Коремчето издава ни вече, че през Март ще гушкаме бебче! 💙❤ тема 3

• 37 703
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Аз знам, че новата седмица започва в деня, в който е била и последната менструация.
Ако тя е била на 31ви Май, Понеделник - значи всеки Понеделник започва новата гестационна седмица.
Аз пък например все още не разбирам, защо ако по календар си например 18+5 те ти казват, че си вече 19 г.с. 🙄

Защото си завършила 18 г.с. седмица и вече си навлязла в 19 г.с.

# 556
Да, разминаването идва от измерванията на плода. Почти никога не отговаря с точност на реалната възраст.
За мен в 16+3 например си в 16 седмица, защото не е завършена. Аз си ги следя чрез приложение на телефона, но пък и си знам, че всеки петък влизам в новата седмица.

Относно движенията на бебока, на мен ми е втора бременност и очаквах да имам познати усещания. Този път обаче плацентата ми е предна , за разлика от миналия път, когато беше задна и усетих рано движенията. Сега към 16 седмица започнах да усещам гъдел ниско в корема, като вчера и днес усетих по-осезаемо. Доста се чудих дали е бебчето, но изглежда е точно то.Heartpulse

# 557
Novache 21 точно това е усещането-леко трептене, все едно къркорят червата. Като стане по-силно бебечо вече има и побутване.
За гаденето-има случаи в които има гадене и повръщане до края ( дано не си от тях )

Ах тези имена…. Сина ни е кръстен на баща ми. Свекъра е починал преди доста години и ММ беше съгласен да е на баща ми. Аз така си бях решила от малка Simple Smile Никола се казва и е роден на Андреев ден- скъсах се да рева с родилното и мислех да сменим името на Андрея, но ММ категорично отказа. Вярвам в това, че детето прилича на човека на когото е кръстен и се радвам,че е на баща ми. Той е много добър, винаги за всичко можем да разчитаме на него и помага на всеки с каквото може.
Сега още не знаем пола,но ако е момиче ще е на свекито. Харесва ми името и за сега е така, обаче ако е момче не знам…
ММ намекна нещо за баща му, но аз не искам на починал човек и трябва май да го обработя. Мноооого харесвам Матей ❤ Не знам дали ще ми се навие

# 558
16 + 3 означава, че имате завършена пълна 16-та седмица и 3 дни от 17-та, но тъй като 17-та не е завършена се казват с точност завършената плюс броя дни от новата седмица. Т.е  16-та завършена и 3 дни от 17-та.

# 559
Точно така, един вид вие сте в тази седмица, която карате, а не която сте завършили. Бременността завършва точно в 40г.с., а 40++ вече се води 41 седмица, тоест преносвате.

# 560
Благодаря на всички за обясненията, сега го разбирам. 😂

# 561
  • София
Винаги има някакви разминавания , аз за това съм и тук и в априлската тема.

Искам да попитам има ли дами които са си правили допълнителен пренатален тест ? Аз не съм и дори не съм се замисляла, но чета че масово се правят и то не само по препоръка на АГ.

# 562
А какво става когато съм в 14.4 г.с , но бебето отговаря на 15.5 Simple Smile
Как да го разбирам. Само да доуточня , че е инвитро и си знам датата на пункцията и на трансфера. Няма как да е станало по- рано.... в случая Simple Smile

# 563
Благодаря на всички за отговорите Kissing Heart
 Heart EyesHeartHeartHeartRelaxed

Аз съм си правила генетичен пренатален тест вместо БХС
А какво означава ‘допълнителен’?

Последна редакция: пт, 08 окт 2021, 16:48 от Novache21

# 564
Novache 21 точно това е усещането-леко трептене, все едно къркорят червата. Като стане по-силно бебечо вече има и побутване.
За гаденето-има случаи в които има гадене и повръщане до края ( дано не си от тях )

Ах тези имена…. Сина ни е кръстен на баща ми. Свекъра е починал преди доста години и ММ беше съгласен да е на баща ми. Аз така си бях решила от малка Simple Smile Никола се казва и е роден на Андреев ден- скъсах се да рева с родилното и мислех да сменим името на Андрея, но ММ категорично отказа. Вярвам в това, че детето прилича на човека на когото е кръстен и се радвам,че е на баща ми. Той е много добър, винаги за всичко можем да разчитаме на него и помага на всеки с каквото може.
Сега още не знаем пола,но ако е момиче ще е на свекито. Харесва ми името и за сега е така, обаче ако е момче не знам…
ММ намекна нещо за баща му, но аз не искам на починал човек и трябва май да го обработя. Мноооого харесвам Матей ❤ Не знам дали ще ми се навие
Ние мечтаем за Матеа и дано скрининга е верен, а не последния преглед и да имаме дъщеря. Вече имаме един малък господин Андрей. По повод свекърите добри хора са, харесваме се... Мъжа ми не ги търпи, ако се бъркат много много и съответно не се налага аз да се намесвам. Не харесваме традицията с имената и не искаме да е на никой, на тях им се искаше но... Няма

# 565
  • София
Благодаря на всички за отговорите Kissing Heart
 Heart EyesHeartHeartHeartRelaxed

Аз съм си правила генетичен пренатален тест вместо БХС
А какво означава ‘допълнителен’?

Допълнителен в смисъл освен БХС , да си пуснете допълнително пренатален.

# 566
А какво става когато съм в 14.4 г.с , но бебето отговаря на 15.5 Simple Smile
Как да го разбирам. Само да доуточня , че е инвитро и си знам датата на пункцията и на трансфера. Няма как да е станало по- рано.... в случая Simple Smile

Значи бебето избързва в развитието си. И моето последно вървеше напред с 1 седмица, скоро ще видим как са сега нещата.

Аз съм си правила пренатален тест и който има възможност може да си направи, дава голямо спокойствие.

# 567
🙂
Само пренатален. Исках да съм сигурна, а не да разчитам на статистика. На мен така ми обясниха, че БХС е по-скоро статистика

# 568
Аз не бих казала, че имам проблеми със свекървите. Те са добри хора, но с мн различен манталитет от мен. Свекърва ми е мн властна жена и е свикнала да командва мъжете в живота си - съпруга си и моят мъж, нещо което аз категорично не приемам. Ако някой ще командва мъжът ми това ще съм аз Joy, какво е това да го манипулира.
Иначе в нещата с бебето засега не се меси. Или поне на мен не ми се обажда, за да ми досажда.
Относно името ще е интересно. Още в момента, в който заговорихме с мъжът ми, че искаме дете му обясних, че не искам да се кръщава на никого. Не харесвам тези традиции аз самата съм кръстена на баба си и затова не си харесвам името, смятам, че съм взела мн от нейните качества, който не харесвам. Мъжът ми обясни как било редно да кръстим на родителите му, как те очаквали и така нататък. Засега се съгласи да не е на никого, но дали предаде информацията на свекито нз. Но тъй като още нз пола темата с името не е на дневен ред. Днес съм на лекар в 16 +2 г.с съм и се надявам да ми кажат пола вече.

Еха с теб сме по едно и също време , аз съм 16+3 . Успех с пола, на мен ми го казаха преди две седмици някъде.  Стискам палци 💙💗
16+1 дни къде избрахте да раждате момичета

# 569
Аз съм 19+3 и си го броя, че съм вече в 20 г.с.

В Шейново ще раждам. Там родих и първото и останах много доволна. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт