АГ СЕЛЕНА- ТЕМА 22

• 61 652
  • 774
  •   1
Отговори
# 450
Първото ми раждане беше в Окръжна болница и на там бих се насочила при определени обстоятелства.

# 451
Здравейте, момичета! Предстои ми цветна снимка с упойка следващата седмица. Някой, който е минал през това, би ли разказал по-подробно как протича?

# 452
В повечето случаи избраният и този, който е на смяна поддържат връзка.
Самият избор на екип е много несигурна работа, ако раждането ви не е планирано.
Аз се чудя защо тогава трябва да го избирам този доктор? Аз примерно се следя на друго място и за да си избера доктор трябва или да разчитам на мнения на познати/форуми или да отида на частно при няколко доктора и да си харесам на база на някакво първо впечатление... И като се има предвид, че този доктор ще иска да те преглежда и той няколко пъти преди термина, а пък на раждането щял да дойде при пълно разкритие (и то не е на 100% сигурно) и започнах да се отказвам от Селена. Следя се при доктор, който работи в Торакс, ако родя там, поне ще ми се спестят разкарванията за допълнителни прегледи и си мисля, че има вероятност да дойде в болницата малко по-рано 🤷

# 453
Той реално преди пълното разкритие няма и какво да прави там. Зависи как желаете да протече раждането, де.. Доколкото разбирам системите окситоцин и епидуралната упойка са част от 98% от ражданията вече, което налага присъствие на АГ и анестезиолог и по-рано. Все още се надявам, че, колкото и утвърдена практика да е, не настояват на 100% за това все пак.

# 454
А знаете ли дали има промяна и в цената за преглед?
Yana_rr, и аз се надявам. Второто си дете раждах  без окситоцин и без упойка, а беше 4кг, но в друга болница и друг град. Иска ми се и сега така да протече, ако всичко върви по план.

# 455
Ще се включа, защото преди да родя си задавах същите въпроси.
Родих нормално, с избор на лекар наскоро. Протече по следния начин: повече от 12 часа бях в предродилна, през почивни дни. Лекарят ми беше уведомен и даде напътствия по телефона, съобразени с каквото бяхме говорили на прегледите.
През това време акушерката на смяна наблюдаваше периодично тоновете, иначе си бях сама. Съответно не е нужно лекарят да е до мен през цялото време, процесът е дълъг, той дойде за финалната част, което беше напълно достатъчно. Наистина се координират помежду си добре,   имах много притеснения на път за болницата, но останах изключително доволна.

От гледна точка на това , че лекар идва в произволно време за нормално раждане е оправдано увеличението на цената. Дано по-доброто заплащане накара повече лекари да препоръчат нормално раждане, защото процентно сме далече от числата в по-развитите държави.

# 456
А на вас за какво ви е АГто преди да и започнало истинското раждане!?

Аз съм на мнение че е по-важно акушерката която е на смяна по време на раждане, реално те ръководят раждането, а АГто се намесва вече ако и необходимо.

Аз също бях с избор на екиип за нормално раждане, Агто идваше да ме проверява на 1ч, с какво разкритие съм, обаче акушерките ми бяха мн тегави, постоянно ми пришпорваха айде та айде, говориха си някакви неща, че ако не съм можла нормално, щели пак лъжат по протоколи и нз си какво..което беше абсурдно поведение за водещи ражданея акушерки, но както и да е.

Доволна съм от лекаря си, не съм се следяла при него, имахме точно две срещи преди раждането с него и това е.

# 457
Здравейте, правиха ми цветна снимка в Селена преди няколко години. Приеха ме, дадоха ми нощница и ме настаниха в болнична стая. Непосредствено преди самата процедура ми сложиха упойката и съм заспала. Събудих се в коридора, докато ме връщаха към стаята. Полежах час-два, докато се почувствам напълно адекватна. Имах леко неразположение и кървене, но нищо страшно. Веднага след това отидох пред кабинета на доктора, за да ми обясни резултатите. Ако имате по-конкретни въпроси, на разположение съм да отговоря.

Здравейте, момичета! Предстои ми цветна снимка с упойка следващата седмица. Някой, който е минал през това, би ли разказал по-подробно как протича?

# 458
Родих третото си дете преди година и един месец в Селена . Второто ми раждане също беше там , първото във Весела . Доктора си беше до мен , но беше и на смяна . Акушерката не се отдели от мен , а доктора идваше периодично . Така беше и миналия път . Израждаха ме двамата , като излезна бебето веднага ми донесе телефона и започна да го снима … аз го питам имам ли нужда от шевове , той се шегува , чакай да снимам бебето , че е по-важно и тогава ще преценя 😁 Та , беше и забавно … много съм доволна , препоръчвам ги . Като разлика с годините от двете раждания , бих казала , че преди осигуряваха абсолютно всичко , сега и ти си носиш някои неща , но пак основното е от тях . Храната беше много вкусна , сестрите много любезни , нямаше минус . Като друга алтернатива , бих се замислила за Пълмед и Торакс , но предвид , че и там вдигнаха цените , за малка разлика не бих отишла там .

# 459
"Няма промяна в цените за сега", цитирам др. Геогри Амалиев от вчера. Не съм му пациентка само да кажа, раждала съм при др. Чалова ❤

# 460
"Няма промяна в цените за сега", цитирам др. Геогри Амалиев от вчера. Не съм му пациентка само да кажа, раждала съм при др. Чалова ❤
Някой каза, че има промяна в цената на естественото раждане?

# 461
Ох, ама голяма мистерия около тия цени. Различна информация ли дават, или има още неразбрали и се получава някакъв развален телефон.. Другата седмица ще питам и аз на регистратура, би трябвало поне там да работят с актуални цени.

# 462
А защо цените не са обявени на сайта им?

# 463
И аз това се питам. Обаче на сайтовете на Пълмед и Торакс също не открих цени, да не би да им е някаква практика, знам ли. Последно, като ходих в Пълмед на ЛКК, даже ме подпитваха какви са цените в Селена.

# 464
Аз мисля, че наистина цената ще е вдигната.
Не знам защо точно сега има толкова голям скок на цените, за хората които са си направили сметка да раждат там следващите месеци бърка много сметките.
Аз очаквах повишаване с 100лв 🙄

Ако има някоя дама, която тези дни е питала на регистратура ще е най-сигурно.

Общи условия

Активация на акаунт