Избор на прахосмукачка - 5

• 59 210
  • 730
  •   2
Отговори
# 240
Добре , че си взех прахосмукачката преди месец - на ниските цени Satisfied

# 241
Добре , че си взех прахосмукачката преди месец - на ниските цени Satisfied
А храна и горива успяхте ли да запасите на ниски цени?😀
Шегата настрана , но показаната Ровента я открих на 5-6 места онлайн с разлика в цените почти 100 лв.
Показаната от Петя Ровента вече е 199, тази тук е сходна , с една цифра разлика в номера на модела, мисля, че е със сходни функции:
https://www.technomarket.bg/prahosmukachki/rowenta-ro2932ea-09182353

Последна редакция: ср, 06 апр 2022, 12:32 от Mateah

# 242
Направо са си еднакви. От една серия се различват по аксесоари и цвят.
Скрит текст:
Аз всичките съдинки и тенжУри съм ги напълнила с олио, а мазето с варели с бензин   ъХъ!
Този народ съвсем изтрещя. Сигурно още не са изяли боба, лещата и пъдпъдъците (в италианския магазин тогава пълнеха количките с пъдпъдъци, понеже пилетата бяха свършили)  покрай истерията с короната.   Абе тоалетна хАрия да има, пък другото...

# 243
Типично за Ровента е да пуска един и същ модел прахосмукачка в различни цветове според аксесоарите. Респективно и цената е различна, но моделът е все един и същ, само с различен цвят. И тази, която аз посочих по-рано, я има в няколко цвята с различен набор накрайници.

# 244
От тази Ровента доволни ли сте, която я има на линка? Има ли смисъл човек да плаща допълнително за 5 г гаранция или е търговски трик?

# 245
5-те години гаранция са реални и не са трик.

# 246
5-те години гаранция са реални и не са трик.

Да, ако става дума за това, което дава Технополис, то на мен след 3 години половина ми купиха чисто нов телевизор. И пак платих за удължена гаранция и на новия, но то всъщност е застраховка към Алианц. За 5-те години след регистрация в нета не мога да кажа нищо - не ми се е случвало да ползвам.

# 247
Споделям, че купих прахосмукачка Филипс. Обикновена, с контейнер, 239 лв. от Зора. Линк ще сложа, ако някой иска. Стандартна е, лека и маневрена. От вчера насам я пусках четири пъти Simple Smile Обира много добре, ама направо идеално смуче.
Мощността не се регулира - за това оскъпяването е към 100+ лева и реших, че не си заслужава. Има четири накрайника. Моделът за 200 лв. например е с по-малко накрайници, това им е разликата.

Изсмуках пода, ъглите, дивана, под скринове и до пералнята. Контейнерът се сваля и изпразва лесно, нищо общо с дървения Бош. Има филтри, които се перат и един, който се сменя веднъж в годината. Би трябвало да улавя 99.9% прах и пр. Не знам дали са толкова, но определено излиза по-чист въздух, отколкото със старата. Така да се каже, от вчера у дома прахоляците и мъхчетата намаляха рязко.

# 248
Здравейте,спряла съм се на една от двете прахосмукачки,но не мога да взема решение.Според вас коя е по-добра?[/img]

# 249
  • Велики Преслав
Ifka има нящакъв проблем, не се отваря.

Весела Николаева.
Тя сигурно смуче добре, но понякога се налага и слаба мощност. Това не е излишно за мен.

# 250
Весела Николаева.
Тя сигурно смуче добре, но понякога се налага и слаба мощност. Това не е излишно за мен.
Според мен си много прав! Имам една Ровента без регулиране на мощността, която купих  онлайн без да я доогледам. Съжалих, че не я върнах. Налага се да намалям силата на всмукване от дръжката, но изобщо не е удобно.
Позаглеждам в последно време KARCHER WD4. От всичките разновидности на прахосмукачки, само такава ми липсва. Трябва ми нещо за външно почистване/плочки на двор при наличие на самоед, който си сменя козината/. Имам стара Таурус, която ползвам инцидентно, но не е подходяща за навън. Приемам съвети и споделяне на опит! Кабелът ми се струва къс - 5 м.  и  не съм сигурна как ще се движи. Дали  ще е удобна за пренасяне? Виждам, че е с пластмасови тръби, а от предишен опит с някакъв Самсунг имам спомен, че такива не ми харесаха. Лесно ли се почистват филтрите и торбичката?

Последна редакция: пн, 18 апр 2022, 09:55 от Мари-ана

# 251

Едната прахосмукачка е този Самсунг ,а другата е Филипс

# 252
Аз пък си мисля, че липсата на регулиране на мощността при прахосмукачки с контейнер и циклон е нарочно, а не е пропуск. Това е така, защото ако се намали дебитът на входящия въздух се намалява и скоростта на циклона и от там се влошава отделянето на праха и другите засмукани частици. По тази причина прахосмукачки с циклон нямат регулатор на оборотите на двигателя, а само един плъзгач, който върши същата работа като, позволява засмукване и на въздух не през четката. Накратко - липсата на такова регулиране за мен не е дефект, а ако при някои прахосмукачки все пак го има, то е защото има хора, които си го искат без да знаят какво печелят и какво губят от него.

# 253
Вече имам тази и благодаря за линка към нея:
https://www.technopolis.bg/bg/Prahosmukachki-bez-torba/Prahosmuk … CYCLONIC/p/835630
Много лека и мощна, учуди ме, че въздухът излиза отгоре.
Нещо по- специфично трябва ли да знам за смяна и почистване на филтри ?
Пластмасата е тънка, детето вика- като играчка от Зрънчо е😂Но тя затова е лека.

# 254
Вече имам тази и благодаря за линка към нея:
https://www.technopolis.bg/bg/Prahosmukachki-bez-torba/Prahosmuk … CYCLONIC/p/835630
Много лека и мощна, учуди ме, че въздухът излиза отгоре.
Нещо по- специфично трябва ли да знам за смяна и почистване на филтри ?
Пластмасата е тънка, детето вика- като играчка от Зрънчо е😂Но тя затова е лека.
Радвам се, че ти е харесала. Със здраве да си я ползваш и много прахоляци да изсмуче Simple Smile .

Хепа-филтърът по инструкции, се сменя на около година, но може повечко.
Другият дунапренен филтър над контейнера се пере. Ще разбереш кога се е задръстил, като понамалее всмукателната мощност. Аз съм си купила резервен и си ги "менкам' - докато единият е мокър, слагам другия.

Общи условия

Активация на акаунт