Само че, този път беше всичко като на забавен каданс - първо ми стихнаха вълните, после лека полека започнаха да ме болят гърдите и след това се появи цкълът. За миналата година имам общо 3 включвания, мислех, че съм прключила окончателно, та се изненадах малко неприятно, но...а и се напрегнах леко. Записах си час при гнеколожката ми, до тогава ще го мисля. Иначе съм на периоди - период с вълни, период с кофти сън, период с подтиснатост и мрачно настроение. Понякога се комбинират. И проблеми с вените на краката ми се оформиха. Определено смятам, че е от затихващите хормони, обмислям консултация със съдов хирург, че и работата ми е все на крак (но статична). Пробвах да пия Фемовита Форте (2 х 2изпити опаковки) - не бих казала, че имаше ефект, някакъв.
Вие как се справяте, момичета?
,,  , На 48 съм. До 20.09.23 редовно м на 30 дни. Известен спря.И досега. Нищо друго като симптоми. FSH  ми е 26,8. Дали съм в менопауза

# 649
Здравейте, знаете ли дали в момента в аптеките в България има естрогенови пластири. Гледам в интернет че преди е имало Систен и Климара но сега като че ли ги няма никъде налични.
Иначе за протокола нямам цикъл от декември, горещи вълни, които овладях с Менолукс, вечерна иглика и соев изофлавон, но имам други притеснения заради които предпочитам да мина на ХЗТ

# 650
ХЗТ трябва да ви предпише лекар. Пластирите тук са рядкост, по-скоро изписват ХЗТ на хапчета.

# 651
е да, разбира се, в понеделник ми е третия преглед след пусната цитонамазка и ехограф на гърди. Отивам вече за назначаване с тези изследвания и исках да знам дали има смисъл изобщо да я питам за подобни пластири ако ги няма тук въобще.
Иначе вчера на своя глава пусках естроген и прогестерон, които интересно, че ми изглеждат ок, въпреки че са пуснати неясно в какъв период, тъй като аз цикъл дефакто нямам. Естрадиола ми е 907.7 а прогестерон 73, много странно

Последна редакция: сб, 09 мар 2024, 13:30 от bubanka

# 652
Здравейте, знаете ли дали в момента в аптеките в България има естрогенови пластири. Гледам в интернет че преди е имало Систен и Климара но сега като че ли ги няма никъде налични.

От повече от две години няма естрогенови пластири в България. Имаше Климара, но няма вече внос.
Ако имате път или познати в Испания, може да се вземат с рецепта от български лекар, но на английски. Цената е около 6евро за  4 бр. По-ниска от Климара преди три годиви в Бг. Evopad е търговското наименование.

# 653
Аз даже мисля , че може и без рецепта да се вземат.. Пластири не съм търсила , но всички почти ОК се вземат без рецепта, дори Lenzeto също, бях го ползвала за кратко време, можеше без рецепта.

# 654
Единственият естроген в аптеките в нашата държава (като самостоятелен медикамент) е Естрофем. Дори и при неговото намиране за повече от една опаковка, има трудности, но го има.

# 655
Изписа ми Фемостон 1/10, то такова баш няма тук, има 1/5 или 2/10 взех второто, не ми се разправяше повече. Пия ги от понеделник като тогава  спрях вечерната иглика и соевия изофлавон и както всякакви вълни и нощни изпотявания  бяха спряли от повече от седмица снощи пак всичко наново в пълна сила, а уж съм на хзт вече от 3 дни.  Кога се нормализират нещата?
И още нещо тези които пият хормони, пиете ли аспирин или нещо друго профилактично против образуване на тромби?

# 656
  • тук-там
Изчакай поне седмица.

# 657
Момичета, може ли да споделите колко време след като ви започнаха вълните, ви спря и цикъла? От скоро започна при мен нощно изпотяване между гърдите особено, веднъж на вечер, през деня по-рядко. На 43 съм, гинекологът ми клони към хистеректомия, защото хормоналното лечение не дава резултат. Струва ли си да чакам още малко, тези изпотявания не са ли сигнал за настъпваща менопауза? Да стисна зъби и да търпя още година мога, ама 3-4...

# 658
Хистеректомия, защото...?

# 659
Хистеректомия, защото...?
Правя ужасни кръвоизливи по време на цикъл.

Общи условия

Активация на акаунт