Нормално ли е младо семейство да живее при родителите на мъжа?

• 24 256
  • 760
  •   1
Отговори
# 510
  • пустинята Гоби
Да, подобно съжителство буквално съсипва психиката и то не само на възрастните, а и на децата. Аз съм го видяла с очите си, не го пожелавам на никой. Прекрасно е когато отношенията в едно семейство да подчинени на обич и уважение, а най-сигурния път за това е когато всеки си живее в кочинката.

# 511
Оля, да не би ти да си свекърва, случайно? Искаш или не - това, което казвам, е вярно. Деца при родителите си са в подчинено положение, снахи при свекърви - също. Макар и да не го показват директно, ти намекват тъничко. Всяка жаба да си знае гьола и всяко младо семейство да си има дом, това е. Аз с моята свекърва си имам уважението, но от разстояние, чуваме се по телефона през ден и тя много се радва, че синът й е избрал мен. НО да сме под един покрив, НИКОГА повече. В един дом може да има само една домакиня. Не е нормално да стъпваме на пръсти като мишоци, че да не разбудим тати или свекито и някой да ти дава наклон, непоискани съвети и да влетява в кенефа без предупреждение, с извинение.

Последна редакция: нд, 26 сеп 2021, 17:42 от mariamp28

# 512
Моето мнение е, че най- добрият вариант, при възможност, младо семейство да си живее самостоятелно.

Последна редакция: нд, 26 сеп 2021, 19:00 от ivelionora

# 513
Ама моля ви се, подчинение, защото аз сама съм избрала да си прекъсна почивката? Леле. Мисля, че писах, че го обсъдихме, никой не ми е казал Айде ставай че мама ни вика 😁
Не съм свекърва, но и съпругът ми има същото отношение към моята майка, явно и тя ни държи в подчинение, нищо, че дори не живеем в една страна. Със свекървата също често не сме в една държава.
Какво подчинение, какви пет лева? Ето, след 2 дни заминаваме пак на почивка, този път за по-дълго. Нищо не съм изгубила, напротив, ще ми е спокойно, защото възрастните нямат никакви ангажименти и няма да имат нужда от помощ, освен ако не изскочи нещо непредвидено, разбирайте спешно.
Ама да ми говорите как съм подчинена просто е смешно, предвид ужасния ми характер и как командоря наред 😂 благо и усмивка, разбира се.
Приемам всякакви конфигурации за съжителство, стига участниците да са доволни. Просто е. Не мога да заклеймя едното или другото. За себе си в момента съм избрала самостоятелна къща. Живяла съм и с родителите, и неговите, и моите. Пак ми е било добре. Това е ☺️

# 514
Ами добре, похвали се, сега просто спри да се оправдаваш.

# 515
За какво съм се похвалила? За какво се оправдавам? Защо да го правя, при положение че с никого не се познавам лично и няма особено значение кой какво ще си помисли??
Говорим си, разказваме си.

# 516
Винаги ми е била странна тая конкуренция със свекито. На мен не би ми било приятно, ако мъжът ми отсвири майка си, защото трябвало да се върнем по-рано от СПА.

# 517
  • София
И пропускаш факта, че за авторката е неприемливо. За нея, в нейната тема.

Още нещо да споделиш?

# 518
Ами да не пускала тема, като не иска различни мнения? Например?

# 519
И аз това се чудя - защо го правиш.

# 520
  • София
Мнение да, ама ти се впусна в некви локуми без да живееш със свекърите.

Разбирателството не е общ живот. Нещо неясно?

# 521
На авторката май най-малкият проблем са ѝ свекърите и доста хора и подписахме още първия ден. За всички е ясно, че не е лесно да се живее в мир и любов със свекъри/тъстове, но на някои им се получава добре, щом го предпочитат при възможност за самостоятелно живеене.

# 522
Ще ми се да ви река, че ще си тегля каквито си поискам локуми, след като са по темата, пък ти прескачай, след като крехката ти душевност е толкова заядлива, ама айде. Просто ще напусна темата да се кротнеш. И без тва се изфуках вече, нали така 😋

# 523
  • София
Не, не са по темата.

# 524
Olya.F
Няма лошо да се разбираш със свекърва си без да живееш с нея. Аз също мисля, че голяма част от потребителките също подържат нормални отношения със свекървите си точно защото не живеят с тях. Това, което повечето се опитваме да ти кажем е, че нямаш "невероятни", а просто  "нормални" отношения и те щяха да се превърнат в кошмар, ако ти се беше наложило да живееш перманентно със свекърва ти. И не защото свекърва ти е кофти човек, а просто защото две поколения много рядко се разбират. И да - нелепо е да обобщаваш след като не живееш със супер свекърва ти.

Последна редакция: нд, 26 сеп 2021, 22:31 от Arielle

Общи условия

Активация на акаунт