Избор на прахосмукачка - 5

• 54 361
  • 730
  •   1
Отговори
# 570
Миналата година през лятото си взех прахосмукачка Karcher DS-6 с воден филтър. Консумативите (филтрите) са скъпички, но си струва парите. Допълнително към нея купих и турбо четка, която е с цена като евтина прахосмукачка.Grinning
Лично за мен капиталовложението си струва всяка стотинка. Чисти много добре.
Трябва да призная, че прахосмукачката е обемна и сравнително тежка, затова аз съм поел изцяло почистването. Тежка е за съпругата ми - 7.5 килограма плюс 2 литра вода. Не е за нежни дамски ръце

# 571
  • СИ

Миналата година през лятото си взех прахосмукачка Karcher DS-6 с воден филтър. Консумативите (филтрите) са скъпички, но си струва парите.  ...

Оглеждал съм ги и аз. Но ми се струва, че това е повече подходящо като за голяма къща. С просторна дневна и коридори. И да има килер където да я прибереш. Не да се чудиш в някое малко апартаментче как да я прескачаш.

# 572
Така е. Тази Керхер е с декларирана мощност "само" 650 вата. Но е удивително колко добре смуче. Според мен по-добре от разни прахосмукачки с мощност уж 2000 вата.

# 573
Моята с водния филтър е с четири колелца, безпроблемно се мести с тях. Вода се налива около литър...все пак не я носиш на гръб, че да има значение тежестта й. Моята е в килер, да.

# 574
А мнението Ви за парочистачка и евентуално марка и модел?!

# 575
На мен ми трябва основно за миене на плочки, ламинат и баня. Нямам нито един килим вкъщи.
А знаеш ли прахосмукачка, която е особено силна за тези неща?
Тези дето имат въртящ се мек валяк са подходящи за миене на плочки и ламинат. Например от FC серията на Кархер. Обаче мисля, че при тях трябва първо да се мине с нормална прахосмукачка. 
Зелмерите, а сега Бош предлагат миещи прахосмукачки, но те впръскват вода през една дюза и е рисковано да се ползват върху ламинат, защото ако влезе вода във фугите ламината се раздува там.

# 576
А мнението Ви за парочистачка и евентуално марка и модел?!

Има отделна тема за парочистачките (ама нещо не е много активна), но има доста смесени мнения специално за почистването на пода и килимите. А и въпреки че много споделят как чистят всичко, ламинат и дървени подове не е никак добре да се чистят с пара. Това е гореща вода под налягане и със сигурност нанася щети, дори да не се виждат първоначално.

# 577
  • София-Младост
Аз моля за мнение за този модел на Керхер. Имам робот и на заем взета безкабелна. Тази е я ползвам вероятно веднъж седмично, особено за по-недостъпни места, ъгли и т.н. Не разбирам колко и е всмукателната мощност.
https://karcher-cleanteh.com/bg/product/908.html

# 578
Патронен филтър какво е...къщото като хепа филтър ли?

# 579
  • София-Младост
Филтър, който ползволява суха и мокро почистване, без да се сменя филтъра. Не знам и аз, трябва ми нещо, което има добра всмукателна мощност и ми препоръчаха марката като цяло, но с модел който е стар и вече не се предлага. КАто гледам и цените на филтрите...

# 580
Не мисля, че с Керхер ще сбъркаш, но си прецени.
Не схващам това хепа ли е филтър, защото изглежда като хепа, но си питам пак?

# 581
Здравейте. В търсене съм на прахосмукачка за основни прочиствания (1 път седмично  задължително) - добре всмуква , защото съм с две малки деца и имаме килими у дома. Наскоро закупихме вертикална прахосмукачка , но ми прави впечатление , че много прах се събира, може би заради килимите.(тя ми е за ежедневното набързо почистване). Досега имахме филипс с торбичка, но не ми се нрави и искам да купя нова. Може би до 400 лв..

# 582
Спрях се на този Бош, събирам мнения за него

Последна редакция: ср, 12 апр 2023, 17:18 от Polq89

# 583
Добър ден! От година насам имам въпросната прахосмукачка Kärcher WD3, но така и не разбрах става ли и за мокро почивстване и най-важното, за пране на тапицерия?

# 584
Добър ден! От година насам имам въпросната прахосмукачка Kärcher WD3, но така и не разбрах става ли и за мокро почивстване и най-важното, за пране на тапицерия?

Защо не сте разбрали - пише, че става за мокро почистване, което значи да всмуква разлята течност от пода, има и картинка показваща точно това. Всмукването на течност е възможно благодарение на патронния филтър - и това е написано.
За пране на дивани е нужен накрайник, който не виждам да е включен към този модел. Така че това НЕ е перяща прахосмукачка, ако това се чудите.

Общи условия

Активация на акаунт