АГ СЕЛЕНА- ТЕМА 22

• 61 512
  • 774
  •   1
Отговори
# 645
yana_rr, благодаря.
Терминът ми е чак за началото на април, ще бъда благодарна да споделиш, независимо от начина на раждане. Много ми се иска да родя нормално, но за съжаление всичките ми приятелки родиха със секцио и нямам инфо как се случва в Селена.
Аз също споделям мнението, че младите лекари са много по-отдадени и внимателни. Успех и дано всичко мине бързо и безболезнено!

# 646
Здравейте, а някоя от вас да е пациентка на д-р А. Йончев? Какви са впечатленията ви?

# 647
Благодаря ти, Nova777! Аз също искам нормално раждане и засега сме се разбрали да чакам за такова. Но не съм изключила и секциото като опция, защото всичко се случва и не искам да се пренавивам и да ми е кофти после, ако не е станало, както съм планирала. По мои впечатления, в Селена не са от тези, които настояват за нормално, каквото съм чувала за Щерев в София, примерно. На мен, понеже съм доста дребна, директно ми предложи секцио, но все пак се съобрази с моето желание, като казах, че предпочитам да опитам за нормално. Ще видим как ще се развият нещата.

# 648
На мен при входиране документи за хоспитализация ми викат 3 нощувки имате за бебето, викам им - ама ние сме с две, отговарят ми, тогава евентуално 4.
И това без да съм питала за престоя.
Разбирам го, ако няма проблеми ме изписват по-рано. 
Не е много редно предварително от регистратура да казват правила за престой, обобщено.
Но, защото знам от моят АГ по каса, че пътеката за секцио е 5 дни.

Иначе, питат дали има брак двойката, на един адрес ли са с бащата за бъдещо оформяне на документи.

За отпуска на бащата забравих да питам, пак ще се връщам.

# 649
  • до най-прекрасния мъж
Разбира се, че изписват, ако педиатрите считат, че бебето е добре, а АГ, че майката е добре. Също, ако майката е съгласна. Аз исках да се прибера по-бързо вкъщи, така или иначе бебето от ден 2 си беше с мен, не ми се седеше в болницата повече. Първият ден и нощ бебетата си ги гледат в Детска стая, ако си секцио, на 2рия ги носят и започваш да си се грижиш за бебето. Първият и вторият ден ставането е зор, но повярвайте ми, дойде ли бебето, болката не се усеща така. От ден 3 вече ставах без обезболяващи. Дадоха ми една свещичка, но така и не я сложих, нямаше нужда. Боли, но се търпи.
При нас се случи, бебето се водеше в болница, а ние се наложи да ходим на спешен кабинет, защото от Селена ни върнаха. Щях да ги вдигна на балон, ако не бях безкрайно доволна от отношението на лекарите, които ми следяха бременността.
Д. Ставрев също подкрепя нормалното раждане и аз щях да родя така, ако беба не беше седалищно. Родих секцио по спешност през нощта. Докторът дойде 10 мин след мен в болницата, за което съм му благодарна.

# 650
Мен по-скоро ме притеснява, ако водите ми изтекат. В този случай ще трябва да раждам в Селена, а не знам дали няма да ми сложат Окситоцин без дори да кажат. Интересно ми е дали изчакват да родиш нормално или пришпорват раждането, защото не им се занимава да чакат часове наред.. А така не ми се иска да е секцио, макар че и аз не се пренавивам. Засега моята девойка е главично разположена и в клиниката, в която искам да родя казаха, че няма предпоставки за секцио и ще пробваме да родя нормално. Понеже моментът вече наближава, поне на мен времето ми минава много бързо и започнах да се подготвям за "извънредно" раждане Joy

# 651
Аз родих преди месец в Селена.
Естествено, без окситоцин ,при млада лекарка. Бяха ми говорили  , че ще насърчат секцио , но при мен не се случи.
Имам епизиотомия, детето беше 'горе' разположеноно, въпреки това никой не ми е споменал думата секцио.
  Бележката за бащата се водеше от следващия ден действително  . Нас ни изписаха след 2 нощувки. Жената до мен си стоя 3 заради завишени левкоцити. Даже искаха и четвърта.
 В деня на изписване бащата го водиха в отпуска. Документи ни изпратиха по Еконт. Но така или иначе, ако не сте от Пловдив, имате ходене за акта за раждане.

# 652
И мен ме притеснява този окситоцин, даже специално питах на една онлайн лекция, която правиха с д-р Петрова дали го включват на всички по дефолт. Тя каза, че ако тръгне нормален родов процес, не слагат, но то зависи и всеки лекар какво разбира под това определение, на някои наистина им се бърза. И все пак не би трябвало да го пуснат ей така, без да съобщят поне. Аз смятам да откажа, ако няма медицински предпоставки за по-бързо родоразрешение, но не съм правила предварителни уговорки, защото си зависи как ще потръгнат нещата и как се чувства бебето междувременно.

По същата причина се колебая и за епидуралната, защото чувам, че двете вървят заедно и почти винаги след епидурална се налага да пуснат система окситоцин, защото се забавя процеса.

# 653
Аз пък точно заради Окситоцина и епидуралната още преди 12 години отидох да раждам там . Раждането беше предизвикано , сравнително бързо и безболезнено . Варианта тогава ми беше секцио в Пещерска , защото от там ми казаха , че не родя ли до термин , режат .
Миналата година отново раждах там , отново по този начин и отново останах много доволна . Имах показания за секцио , и Матев пак избра нормалното . В никакъв случай не бих казала , че насърчават секциото .Simple Smile

# 654
Здравейте, а някоя от вас да е пациентка на д-р А. Йончев? Какви са впечатленията ви?
Бях за едно посещение с цел следене по ЗК и се отказах. Много мил и приятен ми се стори, но след като звънях два пъти за изследвания, които така и не погледна, приключих.
По отношение на бележката за бащинство няма значение кога е издадена. Отпускът започва от датата на изписване, която е посочена в нея.

# 655
Здравейте отново , на приблизително каква цена излиза инвитро в Селена ?

# 656
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте отново , на приблизително каква цена излиза инвитро в Селена ?
Самофинансирано ни излезе 11 500 лв до трансфер, като в тази цена не се включват лекарствата за подготовка за ЗЕТ (при мен се наложи). После за лекарства и проследяване около 500-600 лв на месец почти до края на бременността. Но аз бях на Клексан и една инжекция е 7 лв, слагат се всеки ден от трансфер почти до раждането. Всеки месец пусках изследвания,  следях коагулация, ходех по 2 пъти на преглед, ползвах болничен от тяхната ЛКК, която е 100 лв на месец. Така че може и по-малко да излезе следенето, ако не се налага нещо допълнително.

# 657
blue.angel , благодаря ! Hug

# 658
Здравейте.
Чака ли се за час за спермограма, или мога да се обадя от днес за петък сутринта примерно?
Благодаря предварително.

# 659
  • Пловдив
Мъжът ми много бързо си беше запазил час. Мисля, че за след 2-3 дни имаше свободен.

Общи условия

Активация на акаунт