Светът на Дж. Р. Р. Мартин и Песен за огън и лед - 33

• 32 594
  • 472
  •   1
Отговори
# 465
  • Някъде в Матрицата
Сериала за Дънк и Ег по HBO би трябвало да го видим тази година по някое време. Третия сезон на Домът на Дракона - през 2026 може би. Нямам идеа дали са започнали да снимат.

# 466
  • Варна
А нвщо чува ли се за втора част на Рицарят на седемте кралства?
Нали работи с HBO по серията за Дънк и Ег. Т.е. работата по "Ветровете" пак е оставена назад.
Серията за драконите свърши ли? Аз не я следя - има ли още сезони?
Ще има поне още един сезон, но мисля, че там не участва вече.

# 467
  • Sofia
Не го знам Мартин, дали пише или не Ветровете. Аз отдавна спрях да я чакам да излезе. И не знам как уж му е приоритет, но все с нещо друго се занимава. Нали сега ще излиза някакъв филм - фантастика - In the Lost Lands.
https://www.facebook.com/share/v/1HhjzDWpQw/

# 468
  • София
Сериала за Дънк и Ег по HBO би трябвало да го видим тази година по някое време. Третия сезон на Домът на Дракона - през 2026 може би. Нямам идеа дали са започнали да снимат.

От преди 3 дни има информация, че са започнали да снимат. Сезон 4 ще го видим 2028-2029 сигурно.

# 469
  • Варна
За сериала ми е все тая. Laughing
Първи сезон беше супер, но втори едвам изгледах.

# 470
  • Вестерос
Аз още не съм

# 471
Попаднах на ето това и така пак закопнях за книгите...
Цитат
Най-простата и очевидна връзка е направена от Нед към Аря в този известен цитат: "Санса е твоята сестра. Може да сте различни като слънцето и луната, но през  сърца ви тече една и съща кръв." (Аря II)
Най-очевидните братя и сестри на слънцето и луната са Артемида и Аполон и Аря и Санса споделят техните черти.
Аря - Артемида
Гръцка богиня на лова,  дивите животни, луната и целомъдрието. Богинята е прочута, както със своята красота, така и с агресивността си.
Санса - Аполон
Аполон е богът Слънцето и светлината, на изкуствата: на музиката, танците, поезията, на медицината и пророчествата. Той е предводител на музите.  Аполон е и основател и строител на градове, както и родоначалник на племена.
Има неща, които виждаме Санса да прави в зората: да строи замъци в небето и в снега, да се събужда от сънищата си за усмихващ се  Бран, да подготвя слизането си от зимния замък Арин, да наблюдава комета („Слава на твоя годеник, той е наследникът на дракона“) и т.н. и т.н.
Санса е в плен от края на дългото лято. Тя се скри в края на есента и едва се кани да се върне на север и да се разкрие през зимата, съдейки по белия гарван, видян от Кеван Ланистър в епилога на ADWD. Зимно слънцестоене, най-късият ден, най-дългата нощ.
Ако „Дългата нощ“ е образ за ужасна зима, тогава зората е синоним на пролетта, което вероятно ще бъде времето, когато нашето Слънце ще изгрее отново изцяло, като кралица на Севера, управляваща новия ден, възстановявайки замъци, лекувайки, създавайки живот и красота.

# 472
  • Варна
Да, да.. Санса е обречена да бъде кралица. Чакам го с нетърпение.
НО не я виждам кралица на Севера, освен ако не се ожени за някой корав воин..
Може да е умна, но в Севера ще се оставят жена да ги командва само ако е биткаджийка /като жените Мормон/.
Така че според мен няма да е като в сериала - да управлява Севера без мъж.

Общи условия

Активация на акаунт