Коремчето издава ни вече, че през Март ще гушкаме бебче! 💙❤ тема 3

• 37 702
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
Винаги има някакви разминавания , аз за това съм и тук и в априлската тема.

Искам да попитам има ли дами които са си правили допълнителен пренатален тест ? Аз не съм и дори не съм се замисляла, но чета че масово се правят и то не само по препоръка на АГ.

Аз правих разширен пакет и беше по мое желание само се допитах до АГ кой вид да избера. Даде ми много голямо спокойствие, защото на БХС нямам доверие, понеже е само статистика и според мен си заслужава пренаталният тест.

# 571
  • sofia
Аз ще раждам в Токуда

# 572
Аз се колебая, вероятно във Вита.

# 573
Майчин дом в гр.София.

# 574
И аз още не съм решила.
Чудя се между:
Токуда, Вита, Св. Лазар - тези са близо до нас
Майчин дом, Надежда - добри неонатологични отделения

# 575
Аз съм в Окръжна болница - Варна. Страхотно родилно отделение и екип, а в неонатологията им работи един мой близък приятел, та по-спокойно ми е там.

# 576
Аз мислех за Токуда, понеже приятелка работи там и ражда там. Обаче много скъпо излиза едно раждане, а и редовно докарват до секцио без причина. Така че за сега съм се насочила към Шейново, защото има добри лекари и акушерки. Близо ми е, така че направо пеш ще ходя сигурно Grinning . Навсякъде се оплакват от неонатологиите, така че за няколко дена ще се издържи, само дано да родим здрави бебета. Още не съм го решила окончателно. Бащата иска да присъства, но те сега никъде не дават, особено в държавни като Шейново, така че ако в някоя частна позволят може да сменим избора рязко.

# 577
Аз си ходих и на БХС и си направих Пренатален тест. Докторката ми беше казала, че няма нужда, защото ми бяха ниски рисковете, но за допълнителна сигурност си направих. Смятам, че които има възможност не е излишно. Но според мен и скрининг прегледа, който се прави също не е излишен, защото се измерват доста неща на бебчо. Относно болницата, аз живот и здраве ще раждам в Щерев.

# 578
Относно седмиците, и аз питах, защото по дата на цикъли размер на плода се различава с една седмица. Аз съм след ЗЕТ и съответно с 5 дни трябва да е по-напред термина. Моята лекарка обаче казва, че се гледа винаги дата на цикъл. Така бях и с предишната бременост. Термин не са ми сменяли през бременността.
И аз направих Панорама тест, заради възрастта ми, въпреки че резултатите БХС бяха много добри.
За раждане, все още се чудя. Щерев, Надежда или Шейново (бих избрала единствено заради др. Вецев.)

# 579
Аз съм избрала за сега Надежда, добри специалисти, добра неонатология. А за отношението няма да говоря повече от прекрасно е към момента Simple Smile. Да по - скъпо ама за мен си заслужава предвид ситуацията. Сега им гледам и училището за родители Simple Smile

Седмиците са както са казали мамите с опит. Аз съм 19+1 и знам, че съм в 20седмица защото 19 вече е завършена Simple Smile

Майката на половинъкът каза : не кръщавайте на никого,  ако не го искате, нека си е с неговия късмет. Помоли само да има празник на някой светия Simple Smile
Мила жена е не ни се бърка, ама е и далече. Моята майка май може повече да ме изнерви хаха
Забелязвам обаче както и вица на Ред, че ние не си харесваме свекървите, ама я да си представим че са наши майки...а и, че самите ние ще станем майки Simple Smile Та аз предлагам, ако нещо ни ядосва просто да говорим с тях, ако не достига до тях (защото всякакви хора има) просто слагаме границите, за нашия комфорт. Всичко е в общуването според мен, както ни дразни свекито, така мъжа може да го ядосва нашата майка.Blush
Хераа честито розово, писано ти е да си женска мама Simple Smile

Отностно пренатест, аз го пропуснах (доста скъп ни идва) разчитам на добър пренатален специалист не на БХС, както казахте тя е статистика Simple Smile

Последна редакция: пт, 08 окт 2021, 19:58 от Milena Stoyanova Ju 638393

# 580
  • София
Аз се колебая между Вита , Шейново и МД. В Токуда имам лош личен опит и имам неприятно усещане в самата болница.  До колкото се ориентирах януари някъде трябва да сме се записали където ще раждаме , било хубаво да има няколко прегледа при израждащият. Във вита съм оставала в родилното поради аборт преди 2 години и много ми харесаха стаите , банята и това че през няколко стаи имаше нещо като хол , общо помещение с диван, хладилник , телевизор. Казвали са ми че там също така реанимация нямаш , в момента в който родиш и направят тоалет на бебето ти го дават и си отивате заедно в стаята. Не знам дали реално е така.

# 581
  • sofia
Моята АГ е в Токуда и се следя от сега при нея. Чела съм, че най-добрите неонатологии са МД и Токуда, това също натежа в избора ми.
Избирайки екип и плащне на стая в Шейново или ТК би излезнало 1200-1300лв, в Токуда според нощувките малко над 2500, та разликата не е голяма, а обстановката и отношението са несравними - светлинни години.
Няма да забравя колко груби са в ТК, а уж си бях платила за апартамент по 120 или 150 лв на вечер ( нямаше свободни други стаи), не искам да си го причинявам пак.

# 582
  • София
Моята АГ е в Токуда и се следя от сега при нея. Чела съм, че най-добрите неонатологии са МД и Токуда, това също натежа в избора ми.
Избирайки екип и плащне на стая в Шейново или ТК би излезнало 1200-1300лв, в Токуда според нощувките малко над 2500, та разликата не е голяма, а обстановката и отношението са несравними - светлинни години.
Няма да забравя колко груби са в ТК, а уж си бях платила за апартамент по 120 или 150 лв на вечер ( нямаше свободни други стаи), не искам да си го причинявам пак.

Аз малко се обърках тук , ТК е Токуда ? И са били груби, но ще раждате при тях ? Или ТК е нещо друго. С тези съкращения се бъркам …

# 583
ТК = Тина Киркова. Само едно уточнение, разликата между 1300 и 2500-600 е точно двойна, т.е. не би било коректни да се каже, че е малка си мисля Simple Smile

# 584
  • София
ТК = Тина Киркова. Само едно уточнение, разликата между 1300 и 2500-600 е точно двойна, т.е. не би било коректни да се каже, че е малка си мисля Simple Smile

2600лв не са малко пари , не знам какви са условията за тази цена. И това ако е за естествено раждане означава че секциото скача над 3000 лв. Нямам позната родила в Токуда, имам в Шейново, Майчин Дом и в Св.Лазар. Там не съм гледала също така.

Общи условия

Активация на акаунт