Избор на прахосмукачка - 5

• 59 226
  • 730
  •   1
Отговори
# 255
Като гледам какви чудеса изхвърлям сега със Самсунга и Ровентата на едно почистване, онова Беко ги събираше за две седмици.
Добре, че му дойде времето 😂

# 256
Аз преди Ровентата имах Зелмер, с който само съм си мислела, че чистя. Така му бях набрала-тежък, неудобен и алармаджия.

# 257
Моят Самсунг събира доста прах, но мисля да сменя с ровента.

# 258
Аз пък си мисля, че липсата на регулиране на мощността при прахосмукачки с контейнер и циклон е нарочно, а не е пропуск........ Накратко - липсата на такова регулиране за мен не е дефект, а ако при някои прахосмукачки все пак го има, то е защото има хора, които си го искат без да знаят какво печелят и какво губят от него.
Не споря - възможно е, да е така. За евтина прахосмукачка като Ровентата, изобщо не бях отделила време да се информирам на какъв принцип работи.  При избора на Дайсън разбрах за тези циклонни технологии. Но все пак ми се струва, че зависи каква е стандартната мощност, настилката, вида на четката. Обикновен мокетен килим направо залепва за четката на Ровентата. Със Сименс/кабелна/ го почиствам на средна степен. С Дайсън - на стандартната степен, защото на максимум също залепва. На паркет или гранитогрес - нямат проблеми на максимална мощност и трите.
Ровентата започна да издава някакво свирене след пране на филтъра. Много рядко я ползвам, но се чудя дали не се налага вече смяна на филтъра  или е друг проблем.

# 259
При мен при  Самсунга го сменям на 6 месеца. Имам и един продавач, който ми го изпраща на 10-12 лева цената.

# 260
Не споря - възможно е, да е така. За евтина прахосмукачка като Ровентата, изобщо не бях отделила време да се информирам на какъв принцип работи.  При избора на Дайсън разбрах за тези циклонни технологии. Но все пак ми се струва, че зависи каква е стандартната мощност, настилката, вида на четката. Обикновен мокетен килим направо залепва за четката на Ровентата. Със Сименс/кабелна/ го почиствам на средна степен. С Дайсън - на стандартната степен, защото на максимум също залепва. На паркет или гранитогрес - нямат проблеми на максимална мощност и трите.
Ровентата започна да издава някакво свирене след пране на филтъра. Много рядко я ползвам, но се чудя дали не се налага вече смяна на филтъра  или е друг проблем.

Това с циклона е принципен въпрос и няма значение скъпа или евтина е, едно и също е и за Ровента, и за Дайсън.
А залепването за пода зависи от четката основно и при моята Ровента се регулира с един бутон/педал без да регулирам оборотите на мотора. Залепената четка не е чисти добре, това само за протокола, защото не вакуумът, а въздушният поток увлича праха, тоест чисти.
На моята Ровента съм надписала филтъра с флумастер за да знам кога е минала годината и тя мина преди 4 месеца, но понеже няма намаляване на засмукването не го сменям още. Иначе съм си купила 3 и може да изкарам още няколко години.

# 261
Здравейте препоръчайте ми добра ПЕРЯЩА прахосмукачка. Искам да почиствам мека мебел и тапицерията на колата. Благодаря.
P.S. Има супер много перящи прахосмукачки, за какво да гледам като търся, кои характеристики са важни?

Последна редакция: пн, 18 апр 2022, 23:28 от fashion_m

# 262
  • Велики Преслав
Съжелявам аз пък съм твэрдо за регулация на оборотите.

Мари-ана.
Онзи Керхер, мисля е с хартиена торба. Ако да, смучат много добре, но торбите са сгъпи. Но като се напълни не се прашиш а хвърляш. Филтрират добре въздуха

# 263
Твое право е да платиш повече за да си вкараш автогол. Черната станция е права. По-нисък дебит въздух = по-ниски обороти в циклона = на по-слаби центробежни сили = на по-лоша филтрация в циклона = на повече прах във филтъра = по-често пране/смяна на филтъра.  С отвора на дръжката пак намаляваш силата на засмукване в редките моменти когато е нужно, но избягваш горните недостатъци.

# 264
Твое право е да платиш повече за да си вкараш автогол. Черната станция е права. По-нисък дебит въздух = по-ниски обороти в циклона = на по-слаби центробежни сили = на по-лоша филтрация в циклона = на повече прах във филтъра = по-често пране/смяна на филтъра.  С отвора на дръжката пак намаляваш силата на засмукване в редките моменти когато е нужно, но избягваш горните недостатъци.
Абсолютно! Такова чудо фин прахоляк се събира в контейнера, че да се чуди човек от къде извира?!
Скрит текст:
От кога те чакаме да се върнеш от Украйна Simple Smile

# 265
Мари-ана.
Онзи Керхер, мисля е с хартиена торба. Ако да, смучат много добре, но торбите са сгъпи. Но като се напълни не се прашиш а хвърляш. Филтрират добре въздуха

Не харесвам торбите, защото са с нелинейни/непостоянни характеристики. Когато са празни смучат добре, но с напъването на торбата все по-слабо. И са скъпи, понякога се намират трудно (особено след време), трябва да имаш предвид да търсиш и купуваш...

# 266
  • СИ
Мари-ана.

Не харесвам торбите, защото са с нелинейни/непостоянни характеристики. Когато са празни смучат добре, но с напъването на торбата все по-слабо. И са скъпи, понякога се намират трудно (особено след време), трябва да имаш предвид да търсиш и купуваш...

Има нещо такова. Номерът е да намериш правилния магазин и представител. Ние търкаляме един Керхер стана вече към 15 години и като свършат торбичките става леко тегаво. Магазинът който върши работа ми идва малко далеко. Наскоро си викам да проверя в един друг... Дамата в него ме гледа така, сякаш я питам за резервни части на Боинг 747. Даже и такъв модел като нашия нямало според нея... Викам си, пак греда. И към другия магазин...

# 267
  • Велики Преслав
Аз напълно ви вярвам са частта с регулацията на мощността, но аз държа на това.

# 268
Аз напълно ви вярвам са частта с регулацията на мощността, но аз държа на това.

Но ефектът от плъзгача на дръжката е същият?

# 269
  • Бургас
Позаглеждам в последно време KARCHER WD4. От всичките разновидности на прахосмукачки, само такава ми липсва. Трябва ми нещо за външно почистване/плочки на двор при наличие на самоед, който си сменя козината/. Имам стара Таурус, която ползвам инцидентно, но не е подходяща за навън. Приемам съвети и споделяне на опит! Кабелът ми се струва къс - 5 м.  и  не съм сигурна как ще се движи. Дали  ще е удобна за пренасяне? Виждам, че е с пластмасови тръби, а от предишен опит с някакъв Самсунг имам спомен, че такива не ми харесаха. Лесно ли се почистват филтрите и торбичката?
WD 4 е малко компромис между WD 3 и WD 5. Имате двигател с мощността на тройката и сходен обем контейнер, а консумативи на петицата. Ако трябваше да избирам при така зададените условия бих си взела петица. Спрели сте се на метален контейнер? Защо? Металния контейнер (не е неръждавейка) оскъпява допълнително и ако няма да смучете течности е безпредметно. Торбичката се слага и сваля с едно движение - просто се нахлузва на въздуховода. Филтъра също е лесен за подмяна - издърпвате касетата и сменяте. Торбичките са от нетъкан текстил. Хартиените са алтернативни. Не мога да кажа БГ или Китай но са грешно направени и висват от боклука в контейнера и се късат.
Кабела - да къс е, професионалните модели са с дълъг кабел между 8 и 10 метра. Кабел се сменя.
Тръбите са пластмасови - да. Но са стабилни, не мога да кажа че се гънат.
Подовия накрайник при четворката е от "смотаните", харесвам този на петицата че е с превключване и стои стабилно.

Скрит текст:
Мари-ана.

Има нещо такова. Номерът е да намериш правилния магазин и представител. Ние търкаляме един Керхер стана вече към 15 години и като свършат торбичките става леко тегаво. Магазинът който върши работа ми идва малко далеко. Наскоро си викам да проверя в един друг... Дамата в него ме гледа така, сякаш я питам за резервни части на Боинг 747. Даже и такъв модел като нашия нямало според нея... Викам си, пак греда. И към другия магазин...
За скъпи спор няма - скъпи са, или по-скоро ние сме бедни.
Скрит текст:
Препоръчителните продажни цени на Керхер са еднакви за цяла Европа, или поне така се кълнат.
Но поне има резервни части и аксесоари и за 20годишни крокодили, опс модели. Учудвам се че SeaHorse има проблеми с намирането на торбички.

Общи условия

Активация на акаунт