Светът на Дж. Р. Р. Мартин и Песен за огън и лед - 33

• 35 992
  • 488
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Aз съм за Войната на деветте петака, краят на Блякфирите. Тивин, Черната риба и Баристан Селми като млади срещу Златната Дружина ... прелест.

# 106
Gigi-gagi
Не знам какво визираш под другата тема? ако е са сериала - аз там по-малко пиша. (след като коментирахме осми сезон не съм писал). Основно пиша тук и в темата за фентъзи, по-рядко - в двете политически теми=
Принципно след 5 сезон си бях обещал да не гледам повече и и устоях 3 години, но...сърце юнашко не трае. Какво да се прави изгледах, даже коментирах последния 8 сезон. Не с добро. Като цяло  не съм фен на сериала. Което не е изненадващо много малко филмови адаптации са ми харесвали - на прима виста се сещам само за Властелинът на пръстените (Най-вече Задругата)и Време разделно

Eдно от нещата които искрено ме възмутиха, че не се използва в сериала максимално капацитета на викингската тема. Сигурно режисьорите са решили, че щом има "Викинги" това изчерпва аудиторията и няма смисъл да вкарват нишката на Ерон и Виктарион, а Юрон вместо психар, стана палячо.

Иначе на сериал бих предпочел да видя
1. Войните на Валирия- първи сезон
2. Десетте хиляди кораба... - втори сезон
3. Завоеванието - трети сезон (започвайки с това как Гарин проклина ездачите на дракони)
4. Синовете на дракона - четвърти сезон
5. С удоволствие бих гледал пътешествията на Корлис Веларион - луд съм на "морска" тема
6. Първият Бунт на Блекфир
7. Странстващият рицар и вторият бунт
8. Третият бунт на Блекфир (в това число времето прекарано на Горчивата стомана сред Вторите синове и основаването на Златната Дружина. Искам постоянно да гледам Горчивата стомана.)
9 Филм за младият Тивин

Танца на драконите ми досаден - не книгата, а събията около Ренира, Ренис, Деймън и пр. Прекалено много герои, прекалено различни версии.

Последна редакция: нд, 28 авг 2022, 23:38 от Лорд Сняг

# 107
Аз определено бих искала да прочета повече за построяването на Вала и Другите.

# 108
За Вала подкрепям. Много искам да разбера доколко са верни легендите за Краля на нощтта и кралицата труп.
Ето още нещо което искам - някой да каже как са се появили драконите. Съществуват различни теории. Моята е, че употребена черна магия и се е счупила Втората  луна над Асхаи, отваряйки проход към друго измерение.

Последна редакция: нд, 28 авг 2022, 23:37 от Лорд Сняг

# 109
  • Варна
Аз бих искала да почне от Егон 5, да прочетем за великите и не толкова великите копелета, да преминем през Егон 6 и да свършим до Летен замък... поне. Ама след Вековете, Мечтата, Огън и кръв 2 и Дънк и Ег.

# 110
По-скоро анкетата трябва да е "Кой искате да допише поредицата?" Joy

Иначе за Вала и Нощната стража ми е интересно и на мен. Също за земите, за които почти нищо не знаем, имаше на юг от Есос още някакъв континент - позабравила съм вече.

А от оснвните книги ми беше много интересно какво се случва с Рикон на онзи остров (канибали май бяха там?). Май няма нищо за това от спойлнатите глави? Тях не съм ги чела, наивно чаках цялата книга като излизаха.

Последна редакция: пн, 29 авг 2022, 18:36 от Marisol.

# 111
  • Варна
Искам Егон 4, Големият пролетен мор, Блекфирите с всичките им въстания, Блъдрейвън от началото в двореца на Таргите, магиите, до края му като Лорд командир и после зад Вала.

# 112
  • Варна
Искам Егон 4, Големият пролетен мор, Блекфирите с всичките им въстания, Блъдрейвън от началото в двореца на Таргите, магиите, до края му като Лорд командир и после зад Вала.

Определено за Блъдрейвън ми е интересно и на мен, както и за събития случили се в рамките на до 50-тина години назад, които са свързани с основната история, но наистина трябва да гласуваме, за кой да довърши поредицата, или по-скоро последната книга, тъй като повечето от Ветровете според мен е вече написано. Лошото е, че е пренаписвал глави, така че тези които чете, са преправени както и цялата му фабула за поредицата. Ще се окаже, че финала на сериала е разкрил значителна част от неговата първоначална идея и той седна да я пренаписва, което го забави (освен творческата му криза, която е очевидна)

# 113
  • Варна
https://ew.com/tv/house-of-the-dragon-song-of-ice-and-fire-proph … -game-of-thrones/

Цитат
Jokes aside, Martin is still writing this song, and has said that the Game of Thrones ending will be different from his forthcoming The Winds of Winter novel.

Smiling Imp

# 114
Я една анкетка набързо-

Кого от древните герои най-много харесвате?

Лан Умника
Гарт Зеления
Сивия старец
Брандън Строителя
 Дурадон
Саймън Звездоокия
Рицаря сокол
Крилатия рицар
Краля на зимата
Могилния крал
Краля на нощта
Флориан глупака
 и други герои от Епохата на зората.
може да давате повече от един отговор. За себе си признавам, че се колебая между Сивия Старец и Гарт Зеления (и двамата са дали много на човечеството), но съм една идея по-склонен за Гарт, заради чудноватите му копелета..

Последна редакция: ср, 14 сеп 2022, 15:30 от Лорд Сняг

# 115
  • Варна
Брандън Строителя , естествено.. Simple Smile
Ще се мотивирам след ден два, че много ангажименти ме затиснаха около 15.09.

# 116
Този сокол не беше ли от друга сага?

# 117
Корабът на Соло:), ама може и Мартин да го е възпял.

# 118
Ау, моя грешка имал съм предвид Рицаря Сокол. Също и Крилатия рицар. Объркването е дошло, че всички те според певците са живели по хиляда години.

Ако някой се сеща други образи от епохата на Зората спокойно може да се чувства свободен да ги добавя.

# 119
  • София
Брандън Строителя
Изобщо всичко свързано с Вала и Севера ми е най-интересно.

Общи условия

Активация на акаунт