Избор на прахосмукачка - 5

• 54 421
  • 730
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Здравейте,
Трябва да избера прахосмукачка за подарък на младо семейство, а нямам никакъв поглед върху съвременните прахосмукачки.
Моята е с воден и хепа филтър Самсунг (мразя я откакто някой я изпривил , водата се изляла и всичко се задръсти).
Ще се поддържа 3-стаен апартамент, с коте.
Кой принцип да избера като по-безвреден за дишане ?
Предишната ми прахосмукачка беше АЕГ с торбичка , без хепа филтър и беше кофти за въздуха.
Ценови диапазон 200-400 лв

# 211
  • СИ
Здравейте,
Трябва да избера прахосмукачка за подарък на младо семейство, а нямам никакъв поглед върху съвременните прахосмукачки.
...

https://www.kaercher.com/bg/home-garden/prakhosmukachki/vc-2-pre … ium-11981150.html

Може и да се добавят торбички за прахосмукачката към подаръка. На Керхер са малко скъпи.

# 212
  • Deutschland/HE

Ще се поддържа 3-стаен апартамент, с коте.

Питай и в темата за роботите, има бюджетни варианти за около 350-400лв и ще са доволни с коте и 3стаен Simple Smile

Последно имах класическа прахосмукачка преди 4 години, мъжа ми я беше купил, Бош... не бях доволна от него, минах на безжична, а после като добавих и робота и се родих.

# 213
Роботът е за между чистенията, за основно чистене си трябва друга машина.
Ако има хепа филтър всички са еднакво добри за въздуха.
И за мен най-доброто е с контейнер, без торбички и без води.
А за другото - кой както си реши. Аз си харесвам моята Ровента. на родителите им купихме Бош или Филипс, не се сещам и си чисти ОК, ама някак ми стои по-кофти в ръцете, не мога да го опиша. Та трябва да се пипне в магазина. За тези пари (350-400) имаше доста прилични.

# 214
Любимото ми Беко изгоря.
Препоръчайте ми лека и не много мощна прахосмукачка, често я разнасям по стълби.
Имам Зелмер и Самсунг, не мога да изчистя нормално с тях- прекалено тежки и мощни са.
Някой ако скоро е купувал това, което търся, държа и с регулируема мощност да е, ще съм благодарна да сподели.
И един вероятно тъп въпрос- безкабелните  хоризонтални прахосмукачки могат ли да се използват за обиране на паяжини по таваните?

# 215
Любимото ми Беко изгоря.
Препоръчайте ми лека и не много мощна прахосмукачка, често я разнасям по стълби.
Имам Зелмер и Самсунг, не мога да изчистя нормално с тях- прекалено тежки и мощни са.
Някой ако скоро е купувал това, което търся, държа и с регулируема мощност да е, ще съм благодарна да сподели.
И един вероятно тъп въпрос- безкабелните  хоризонтални прахосмукачки могат ли да се използват за обиране на паяжини по таваните?
Филипс препоръчвам като заместител на Беко-то .
До скоро ползвах прахосмукачка на марката , бях много доволна от нея , в момента съм на Миле .

# 216
Могат, ама са към два килограма.

# 217
Здравейте, и аз търся малка, лека и мощна прахосмукачка ( да може да почиства успешно и килими). Да е с контейнер, филтрите да се перат/ мият. За основно чистене имам голяма машина с воден филтър, а тази ми трябва за ежедневно почистване. Ще я мъкна по стълби, така че трябва да максимално лека.
Благодаря предварително!

# 218
Тази дали е читава:
https://zora.bg/product/vcj-2080
Да кажа, не робувам на марки.
С посредствени такива техниката вкъщи изкарва години повече, отколкото прехвалени и скъпи.

# 219
# 220

След най-безсмислената покупка, която моето семейство е правила някога с тази прахосмукачка, искам:
-малка като размер кабелна прахосмукачка;
- да е с торбичка или контейнер за многократна употреба;
-да може изсмуче от косъм от крутон например.

Като коментар за модела на Филипс PowerDuo Pro: не може да изсмуче дори космите от пода на режим максимум. Изобщо не коментирам семка, пясък, не дай си Боже нещо по -гилямо и тежко от котешки косъм. След всяко почистване трябва да й се чисти четката за косми, която върши най-голяма работа, защото поне събира космите. След като демонтираш четката от главата на прахосмукачката падат всички събрани песачинки, които не са стигнали до контейнера и познайте ... Почвам да събирам на ръка на 4 крака и с мокра кърпа...
Друг плюс е че контейнера се държи на мини щифт, който при преминаване на лайсните на паркета, разбира се пада. Мислех да пиша до производителите, но не знам как да си събера мисълта на английски за този пълен боклук, който само е похабил ресурси за производство и моите нерви.

Та ако някой наскоро си е взел най-обикновена, нормално мощна прахосмукачка, моля дайте мнение.
Ако си купя втора безполезна прахосмукачка ще извърша престъпление 😀

Потвърждавам написаното, жената много искаше безжична. Взехме такъв филипс и като цяло е доста зле, единствено четката върши работа. За сметка на това на 3-тата година вече батерията е пред умиране.

Сега ще се взима нещо с кабел, изобщо не искам да се занимавам с търсене и смяна на батерии. Bissell Crosswave e един вариант или нещо вертикално на Шарк с кабел. Някой има ли наблюдения над тези 2 марки, изчетох малко мнения и погледах видеа - отзивите са доста добри.

# 221
  • София
Имам Шарк с кабел, вече три години. Много съм доволна.

# 222
Аз имам и двете. И от двете съм доволна.

# 223
Сондирам мнения за прахосмукачка - трябва ми мощна, лека, да има хубави накрайници за ъгли и обиране под мебели. Колебая се за Филипс, гледах някакви модели, които обаче са без контрол на мощността. Цена - до 300 лв. Без роботи.

Кучета и котки нямам, само дете, което постоянно ръси трохи и храна по пода.

И няколко въпроса, ако някой може да ми отговори:
Какво е предимството на контейнера пред торбичката?
Има ли толкова голямо значение какъв е филтърът? (трябва ми нещо, което не пуска обратно прах)
Имат ли наистина ефект такива неща като "вградена четка", "турбо-четка" и пр.?
Досега никога не съм имала проблем с прахосмукачки и четки, които не обират косми и пр. леки дреболии от пода. Визирам от най-евтините и смотани марки по квартири до Самсунг и Бош.
Проблемът ми със Самсунг е, че имах една, която ми е тежка, ама много тежка. Не знам с какъв ум съм си я купила, едва я довлачих от магазина до таксито.
На майка ми, по-нов модел, също ми се вижда тежка и тромава.
Аз съм с вертикална Бош в момента, по-долу ще я опиша. Друг недостатък на Самсунг беше, че се повреди гумената тръба, скъса се. След гаранция, и в резултат след ремонта вече не може да се регулира мощността. Седи си на село за чистене на рядко използвани стаи.

Иначе ето отзив за вертикалния Бош: https://zora.bg/product/bchf2mx16

Основния ми критерий за избор беше да няма кабел - Самсунг някак все се оказваше с къс кабел дори за много малък апартамент, и да е лека.

Лека е, няма кабел Simple Smile

Като чета отзивите назад за безкабелните - моята е относително мощна. Обира без проблем ламиниран паркет и други гладки повърхности. По-трудно обира килими. Батерията издържа за поне 2, даже до 4 почиствания на 54 кв. м апартамент плюс тераса, на нормална мощност.
Филтрите се почистват лесно. С мини-прахосмукачката може да си обирате колата, някакви ъгли и по-трудно достъпни.
И сега минусите:
Колкото и да се старая, има места, които не ще да обира. Дебелия килим, по ъглите, всичко, което не е директно под четката. В резултат остава някакъв прах.
Не мога да обирам всеки път с мини-прахосмукачката по две причини: тя работи само на максимална мощност, т.е. за кратко време. Ако е току-що заредена, мога да обера половината скрити места и ъгли, или поне 1/3. Обаче това изключва нормално обиране на пода и трябва да чакам да се зареди. Иначе работи буквално за секунди.

Пълното зареждане наистина е 4-5 часа, както си и пише на рекламата, даже и по-малко.

Четката е една - "турбо", чисти се адски трудно и досадно, не виждам никаква полза от нея. Накрайникът за ъгли на ръчната прахосмукачка не е гъвкав и е сравнително къс. Много места не мога да ги стигна по никакъв начин.

И най-лошото - контейнерът се пълни горе-долу на всяко обиране. Отварянето му за чистене или използване като мини-прахосмукачка е ужасно трудно, не преувеличавам. Налага се да натискам много силно дълго време, да дърпам и едва тогава излиза. Буквално с две ръце се налага да натискам. Адски недомислено, изобщо не е просто отваряне с един бутон. Зарежда се само когато е цялата сглобена, т.е. не мога да я извадя за мини-прахосмукачка и после пак да я заредя и ползвам така, все вадене-сглобяване. Неудобството при ползване съм го забелязала и на други уреди на Бош, това ме и отказа от тяхна съдомиялна.

Имам усещане, че в началото беше по-мощна. Питах за мнения конкретно за прахосмукачки Бош - има оплаквания, че след изтичане на гаранцията моторът някак си намалява мощността. Работи, но не точно както трябва.

С една дума - повече не бих си купила тяхна прахосмукачка, какъвто и да е вид. Тази ще си ми остане за бързо обиране край входната врата, за трохички и за колата.

# 224
Имам лош опит с прахосмукачки Самсунг. Лека е, но не е мощна. Аз лично клоня към комбинирана с воден филтър заради мощността. На Бош имам миксер. Ами не може да се сравни с Plillips-a ми отпреди 12 години, с малка купа, бъркачките по-малки. Друго на бош не бих взела.

Общи условия

Активация на акаунт