Избор на прахосмукачка - 5

• 59 188
  • 730
  •   1
Отговори
# 225
На Самсунг много харесвам пералните, но прахосмукачката е някакъв ужас за жена 50 кг- наистина след две стаи се чувствам все едно съм се борила с мечка. Едва я отлепвам от пода, размества по- леките пътеки, за паяжини ако пробвам, сигурно ще обеля мазилката, натискамс все сила да я контролирам с две ръце, ръбовете не мога да ги почистя както трябва.
Хубавото е, че на моето Беко някакви четки само трябва да се сменят, че ще полудея 10 дни с тази фурия.

# 226
Моята Самсунг е точно обратното.Боря се да изсмуче като хората.Ще се разделяме, ама за някой празник ще е

# 227
На Самсунг много харесвам пералните, но прахосмукачката е някакъв ужас за жена 50 кг- наистина след две стаи се чувствам все едно съм се борила с мечка. Едва я отлепвам от пода, размества по- леките пътеки, за паяжини ако пробвам, сигурно ще обеля мазилката, натискамс все сила да я контролирам с две ръце, ръбовете не мога да ги почистя както трябва.
Хубавото е, че на моето Беко някакви четки само трябва да се сменят, че ще полудея 10 дни с тази фурия.
Не зная какъв е тоя Самсунг, но аз влача/вдигам/ нося, вече 15г. един Рейнбоу ( е няма такова тежко животно) Чисти перфектно, но се сдобих с една доскова хернийка и сега все ми трябва някой( а домашните все не горят от желание) да я премести от единия етаж на другия, да я сглоби/ разглоби за зареждането с вода и вече ми писна. Тя ще ми е за основно почистване, а иска друга малка, лека и мощна за ежедневно( не разбирайте буквално Grinning ) почистване.
Препоръчаха ми тези модели в магазина
https://www.technopolis.bg/bg/Prahosmukachki-bez-torba/Prahosmuk … 42701-AR/p/810450

https://www.technopolis.bg/bg/Prahosmukachki-bez-torba/Prahosmuk … OWER-XXL/p/837069

# 228
Тази Ровента е по-мощна и по-лека и на по-добра цена: https://www.technopolis.bg/bg/Prahosmukachki-bez-torba/Prahosmuk … CYCLONIC/p/835630

# 229
Попаднах на намален кабелен Bissell Crosswave в немския амазон - тук се намира на 460-500 лева, а в амазон цената все още е 350, малко време ми отне да го поръчам. Бях скептичен към такъв тип прахосмукачка сухо/мокро, но истината е, че след първите 2 чистения много ни хареса и вдига значително по-малко прах (което е страшен плюс). С функцията за миене се справя доста доволно и реално успешно замести минаването с моп след това.
Минахме и диван/матрак с него - става и за тази работа.
Чистенето след ползване е минимално - достатъчно е да се измие само контейнера.

Минус - става само за под или по-широки повърхности (няма приставки и вариант за тесни пространства). Освен това е вертикален и съответно малко по-тежък.

# 230
Момичета, какво мислите за моп като електроуред. В Крайхер има намален такъв в момента. Има резервоар за течност и две ролки с плат, които се въртят и мият пода. Някой има ли опит с подобен уред?

# 231
Между нея и тези две:
https://www.technopolis.bg/bg/Prahosmukachki-bez-torba/Prahosmuk … O42701AB/p/810409

https://www.technopolis.bg/bg/Prahosmukachki-bez-torba/Prahosmuk … CT-POWER/p/835633

коя е за предпочитане?
Моята е ремонтирана, но осезаемо е с намалена мощност и страшно мирише на изгоряло, та ща , не ща, ще купувам нова

Последна редакция: нд, 03 апр 2022, 23:00 от Mateah

# 232
Двете Ровенти ще вършат една и съща работа. Едната е по-скъпа заради накрайниците (вие си знаете дали са ви нужни) и е с малко по-голям контейнер, съответно е по-тежка от другата, но пък има тест период. Понеже казахте, че искате нещо леко (ако не Ви бъркам с друг потребител), аз препоръчах по-леката. Синът ми я има и чисти добре. Моята е пак Ровента, но е по-тежка и голяма и е на 4 години вече. Нямам проблеми с нея.
Бекото изобщо не го броя за уред.

# 233
Бекото изобщо не го броя за уред.
Ако SeaHorse ти види поста ...

# 234
А аз съм с това и нищо лошо не мога да кажа за нея:

https://www.technopolis.bg/bg/Prahosmukachki-bez-torba/Prahosmuk … RO7649EA/p/815366

# 235
Petiaivanov, благодаря !🌸
В сайта на Ровента има опция за сравняване на двата модела и наистина по- евтината май има повече плюсове.
Не харесвам тези големи четки, голям зор ми е почистването на тесни ниши между мебели. На Самсунга чу свикнах с мощността, обаче тая четка се убих да я блъскам в ръбове .
Бекото ми е от 2008, като ходя да му купувам хартиени торби, постоянно ми се присмиват за него. Обаче си я харесвам, лека като перце е. Но дойде ѝ времето.
Затова гледам и съвременните модели на марката.

# 236
Ами те, Беко, като набираха скорост навремето (отдавна беше) правеха прилични уреди наистина, но сега не е така, поне според мен.

Като отидеш в магазина да купуваш, огледай добре четките.

# 237

Единственото лошо е, че цялостно тази прахосмукачка не трябва да е повече от 350лв, а при 600 вече става безумно (в немския амазон е на 180 евро, в емаг на 390). Иначе ровентите са си тихички наистина, но аз лично не виждам никаква осезаема разлика между ровента за 200 и ровента за 600 лв.

Доста е кофти, че много хубави модели прахосмукачки не са налични на нашия пазар и като цяло изборът е ограничен до надценени стандартни (като тази ровента) или 90% тъпи безжични (скъпи, слаби и кофти за обслужване на батерия).
Според мен всяка средностатистическа ровента около 200-250 лева ще свърши работа, ако човек не търси нещо специфично като функции, форма, ергономия (напр. задължително с батерия/вертикална/с въртяща се четка и др. такива критерии).

Последна редакция: вт, 05 апр 2022, 10:21 от Rimogard

# 238
Всъщност аз за толкова някъде я взех, ма явно е поскъпнала здраво.

# 239
Оооо, здарвата са поскъпнали. Моята май нямаше 300 лева. Всичката бял техника е поскъпнала ужасно, но да не вземе някой да си помисли, че и качеството е вдигнато Simple Smile 
Онзи ден гледах консумативите за Ровента в бг-сервиз, че тук обсъждахме нещо и една четка до преди няколко месеца беше 42 лева, а сега е почти 70! Да ме извиняват, ама прекаляват. Това да не им е олио - хахахах

Общи условия

Активация на акаунт