АГ СЕЛЕНА- ТЕМА 22

• 61 611
  • 774
  •   1
Отговори
# 480
Всъщност на третия ден идва млякото. В началото е коластра и е хубаво бебчето да получи възможно най-много от нея и до 72рия час да се е научило да суче, за да може да облекчава гърдите, след като се напълнят с мляко. Иначе наистина помпата е неизбежна. Естествено, това на теория.. Какво ще се случи при всеки е много индивидуално. Аз още съм на кантар дали да поръчвам предварително или после, ако имам нужда от нея. Но ако взимам, ще е електрическа, защото всички с опит казват, че ръчната си е голямо мъчение.

# 481
След секциото кърмата ми дойде след около 15-16 часа и буквално ме оливаше по пръстите на краката и понеже не носих поне тампони за попиване ми беше доста неудобно от момичето до мен. Така,че помпа и тампони ще са ми задължителни за второто.

# 482
Аз подплънки за кърмачки съм приготвила, но за помпата много се чудя. Мисля, ако е само за облекчение, първо да пробвам ръчното изцеждане, всички консултанти казват, че било най-щадящо.

# 483
Аз все повече се изумявам как при тази цена трябва да се молиш за помпа и да не дават подплънки.

# 484
Не става въпрос за молене, просто нямат 100 помпи за всички родилки, за да дадат на всяка една родилка по 1 помпа. Приятелка, която скоро роди, каза че е забравила да вземе подплънки и са й дали от болницата, после мажът и й донесъл.

# 485
А ако не се получи с кърменето дават ли хапчета за спиране на кърмата или тряабва ти донесе някой?

# 486
Вие ще сте 4-5 дни по спомен там. Няма да се отказвате толкова лесно. Има жени и цял месец пробват докато се стикосат с бебето.

# 487
  • до най-прекрасния мъж
А ако не се получи с кърменето дават ли хапчета за спиране на кърмата или тряабва ти донесе някой?
В началото винаги е трудно. Понякога кърмата слиза по-късно, понякога не слиза както трябва, както при мен се случи. Но за няколко дни няма как да се разбере. Ако сте решила да не кърмите, вероятно ще дадат хапче. Но иначе може да се кърми и дохранва и максимално да се стимулира производството на кърма. Аз се опитвах 20 дни, докато не се разбра, че кърмата ми е недостатъчна и постепенно спря.

# 488
Помпата е само една, ел на Медела и е в детска стая.
Съквартирантката ми а използва и каза, че е много зле, не прави вакуум и смисъл от нея няма, та и донесоха една.
От консултантката аз не съм въобще доволна, не знам дали има и други такива.
Постави бебето по възможно най-неудобна позиция за мене и аз като неразбираща я слушах.Когато кърмата ми слезе и гърдите ми преливаха и бяха страшно болезнени, тя ми каза да правя топли компреси и добре че не я послушах, същата вечер направих онлайн консултация с друга консултантка и се оправих.
Тъй като бебето беше с тежка жълтеница и сучеше по много малко се получи така, но тази жена въобще не ми помогна, освен да ме разреве с друго не допринесе.

Когато ви носят бебета за първи път ви питат дали искате да кърмите, предполагам, че ако отговорите с не, ще ви дадат хапче.

# 489
  • Пловдив
В 99% от случаите, особено при нормално раждане, кърмата тръгва веднага, бебчето си засуква и нямате нужда от помпа. Ако го слагате на гърда на поискване, може изобщо да не Ви трябва такава. Особено в началото, в случай че бебето си суче нормално, използването на помпа може да доведе до хиперлактация и не е желателно. Аз не го знаех в първия месец след раждането, правих много запушвания и ме болеше зверски. Накратко, ако нямате необходимост, зарежете помпите.
Някой пита за хапчета за спиране на кърма, тип Достинекс. Имайте предвид, че кърменето поне 6м е изключително полезно не само за бебето, но и за Вас. Предпазва до голяма степен от няколко вида рак при жените. Помага и на матката по-бързо да се свие и да възвърнете предишните си килограми по-бързо.
Леко раждане и успех с кърменето на тези, които мислят да кърмят! ❤️

# 490
  • Пловдив
Аз бих добавила всички бъдещи мами да си вземат и лигавничета за бебетата и за всеки случай може да вземете и биберон.

# 491
В началото моята коластра беше капки, буквално. Това няма как да се изцеди. Детето и аз не знаехме как правилно да засуче и не ми е трябвало помпата. Ръчна ми е на Авент. Доволна съм, но аз имам малко кърма. В момента е на 2 седмици и  максимума ми е 40-50 мл.
Така че много зависи и от вас и от детето. Нас ни изписаха 48 часа след раждането. Биберон и до ден днешен все още иска. Пробвала съм 3-4 пъти.

# 492
  • Пловдив
Разводнявам темата, но това че цедите малко, съвсем не означава, че имате малко кърма. Аз кърмя общо 2г 8м и също никога не съм могла да изцедя кой знае колко. Вакуумът, който създава бебето, е много по-силен от която и да е помпа. Отделно, биберон в тази възраст не е нужен ако всеки път, когато бебето даде признаци, го сложите на гърда. Колкото по-често го слагате, толкова повече кърма се произвежда, така че това колко кърма произвеждате зависи до голяма степен от инициираните кърмения. Приятно бебегледане! 😊

# 493
При първото раждане (секцио) коластрата ми тръгна още същият ден или на другата сутрин, до втори ден гърдите ми бяха много пълни и се налагаше цедене с наличната там помпа. Носих си и ръчна, но ми беше много неудобна и дори болезнена.  Сложих бебето да суче веднага щом ми я донесоха за повече,  т.е. денят след секциото. Този път вече ще си взема моята ел.помпа, защото ще ми е под ръка и ще ми е много по-удобно. Препоръчвам да си носите и едно кремче Лансинох или друго с чист ланолин, защото в началото е много вероятно разраняване и е много неприятно и болезнено.  Аз лично не получих адекватна консултация за кърменето, въпреки че се молех за такава, защото много исках да ми се получи, а получих тези ужасни разранявания. Бяха едни млади момичета, сякаш без понятие, и най-малко никакъв опит. Само ми вдигаха рамене. Всъщност това беше единственото ми разочарование от раждане и престой в болницата.

# 494
Аз родих юли,ортопедичния преглед беше 50 лв и беше 20 сек,аз пожелах да присъствам.Останах разочарована.Докато се наведа да погаля бебка ,другите две мами,Янакиев ги беше опаткал…не съм доволна!Бебка е изключително кърмена,помпата ми е на медела,електрическа и е ползвана 4-5-6 пъти макс.По-добра помпа от бебче няма Simple Smile

Последна редакция: нд, 16 яну 2022, 17:35 от NewМама

Общи условия

Активация на акаунт