Пробиване на ушите - Възпаление

• 599
  • 6
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте!
Дъщеря ми си проби ухото миналата седмица. Сложи обица на хрущяла. Горе на ухото от вътрешната страна.Промиване с физиологичен разтвор и кислородна вода. Но ухото е много възпалено.. Днес даже толкова е подуто, че обицата от вътрешната страна не се вижда. Ухото е пробиване с игла. В студиото са й казали да не я маже с гентамицин, но аз мисля да я мажа, защото ми се струва много наложително.
Нормално ли е това подуване според вас? Други изпитани методи знаете ли?
Естествено, ако продължава ще отидем на лекар.

# 1
Здравейте!
Дъщеря ми си проби ухото миналата седмица. Сложи обица на хрущяла. Горе на ухото от вътрешната страна.Промиване с физиологичен разтвор и кислородна вода. Но ухото е много възпалено.. Днес даже толкова е подуто, че обицата от вътрешната страна не се вижда. Ухото е пробиване с игла. В студиото са й казали да не я маже с гентамицин, но аз мисля да я мажа, защото ми се струва много наложително.
Нормално ли е това подуване според вас? Други изпитани методи знаете ли?
Естествено, ако продължава ще отидем на лекар.

На мен едно време ми казваха със спирт промивка, не с физ.разтвор. слаб сприт обаче- 40%. Гентамицинът си е антибиотична паста и не знам защо ви е казал да не се маже. Щом има възпаление може да се маже. Спиртът дезинфекцира нараненото място. И вижте каква е обицата, ако не е медицинска стомана трябва да я смените.

# 2
  • Бургас
Според мен да отидете на лекар...
Ушите пробих миналото лято, с пистолет и обици и нямаше нищо, само лек дискомфорт.
Опасни са тези неща.

# 3
Здравейте, имам обица на същото място. Подуването е нормално. Пробит хрущял боли доста и зараства бавно, при мен отне месеци, но все още си я нося двайсет години по- късно.  При дъщеря Ви изглежда барбелът (самото стволче на обицата) е прекалено къс, затова пречи на зарастването и дразни допълнително. Съветвам Ви да посети студиото, за да я сменят с подходящият размер, не е нормално да потъва така, трябва да може да я мърда, въпреки отока. Относно мазането - на пиърсинг не се слага друго освен физиологичен разтвор или компрес с морска сол,разтворена в топла вода. Спирт, кислородна вода и други мехлеми пречат да заздравее. Следете, все пак, за наличието на гной и вдигане на температура, тогава може да става въпрос за инфекция и да се наложие лекарска намеса. Успех!

# 4
  • Телиш/Плевен
След като се е получило възпаление, бих се консултирала първо с лекар. И TheAmygdala има право, не е лошо да посетите отново студиото, за да се види дали обицата не е прекалено къса и това да създава проблеми.
Аз миналото лято си пробих хрущяла на ухото, препоръките бяха за промиване с кислородна вода и мазане с гентамицин маз. Спазвах ги една седмица, след това продължих да промивам със спирт по три пъти на ден. Зарасна на третия месец, не съм имала проблеми.

# 5
  • София
Благодаря Ви за отговорите.
Ще я наблюдавам днес и утре и ако не се подобрят нещата ще посетим лекар.

# 6
Не е нормално! Веднага итидете на хирург. От подобна простотия се наложи да ампутират част от ухото на позната девойка. Добре, че само малка част и успяха да запазят по-голямата част хрущял.

Мястото там е много деликатно. След възпалението почти веднага започват процеси като гангрена и след това става невъзвращаем процеса.

Наистина - и ние така си викахме, оток, какво толкова и стана голяма беля. Отивайте на хирург! Ухото и оперира лицево челюстен хирург!

Общи условия

Активация на акаунт