Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ДЕВЕТИ клас 2021/2022 - На прага на девети клас ударно засипаха ни с тестове завчас! - 2

 • 31 193
 • 740
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 195
Доня, странни ми се виждат тези подаръци ей така. Може и да съм малко предубедена, ама ....
И на мен. На моя вече му е неудобно. Питали сме защо, Ами ей така! Казах му да каже, че не приема подаръци без повод.

И на мен ми се струват странни - особено щом не е еднократно. Има една приказка, че безплатен обяд няма, затова по-добре с едно на ум. Simple Smile

# 46
 • Някъде в Европа...
 • Мнения: 2 999
Доня, а родителите му дали знаят? Защо не се свържеш с тях и ей така на майтап да подпиташ или уж да благодариш..

# 47
 • София
 • Мнения: 8 002
Струва ми се подмолно това. По-добре Стиви да постави някаква граница и да откаже следващия подарък.

# 48
 • Между гори и планини
 • Мнения: 7 927
Казах му повече никакви такива. После може да му бъде поискана услуга която той не харесва да прави - преписване на домашно, подсказване. Понеже и без това го питат за това по математика, информатика и английски. За сега моя удържа фронта. Аз нямам скрупули да събера подаръците и да ги върна, ако разбера за нещо такова. Казах му, че не са гаджета да си правят подаръци. Мисля, че на Стивън му стана ясно . Нито аз, нито баща му някога сме били задължени на някого и не искам детето да попадне в такъв капан.

# 49
 • София
 • Мнения: 5 746
Аз бих намерила начин да информирам родителите на детето. Безжична мишка, слушалки и тениска не се купуват с джобните за деня. Може и нищо лошо да не се случва, но аз бих искала да знам, ако детето ми прави такива подаръци на някого.
Подло е ако говорим за възрастни хора. Това са 14 годишни деца и все още са подопечни на родителите си.

# 50
 • Мнения: 6 039
Благодаря за новата тема!
Някак си съм я изпуснала и се чудя, защо не пишете🙂

Честити да са всички именици и честит празник на софиянки!

Звънче, загубих ума и дума от вашия учебник!

Доня, деликатна ситуация е при вас, но може детето про6то да симпатизира на Стиви и да иска да го зарадва. Моника също прави подаръци без повод на приятелките си, единствено с идеята да ги зарадва.

# 51
 • София
 • Мнения: 1 162
Звънче, изглежда ужасно стряскащо. Flushed
Обаче като се зачетеш, има доста материал от шести, седми клас. Може би идеята е да научат понятията и не толкова да задълбават във физиката. Дано. Защото тия там електричество, квантова теория, атомна физика и т.н. ми идват малко по-професионални, а не общообразователни. Раничко е да се учат в девети клас според мен.

Това ако го види моята, ще се разреве и ще каже, че ще работи в Старбъкс и физика не ѝ трябва. 😂

Доня, и аз се присъединявам към всеобщото мнение за подаръците. Странно е.
Моята имаше приятелка, с която си подаряваха дребни неща при завръщане от екскурзия, нова година и т.н., но ѝ беше най-добрата приятелка и беше взаимно една на друга, пък и ключодържател не е като слушалки...?

# 52
 • Някъде в Европа...
 • Мнения: 2 999
Неслучайно попитах дали Стиви не си е заслужил с нещо подаръците през времето, пък било то и подсказване...Дребни подаръчета е нормално (и ние като Илит при завръщане носим подаръци, дори за целия клас сме купували гривни и ключодържатели от Турция), но тези са големи....Аз чак не съм толкова крайна и конспиративна, та да смятам, че едва ли не другото дете си постила за нещо; пък и това не е гаранция, Стиви винаги може да откаже, едва ли подарък може да го накара да се чувства длъжен и да се подведе да прави неща, които не му харесват...Както казва Биси, може да е по-чувствително дете, Стиви да му е кумир, и да иска да го зарадва само .
Аз бих се обадила на родителите ако това ме притесняваше, и за да разбера повече, бих изказала благодарност отначало...
Извинявай за въпроса - Стиви никога ли не подсказва?  Това не поражда ли негативно отношение към него?..когато се касае за състезание, да, но при нормални изпитвания на другите? Наистина ми стана интересно, знаейки при нас колко колективно се случват нещата - и моят подсказва, и на него му подсказват (през ДО обучението направо решаваше контролните по математика на старите си гаджета , които останаха в старото му училище 🤣 - имаше и една шестокласничка 🤣; приятелки пък от 10 клас правеха неговите по информатика 😃)

Последна редакция: пт, 17 сеп 2021, 18:56 от AIR

# 53
 • Мнения: 311
Zvanche,
Биологията вече е у нас. Няма вдигане😄
Над 1 200 страници. Тежи точно 2 580. Измерих я на кухненската везна😄

# 54
 • софия
 • Мнения: 17 339
Значи точно нея съм гледала на едни отворени врати. Беше оставена в кабинета. Като големина прилича на телефонен указател на Щатите. Страшна работа. Не знам как се учи по тези учебници. Може да са им до 10. клас минимум. Знам ли?

По математика са с учебника на Архимед. Нямало да ползват сборник, но моята е решила да си купи. Много й било помогнало миналата година 🤓

# 55
 • Между гори и планини
 • Мнения: 7 927
Air, не не подсказва. Разказвала съм му как в последната седмица на гимназията получих 1 за подсказване по руски на един глупак, който 3 изречения не можеше да произведе. И заради това не само научих на изуст целия учебник, но ми остана 5 в дипломата. Не дава и готови домашни, от какъв зор, той да решава до полунощ, а друг на готово. Момчето идваше да решават заедно, обяснявал му е, присъствал е на частни уроци по математика, моя може да обяснява по английски или информатика, но нито дава да преписват от него, нито подсказва. И без това няма много приятели, не му пука харесват ли го или не.

# 56
 • Някъде в Европа...
 • Мнения: 2 999
Не дава и готови домашни, от какъв зор, той да решава до полунощ, а друг на готово.
Предполагаем отговор - ..защото това е само едно контролно, а този, който получава на готово, може да е по-добър в друга сфера и респективно там да помогне на Стиви...
Но, разбора се, те вече са 15 г момчета, сами си определят поведението и отношението към останалите себеподобни - какво да дават и какво да очакват, че ще получат в замяна. Имат си техен живот извън вкъщи и там те си поставят правилата..

Момчето идваше да решават заедно, обяснявал му е, присъствал е на частни уроци по математика
Ето защо може да са подаръците, начинът му да благодари.....

Последна редакция: пт, 17 сеп 2021, 19:44 от AIR

# 57
 • Между гори и планини
 • Мнения: 7 927
Може, но пак е странно. Аз го уча, като дава никога да не търси нищо в замяна. Иначе не е дар или помощ, а сделка. То ще се чуе рано или късно. За сега не е искал нищо, разпитах. Но не е късно. Аз също обичам да правя подаръци без повод, но на най, най- близките си.
Иначе това момче е обявило моя за някакъв умник, дето моя не е чак толкова. И май наистина му се възхищава.

# 58
 • Някъде в Европа...
 • Мнения: 2 999
Никой не казва, че Стиви е търсил или го е правил, само за да получи подарък. Просто това е начин на момчето да благодари като не може да отговори със същото, което му е дало твоето момче. Това не е сделка, а нормални човешки взаимоотношения - чиста благодарност, а не "плащане"...днес аз ще помогна с каквото мога, утре на мен ще ми помогнат...социални животни сме..

# 59
 • Мнения: 6 039
Има и нещо друго. Децата са емоционални и реагират спонтанно.   То и аз ,де, ама това е друга тема. Мисълта ми беше, че чисто приятелски( без задни мисли и т.н ) е съвсем естествено за мен да се правят подаръци, за да зарадваш някого, който ти е близък или му симпатизираш.

Общи условия

Активация на акаунт