Коремчето издава ни вече, че през Март ще гушкаме бебче! 💙❤ тема 3

• 37 706
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
Време е вече и аз да се похваля, че разбрахме пола. Вчера за радост на каките си правихме gender reveal. Чакаме момиченце. Heartbeat Всички очакваха момче, защото това ще е трето момиче в нашето семейство, но ето че ще продължи женското царство у нас. 

Сега да се включа по така наболялата тема за свекървите и имената. Две теми в българския манталитет, които създават проблеми от векове.
Ние, днешните жени обичаме да се ядосваме за щяло и нещяло, някой нещо ни каже и вече сме запалили фитила, особено по време на бременноста. Ето като чета и тук за какви неща се ядосвате и за пореден път се убеждавам колко погрешно е това. Аз самата, когато живеехме със свекървата се дразнех от най-малкото нещо, ама разбирайте буквално за глупости.Като например това, което беше писала Йоана, че щели да го обличат. Какво лошо има в това  някой да си предложи помощта? Няма лошо, пък вече отсрещната страна преценява ще приеме или не.
Моята свекърва се бъркаше в отглеждането на детето, даже на 1-2 пъти се случваше да прави неща, които знае, че категорично отричам и забранявам. Отрязвах я директно и категорично, имах и подкрепата на ММ, което е много важно. В един момент обаче не успях да издържа на напрежението и прецених, че за едно младо семейство е най-добре да е самостоятелно, затова първо отидохме на квартира, а след това си купихме апартамент и заживяхме отделно.
В момента свекървата живее в съседния блок, но идва само, когато е повикана и когато имаме нужда от нея. Оставяме детето като трябва да го пази и до там. Няма съвети, няма излишни коментари. Ако си направим нещо ново, само казва колко е хубаво и точка. Успях да се наложа и съм доволна от това, но сега и аз не се ядосвам за най-малкото нещо и дори нещо да не ми харесва си премълчавам и отношенията ни значително се подобриха.

За имената, аз кръстих детето на свекъра и тук историята е дълга. Те бяха разведени, но знаех, че ММ обича баща си много, усещах го , а и името ми харесваше и кръстих дъщеря си на него.
Голямата дъщеря на ММ е кръстена на свеки с малко изменение, но свеки никога не е настоявала за тези неща, сега даже ми казва да кръстя детето на майка ми. Аз също много го искам, но пък името не ми е от любимите и сега съм в колебание какво да направя.
Няма лошо и да се кръщава на някой, но само и единствено, ако родителите го искат, а не , защото "така трябва". Не, не трябва.

Момичета, гледайте да останете спокойни и не си слагайте дреболии на главата , има много по-съществени неща. Sparkling Heart

# 541
Дойде ми на ум един виц по темата, който бях чела отдавна,но ми се наби в главата 😄 Специален поздрав за мъжките майки,включително и мен.

Една снаха много мразила свекърва си,често спорили,карала се с нея и много се ядосвала на държанието й.Решила да си води записки в тефтер как НЕ ТРЯБВА да се държи,когато един ден самата тя стане свекърва,тъй като имала мъжка рожба.
Минали години,синът се оженил и довел момичето в къщи.Жената отворила тефтера,прочела го и въздъхнала:Ами че тя права е била жената!!!
😄🤭☺️

# 542
В интерес на истината и аз сега се чудя защо съм се дразнила на някои неща, но това мога да го преценя чак сега от гледна точка на времето.

Основният конфликт според мен идва оттам, че когато една жена е бременна/стане майка за първи път има нужда от повече лично пространство - тя да си избере, тя да си реши как ще действа и такива вмешателство като кой щял да купи това, кой щял да даде дрехи, кой щял да даде акъл как се къпе бебето дразнят. Околните в стремежа си да помогнат пък преминават границите, т.е. вместо да дадат предложение или да питат искаш ли: резултатът е стоварени дрехи от братовчедчето или купена кошара, без да е питана майката или да вземе ли бебето малко, ти да си почистиш вкъщи и така се поражда напрежението. Ако всички страни си уважаваха личното пространство, нямаше да има проблеми, но това не е в бг манталитета.

# 543
Включвам се по темата с пола - досега живеех с мисълта, че е момче...на всички прегледи и лекари, при които съм ходила, им приличаше първо на момиче, но винаги в края на прегледа казваха, че ще е момче. И вчера, съвсем неочаквано, др. Вецев заключи - 100 % момиче...сега започваме наново да избираме име и да гледаме за момичешки принадлежности Simple Smile

# 544
Моята свекърва не е лош човек, но отношенията от моя страна са хладни има неща, който изобщо не ми харесват. С баткото не ми е давала акъл или да се бърка е й съответно с покупките нищо не беше взела за разлика от майка ми и сестра ми бяха на купили всичко необходимо от към дрехи пелени и т. Н от нас кошарата, количката, та до ден днешен сина ми е на 2 години и почти не съм му купувала дреха или обувки, благодарение на майка ми и сестра ми, отделно за всеки. Свекито с което ме дразни най-запомнящи те са ми че като беше бебе идваше със сополи и кашлица да го види при положение, че работи с деца и знае колко лесно се разболяват, а какво оставаше за бебе, след като поотрасна беше все още хладно играе с малкия и играта им беше да лежат на земята на закрита тераса съответно полудях пода беше много студен, винаги когато идва да го вижда казва от предната вечер но не казва точен час и ти едва ли не трябва да я чакаш или нещото което най много ме дразни е че звъни по телефона и ми казва аз съм долу а аз не я очаквам, а сега идва да види малкия за да си оплътни времето тъй като не живее в града и когато има дупка между два ангажимента идва за макс 30 мин, а малкия много обича да си играе с нея и съответно като си тръгва се разстройва и плаче че иска да остане още. Та не е лош човек, но си гледа нейната паничка и тя да си е добре почивки, живот, танци. А сега се и сещам че друга случка преди да се роди баткото осърдно събираме пари за покупките за бебето, а тя един ден се обърна и каза на сина си че иска заем от 2000лв от нас,много се ядосах ние се готвим за бебе тя заем да ни иска. А моята майка ще изкара от устата си само и само ние да имаме, не ходи по почивки, не ходи на танци не ходи по разни развлекателни занимания. Не знам аз ли съм кривата и дребнавата, но като сравнявам едната и другата, а дори и да е ги сравнявам нещата който прави с детето са ми немислими

# 545
Момичета, аз да попитам…
Какво точно усещате 1те пъти, когато бебето мърда?
Аз не съм сигурна дали усещам това или нещо друго…
1ят път сякаш нещо като лек гъдел отвътре ниско в корема, а днес за втори път, но по-скоро като къркорене, но пак ниско…със сигурност е ново за мен като чувство

И друго…
При мен продължава гаденето и повръщането, а започвам 17та седмица.
Има ли и други, които ги държат неразположенията от предните месеци?

# 546
  • София
Момичета, аз да попитам…
Какво точно усещате 1те пъти, когато бебето мърда?
Аз не съм сигурна дали усещам това или нещо друго…
1ят път сякаш нещо като лек гъдел отвътре ниско в корема, а днес за втори път, но по-скоро като къркорене, но пак ниско…със сигурност е ново за мен като чувство

И друго…
При мен продължава гаденето и повръщането, а започвам 17та седмица.
Има ли и други, които ги държат неразположенията от предните месеци?

Точно и аз усещам от няколко дни подобни неща и не съм сигурна това бебо ли е или нещо друго ..

За гаденето не мога да кажа , аз не съм имала, но съм чела за случаи в които продължава до към 20 г.с. Пробвай да разнообразяваш с храната и виж дали ти се гади от нещо конкретно..

# 547
Първите пъти беше като гъделичкане и бълбукане. Сега вече усещам леко бутане и понякога по-силни ритници, чак корема ми отскача. Някои пъти се обръща и не го усещам много, пак само това бълбукане на мехурчета и тогава започвам да се притеснявам, а то няма нужда, защото бебчето просто се е изместило.
На мен отдавна не ми се гади, но има дни, в които нямам апетит и ми се вие свят, но са единични. Знам, че на някои им се гади и повръщат през цялата бременност. Иначе имам киселини от някои храни и ги избягвам, от киселините пак ти се повдига.

# 548
Аз не бих казала, че имам проблеми със свекървите. Те са добри хора, но с мн различен манталитет от мен. Свекърва ми е мн властна жена и е свикнала да командва мъжете в живота си - съпруга си и моят мъж, нещо което аз категорично не приемам. Ако някой ще командва мъжът ми това ще съм аз Joy, какво е това да го манипулира.
Иначе в нещата с бебето засега не се меси. Или поне на мен не ми се обажда, за да ми досажда.
Относно името ще е интересно. Още в момента, в който заговорихме с мъжът ми, че искаме дете му обясних, че не искам да се кръщава на никого. Не харесвам тези традиции аз самата съм кръстена на баба си и затова не си харесвам името, смятам, че съм взела мн от нейните качества, който не харесвам. Мъжът ми обясни как било редно да кръстим на родителите му, как те очаквали и така нататък. Засега се съгласи да не е на никого, но дали предаде информацията на свекито нз. Но тъй като още нз пола темата с името не е на дневен ред. Днес съм на лекар в 16 +2 г.с съм и се надявам да ми кажат пола вече.

# 549
  • София
Аз не бих казала, че имам проблеми със свекървите. Те са добри хора, но с мн различен манталитет от мен. Свекърва ми е мн властна жена и е свикнала да командва мъжете в живота си - съпруга си и моят мъж, нещо което аз категорично не приемам. Ако някой ще командва мъжът ми това ще съм аз Joy, какво е това да го манипулира.
Иначе в нещата с бебето засега не се меси. Или поне на мен не ми се обажда, за да ми досажда.
Относно името ще е интересно. Още в момента, в който заговорихме с мъжът ми, че искаме дете му обясних, че не искам да се кръщава на никого. Не харесвам тези традиции аз самата съм кръстена на баба си и затова не си харесвам името, смятам, че съм взела мн от нейните качества, който не харесвам. Мъжът ми обясни как било редно да кръстим на родителите му, как те очаквали и така нататък. Засега се съгласи да не е на никого, но дали предаде информацията на свекито нз. Но тъй като още нз пола темата с името не е на дневен ред. Днес съм на лекар в 16 +2 г.с съм и се надявам да ми кажат пола вече.

Еха с теб сме по едно и също време , аз съм 16+3 . Успех с пола, на мен ми го казаха преди две седмици някъде.  Стискам палци 💙💗

# 550
И аз съм с вас - 16 + 3 дни Simple Smile

# 551
Това със дните си е объркващо. При една гинеколжка ми казаха, че четвъртък навършвам седмиците, тоест днес съм 17 + 1. При друга, че в събота, тоест днес съм 16 + 6. И те не знаят с точност. Трета ми обясни, че винаги има няколко дена разминаване.

# 552
Това със дните си е объркващо. При една гинеколжка ми казаха, че четвъртък навършвам седмиците, тоест днес съм 17 + 1. При друга, че в събота, тоест днес съм 16 + 6. И те не знаят с точност. Трета ми обясни, че винаги има няколко дена разминаване.
Аз знам, че новата седмица започва в деня, в който е била и последната менструация.
Ако тя е била на 31ви Май, Понеделник - значи всеки Понеделник започва новата гестационна седмица.
Аз пък например все още не разбирам, защо ако по календар си например 18+5 те ти казват, че си вече 19 г.с. 🙄

# 553
Разминаване има, защото може да се изчислява по последната менструация, но може и спрямо това как се развива плода. Иначе точно така си се казва в 18+3, значи си 19 седмица. Малко както бабите като направят примерно 70 години и викат, че карат 71 Grinning

# 554
Включвам се и аз това е много объркващо. Ако е 16+3 защо се казва,че си 17. Това не мога да разбера за мен си е 16

Общи условия

Активация на акаунт