АГ СЕЛЕНА- ТЕМА 22

• 61 626
  • 774
  •   2
Отговори
# 465
Добре, нали някой писа, че са му казали нова цена за нормално раждане1850

Питах последно преди дни за секцио, казаха 1850.
Иначе, сайта им е възможно най-смотания.

Скрит текст:
фейсбука ни занимава с Калина.
Чудих се какво марширува току що изписано майче с кошче, из народа на 4 етаж, напред-назад, още две обиколки.
А, то фейсбука ни съобщава за Калина.
Рових коя беше,... обикновен човек..... падам...

През новата седмица ще ходя на кардиолог и ще разпитам.

Последна редакция: пт, 14 яну 2022, 21:28 от Щефи

# 466
  • Димитровград
Момичета при пълна упойка секцио катетъра преди упойката ли се слага или след? И когато е пълна упойката има ли шанс да снимат бебчето след като го извадят или кога са първите снимки на бебчето?

# 467
  • до най-прекрасния мъж
При спинална се слага след упойката, при пълна е логично да е същото.
Снимките зависи кой ви ги прави. Аз имам снимки на бебето, което е току-що извадено от корема ми, на които се вижда и екипа, който ме изражда и после няколко, когато ми я дадоха да я видя за няколко секунди. Момичето, което беше с мен в стаята, имаше доста по-подробни снимки - на самия разрез, също как вадят бебето от утробата, после първа среща с мама. Аз държах телефонът си в ръката, защото току-що бях говорила с ММ, че ме вкарват за операция. Момичето, което ме взе за операционна от приемния кабинет (родих със спешно секцио през нощта), ми каза да й дам телефона си и тя ми е направила снимките. Аз не знаех къде се намирам, та хич и не питах за снимки. После бях приятно изненадана, че имам.

# 468
Аз бях с пълна и ми сложиха катетъра преди упойка и не усетих абсолютно нищо. Това момиче имаше златни ръце. Стана за секунди. Акушерката сама предложи да ми вземе телефона в нея и да направи снимки на бебка.

# 469
  • Пловдив
Момичета, полека-лека оправям багажа за болницата и се чудя дали да си взема помпата за кърма. Разбрах, че в болницата има, но като че ли е по-добре да си взема моята. Изобщо не знам дали ще ми трябва, но искам да кърмя и за това се чудя. Вие носихте ли си и като цяло наложили ви се да я ползвате или не?

# 470
Има, но тя е само една. Ако бебчето не засуче ще ти потрябва ,за да махаш натрупаното количество. Честно казано съжалих, че не си носих моята.

# 471
Аз си носих моята и я използвах, направо си ме спаси.Бебето сучеше по много малко и оставеше много количество кърма.
Носете си хавлии.Аз си бях взела халата и трябваше да се помоля поне 5 пъти за една хавлия, за да си правя компреси.

# 472
Към раждалите скоро, правят ли ортопедичен преглед на новородените?
Може ли да се присъства?
Предполагам е по желание.

Какъв тип помпа за кърма носихте? Вижда ми се неоправдано да се купува нещо скъпо.

# 473
  • Пловдив
Благодаря, момичета! Ще си я взема със сигурност тогава.

# 474
Ортопедичен преглед се прави като той се заплаща, но те така или иначе предупреждават.

# 475
Щефи, ако се стремиш към дълго кърмене, помпата ще се ползва доста дълго. Отнема време докато тялото се саморегулира, има си моменти на запушвания, стачки от страна на бебето и т.н  така че не се ползва само в болницата.
Е, някои умеят да се изцеждат и на ръка..

# 476
Взех първо ръчна, за да видя как ще потръгнат нещата. Е потръгнаха, после взех и електрическа и се родих, съжалих, че не я взех по-рано.
(Не успяхме с детето да се научим да я кърмя ...)
Не препоръчвам ползването на помпата в болницата - неприятно е, трябва да се молиш всеки път на девойките от детска стая

# 477
  • до най-прекрасния мъж
Правят ортопедичен преглед, заплаща се 50 лв. Вземат бебетата и после ви ги водят обратно. Кой и как обяснява какво са видели на прегледа, не знам. Аз отказах, ще си я заведа, като навърши 2 месеца при избран от мен ортопед. Така или иначе, в процеса на отглеждане на бебето възникват много въпроси които в болницата едва ли ще зададете. Аз след месец и половина вкъщи забелязвам някакви неща, които искам да питам. Бебетата от ден на ден стават по-активни и може да се видят отклонения, които в болницата не можете да видите.

# 478
Благодаря ви. Ще поръчам първо ръчна, че не знам как въобще ще  се случат нещата.
А и с две ми още по-мътно.
На принципа - ако се получи.

Значи и ортопеда може да  се преосмисли, мерси, blue

# 479
Благодаря ви. Ще поръчам първо ръчна, че не знам как въобще ще  се случат нещата.
А и с две ми още по-мътно.
На принципа - ако се получи.

Значи и ортопеда може да  се преосмисли, мерси, blue
На мен ще ми бъде първо раждане и си нямам напредства какво ме очаква. Имам ръчна помпа на Авент, която мисля да взема в болницата. До колкото съм се информирала на третия ден от раждането идва коластрата, която като количество е супер малко и ако кърмя не би трябвало да имам нужда от помпа. Но никой не знае какво го очаква и как ще се развият нещата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт