АГ СЕЛЕНА- ТЕМА 22

• 61 662
  • 774
  •   1
Отговори
# 435
Според мен трябва да бъдат на една цена. И при двете операции може да се стигне до усложнение. И при двете се носи отговорност и за Вас и за детенцето.
Адски абсурдно е да се сравняват двете раждания!

# 436
Далеч съм от мисълта, че всички ще са около мен през цялото раждане. Реално едно нормално раждане може да продължи и повече от 10 часа. И все пак, има ли раждаща родилка, те трябва да бъдат на разположение, защото не се знае дали няма да се получи усложнение във всеки един момент. И да, има си дежурни, но така или иначе избора на екип е включен в цената, предполагам, всеки би желал да извикат неговия си лекар. Да не говорим, че отговорността никак не е по-малка. Както и да е, няма смисъл да се спори по въпроса, раждането си е раждане. Условията са такива, всеки има право да вземе най-доброто решение за себе си.

# 437
И при двете операции може да се стигне до усложнение.
Моля ви,не подвеждайте така.Естественото раждане НЕ е операция!
И да, има си дежурни, но така или иначе избора на екип е включен в цената, предполагам, всеки би желал да извикат неговия си лекар.
Разпитвала съм по въпроса.В общия случай, лекарите се координират,и избраният от вас идва в последната фаза на раждането,т.е., когато има пълно разкритие,и се започне същинското раждане.
И все пак, има ли раждаща родилка, те трябва да бъдат на разположение, защото не се знае дали няма да се получи усложнение във всеки един момент
Е много ясно,че са там.Нали това обяснявам,че има дежурни АГ,които в момента,в който са на смяна,отговарят само за родилна зала.
Честно,и на мен вече ми се струва безумно,с вашите некомпетентни коментари.В подобни моменти ми липсва dazel, която имаше търпението да обяснява 🙄

# 438
Какво значи некомпетентни?
При 90 процента от случаите при нормалното раждане се налага епизиотомия. Според Вас това не е операция така ли? Когато се налага форцепс също не е операция така ли?
Дори ваденето на мъдрец го водят операция за некомпетентните!

# 439
Докторът, който сте избрали, няма да ви е на разположение в предродилна зала, не се заблуждавайте.
В повечето случаи избраният и този, който е на смяна поддържат връзка.
Самият избор на екип е много несигурна работа, ако раждането ви не е планирано.Ако докторът е на другия край на България, бебето няма да чака него. 😃

# 440
При 90 процента от случаите при нормалното раждане се налага епизиотомия. Според Вас това не е операция така ли? Когато се налага форцепс също не е операция така ли?
Колко жалко,че не можете да различите манипулация от операция.
Образовайте се малко,за Бога,деца ще гледате,излагате се с грешните си твърдения!

# 441
Между операция и манипулация или интервенция разликата е огромна. Това, че нещо се срязва, не значи, че е операция.
И форцепсът е инструмент, не е някаква манипулация.

# 442
За скоро раждалите,как стои въпроса със свижданията,вчера ходих и една жена чух да казва,че в кафето се правят,стана ми странно понеже на входа не пускат ако не си с час за нещо.

# 443
За моето дете не се безпокойте!
Ваденето на мъдрец може да бъде както оперативно така и неоперативно!
Тази тема обаче не е за това, така че няма да коментирам повече.

# 444
В друга тема, където съм читател за доктор израждащ в Селена точно това си признават между другото, че при нормално раждане през нощта, доктора с ангажимент е уведомен. Реално действа екипа на смяна и акушерки,  докато се появи избрания да наблюдава, евентуално при необходимост да се включи.

# 445
Боже, защо сте толкова нападателно настроени? 😀 Човек не може да изкаже мнение.. Не се заблуждавам изобщо. Да не
би лекарят да ги получава за себе си всичките тези пари, че да не се отделя нон стоп? Плаща се на болницата, оттам нататък за какво - колко, те си знаят. Просто за мен е адекватно двата вида раждане да бъдат на една и съща цена и това е, точка по въпроса. За вас не е, също е ок. Оттук нататък всеки си решава дали това го устройва или не, това е положението.

# 446
Аз слязох в предродилна в 3 през нощта.
Една млада лекарка ме прие и ме следеше до самото раждане, тя поддържаше връзка с АГ-то ми,но и аз цяла нощ си писах с нея във Вайбър.
Реално накрая чаках с по-голямо нетърпение анестезиологът, а не АГ-то ми, въпреки че много държах да присъства.
Пък и в крайна сметка тя само ме заши😄
При нормалното раждане по-важна е акушерката, с такова впечатление останах аз.

# 447
Ами точно-нормалното раждане го води акушерката, секциото-лекар.Моето раждане в Селена беше същото.При предишното,в друга болница,беше малко по-различно.Отдавам го на факта,че тогава "моят" АГ успя да дойде, докато този път-не.

# 448
То и тук като за болничните всеки като ощипан започна да защитава своето..ужас
Аз честно казано съм избрала  болницата, заради лекаря ми. Ако се окаже, че той е извън града или поради еди-каква-си причина не може да дойде, няма да има нещо, което да ме дръпне към Селена.

# 449
От чисто любопитство, къде другаде бихте се насочили в Пловдив? Селена се лансира като най-доброто, но далеч съм от мисълта да се доверявам на 100%.

Общи условия

Активация на акаунт