Коремчето издава ни вече, че през Март ще гушкаме бебче! 💙❤ тема 3

• 37 697
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
Разликата между 1200 и 2500 е точно двойна, определено не е малка.
Не е лесно избора на болница за раждане, особено ако не е обвързано с определен лекар, но за 2500-3000 лв ми е малко безумно като цена

# 586
ТК = Тина Киркова. Само едно уточнение, разликата между 1300 и 2500-600 е точно двойна, т.е. не би било коректни да се каже, че е малка си мисля Simple Smile

2600лв не са малко пари , не знам какви са условията за тази цена. И това ако е за естествено раждане означава че секциото скача над 3000 лв. Нямам позната родила в Токуда, имам в Шейново, Майчин Дом и в Св.Лазар. Там не съм гледала също така.

В частните болници няма разлика м/у секцио и нормално. В моя случай е 2700 каквото и да е раждането.
Люба права си за неонатолгиите от известно време и Надежда е там Simple Smile 3те болници в София са МД, Токуда и Надежда Simple Smile
Аз питах за Токуда ама като чух 3400+ за раждане и ми стана зле

# 587
Живот и здраве аз смятам да раждам в Надежда. Не мисля, че 2700 са много на фона на условията, които предлагат. Тази година лежах два пъти и съм очарована от персонала - и от медицинския и от почистващия. Като слушах момичета, раждали в Тина Киркова и в Майчин дом, не бих си го причинила. Възможно е те да са попаднали на сестри, които не са в настроение, но в Надежда такива няма. Там всички са усмихнати, винаги се отзовават (няколко пъти ми правиха чай, когато ми беше трудно да ставам, носеха ми храната в стаята, когато ми се гадеше и повръщах, винаги питат дали имаш нужда от нещо и т.н.). И 3700 да направят раждането, ще отида там.

# 588
  • София
До преди малко четох в тема от 2019та за раждане в Токуда, по- нова не намерих, че раждането е 1600, 100лв в двойна стая , 200 в самостоятелна. Имало и някакъв пакет за новородено за 700лв. За такъв пакет сега чувам.

# 589
До преди малко четох в тема от 2019та за раждане в Токуда, по- нова не намерих, че раждането е 1600, 100лв в двойна стая , 200 в самостоятелна. Имало и някакъв пакет за новородено за 700лв. За такъв пакет сега чувам.
Те променят непрекъснато, ама няма ценоразоис за раждане на сайта, пише обадете се или питайте на място ... във Фб мами ми казаха раждали сега лятото.  И Надежда вдигна цените от 1.09 беше 2300
Пакета ЖК беше 560
Целия живот поскъпва Cry

# 590
Преди близо 10г. раждах в МД. Избрах екип и чудесен лекар. Родилната зала  ....или по-скоро залата за секцио, беше точно след ремонт. Един благодарен татко беше дал сериозна сума пари за да я ремонтират и купят техника. Всичко беше в турско синьо Wink Масите / леглото за операции/ и екипите на докторите. Питаха ме каква музика искам да ми пуснат;) Останах очарована. Ще избера същия доктор  - Джеров. Още е там и е шеф на родилна зала. В реанимацията всичко беше чисто и с добра техника. Лежах на 12 етаж в стая за 2 майки и бебетата бяха при нас. Сега едно разжадане с избор на екип е 960лв. Стая за 2 майки с бебета на ет.12 е 43лв.на ден. В момента го ремонтират и се надявам до м.март да е готов. Там е най-добрата неонатология. Не за друго от повечето болници в София, недоносените бебета ги пращат там. А не остават където са родени. Там са и най-добрите специалисти за секцио. Повечето сте с нормално раждане така че съвет не мога да дам, но ако сте секцио... препоръчвам МД. Wink

# 591
  • sofia
Момичета, всеки сам си решава, на някой му е важно да е в сигурни ръце, на друг да си купи количка за 3000лв.
Последно, когато питах за цена на секцио ми казаха 1600лв раждане, 700 пакет за бебе и нощувките, като тази в реанимация не броят.
ТК е Тина Киркова, да.

# 592
Както се казва “ Всеки се простира според чергата си”. Аз също ще раждам живот и здраве в частна болница, с избор на екип, секцио, по възможност ще искам да съм в самостоятелна стая. Мисля, че в такъв момент да си “купиш спокойствие” и удобство, стига да можеш да си го позволиши е оправдано- мое мнение. Каквато беше и причината да си платя и за извършване на Пренатален тест. Все пак е за детенце ❤💙 Пак казвам мое мнение, всеки сам решава и знае за себе си

# 593
Тези цени направо ми се виждат евтино, в сравнение с цената, която знам, че ще платим в Щерев. Понеже аз живот и здраве ще раждам секцио, цената+престоя излиза към 4000 лв.
Но честно казано ще ги дам, само и само да се чувствам добре и да получавам добро отношение.

# 594
Да, момичета има и правота в думите ви, но не съм съгласна,че ако не платиш 2000-3000 лв за раждане няма да си в сигурни ръце…
Какво значи това,че лекарите работещи в държавни болници са второ качество ли? И не са професионалисти?
Да не говорим,че съм свидетел на частна болница ( не в София) в която 90% от случаите раждането стига до секцио и голяма част от бебета се раждат все с някаква инфекция от което следва дълъг престой в болницата, което се заплаща, разбира се.
Нека не слагаме етикети на болници и лекари според това каква цена плащаш за каквато и да е услуга.
Разбира се,че е важно да имаш доверие,но това не на всяка цена зависи от цената.

# 595
  • София
Естествено, че всеки си знае възможностите и приоритетите. По-скоро моят въпрос беше тук за събиране на информация. Както и е естествено, че всяка от нас иска най-доброто за нея и детето си. Единственото за което се замислям е личен комфорт , не съм ходила в стаите в държавните болници , по снимки в Гугъл не са нищо особено. Мен лично ме подтиска болничната атмосфера, която в повечето частни липсва. Но пък за дай боже 3/5 дни, всичко такова може да се изтърпи.

# 596
Аз съм съгласна с Nedavl, че не трябва да се слагат етикети на болниците. Всеки човек е различен, с различни предпочитания и възприятия. Аз съм попаднала на  + и на - отзиви както за частните, така и за държавните болници.
Моя позната роди преди няколко месеца в майчин дом и тя и бебето се заразяват със стафилококова инфекция. Не знам подробности, но положението им не е било леко и ги изписаха след 3-седмичен престой. Таткото не беше виждал нито жена си, нито бебето до моментът на изписването им. Също например моята кума и две мои колежки родиха в Тина Киркова и като цяло бяха доволни и от персонала и от болницата. Така че определено лошото преживяване на един човек, не е гаранция за същото при друг и обратното - ако на един му се е сторило добре, друг може да каже, че е било много зле.
Има го и моментът (абсолютно мое лично наблюдение) като някой доктор каже нещо по-рязко на някоя по-чувствителна жена. Хората понякога са уплашени, притеснени и търсят съпричастност, лично или пи-специално отношение, но не го получават и рязко заявяват край, било грубо отношението, болницата не била хубава и т. н Само, че хората имаме различни критерии за грубо/лошо отношение. Едиствената съществена разлика може би наистина е в самите условия. Разбира се всеки иска да му е хубаво, чистичко, да се чувства комфортно. Няма как държавната болница да осигури това в тези мащаби както една частна болница. Но това за мен в никакъв случай не означава, че в държавната болница има "затворнически условия". Има жени, които нямат нищо против да са и в по-постни условия и това не би им попречило. Друг може много да се потисне и дори да се травмира. В крайна сметка кой обича да стои в болница.
Така че е въпрос на личен избор къде вие ще се чувствате най-добре и срещу каква цена.
П. П някой беше питал за раждане в Токуда. Моя близка роди наскоро и беше платила нещо от сорта на 3000лв за естествено раждане + някакъв пакет за бебето, в който бяха включени, ако не се лъжа 2 прегледа след това.

Последна редакция: пт, 08 окт 2021, 23:26 от Yoana Pavlova 679429

# 597
Заради др. Вецев ще съм в Шейново. Избирам лекаря пред комфорта си. Досега се следях в Щерев и все още ходя на "профилактични" прегледи там, както ги наричам аз (прегледи през 30 дни ми се струват много дълъг период и за това си ходя често и в Щерев Simple Smile ), и болницата и обслужването ми допадат, но лекарят, който харесвах вече не работи в Щерев и трябваше да си намеря друг, който да харесам. Представа нямам колко струва раждането там, но със сигурност не е 4 000 лева. Simple Smile

# 598
  • София
И аз в момента следя за Шейново , там съм наясно вече как стоят нещата. Групата тук свързана с раждането в Шейново е много подробна. Постоянно се обменя и ъпдейтва информацията.

# 599
Аз не съм от София, но ще раждам в Надежда, вече и там ходя на прегледи и съм повече от очарована. Цената на раждането изобщо няма значение, ако аз ще се чувствам спокойна. За Надежда само не съм запозната дали има опция да съм сама в стая, но на следващия преглед ще попитам подробно. Знам, че имат и пакети за новородено включващи допълнителни изследвания, което също ми дава известно спокойствие.

Последна редакция: сб, 09 окт 2021, 08:52 от Габка Жабка

Общи условия

Активация на акаунт