Препоръчйте добър уролог!!

• 755 342
  • 1 094
  •   1
Отговори
# 1 035
Явно не може да мине само с разсъждения, а трябва допълнително  изследване, както са ти казали. Не може да се постави диагноза само на база кръвни изследвания. От какво по-точно те е страх при изследването със скенер?

# 1 036
Страх ме е, че не се разбра причината и че със скенер вече се търси нещо... лошо. То е ясно, че ще го направя. Просто ми се искаше да намеря лекар, който да знае какво се случва, да ми вдъхне доверие.

Нефрологът ме насочи към д-р Златанов, уролог в Токуда. И евентуално той да направи скенера. Имате ли отзиви за него?

# 1 037
Страх ме е, че не се разбра причината и че със скенер вече се търси нещо... лошо. То е ясно, че ще го направя. Просто ми се искаше да намеря лекар, който да знае какво се случва, да ми вдъхне доверие.

Нефрологът ме насочи към д-р Златанов, уролог в Токуда. И евентуално той да направи скенера. Имате ли отзиви за него?
Златанов е уролог и няма той да направи КТ, нито ще го разчете, евентуално ще те прегледа след скенера и ще види каква може да е причина. А иначе, ако намериш лекар, който без образни да ти каже със сигурност какво ти е, трябва да го пазиш завинаги.

# 1 038
  • София
Ехограф на пикочен мехур имате ли? Взимате ли кръворазреждащи?

# 1 039

Не разсъждавайте така, скенерът и ЯМР не са за търсене на лошо, а за по- прецизно изследване. Спестява време и грешни лечения, а и при тях също има доза допускане. Никога не се доверяват само на него

# 1 040
Мариша, не пия кръворазреждащи. На ехограф е гледан пикочният мехур от трима уролози миналата година и ми казаха, че нищо притеснително няма и да си живея живота. Този месец ме гледаха два пъти - веднъж специалист образна диагностика и нефрологът. Отново не видяха нищо притеснително. Нефрологът каза да направя скенер, за да се успокоя и да спра да пускам излследвания. Да, обаче това ме стресира още повече.

Изследванията каза да ги пусна по време на овулация, за да се изключи евентуално менструална кръв. По календар овулацията ми беше на 10.06, а изследванията пуснах на 11.06 в Кандиларов и в седимента излязоха само 2-3 еритроцита. На 16.06 отново пуснах обикновена урина, този път в Цибалаб, и там еритроцитите бяха 9. На следващия ден, 17.06, пуснах в Цибалаб - вече бяха 31 еритроцита на поле, а в Бодимед 71, но с мерна единица p/uL. На 18.06 пак в Бодимед 31 p/uL, но урината не беше първата, защото към 6:00 ставах да пишкам и занесох урината от 07:30. Цикъла го чакам на 24.06, но може и да подрани.

Миналата година ми откриха малка киста при профилактичния преглед и миналия месец питах гинеколога дали кръвта може да е с гинекологичен произход, но той твърдо го отхвърли. Каза, че трява да се разбере от какво е, изглеждаше притесненен, а тримата уролози ме успокоиха, че понякога се случвало и толкова. В интернет четох буквално по диагонал, но прочетеното не вещае нищо добро...

И така, явно проблемът не в бъбреците, а някъде по уринарния тракт.

Имам две малки деца и няма да казвам какви ужасии си преставям...

# 1 041
  • София
Не се тревожи, може просто да имаш тънички капилярчета някъде и да се получава кървене лесно. Но е добре да го провериш; гледай скенера по възможност да е с контраст. Препоръчвам "Спектър" в близост до метростанция Кюри.

# 1 042
Благодаря, Мариша! Дано... Доколкото знам, при майка ми също има еритроцити в урината. Надявам се да е нещо наследствено. Чудя се дали може нещо да е станало и преди 6 години, когато ми сложиха катетър след раждането. Не спирам да мисля и да анализирам. Затова не излизам удовлетворена след преглед. Пускам по 100 изследвания, анализам години назад, представям всичко смляно, а имам чувството, че дори 10% не могат да асимилират.

Иначе за Спектър знам, че са много хвалени, но се изложиха много с майка ми. При първото изследване написаха, че е с тумор в гърлото, за което мога да ги оправдая, понеже лесно можело пареза на гласна струна да се разчете като ту. Обаче при второто изследване, което направиха уж за доизясняване и при все че бяха запознати със симптоми и оплаквания, изпуснаха едно образувание в главата... Образувание, което неврохирургът видя само щом отвори диска...

# 1 043
  • София
Барбалена, а цистоскопия предлагали ли са ви? С нея се вижда най-добре според мен. Иначе скенерът трябва да е с контраст.

# 1 044
Не са ми предлагали засега цистоскопия. Мисля да направя скенера и после да мисля за цистоскопия. В темата сякаш съм чела за продължителен дискомфорт след цистоскопия, но ако трбява ще се подложа и на това.

Скенера се чудя в Спектър, Неоклиник или в Токуда да го правя... После не знам как ще докачам разчитането. Минахме по този път с майка ми и стресът е нечовешки Cry

# 1 045
  • Ланкър, планините Овнерог
Няколко цистоскопии имам през последната година. След една само имам спомен за лек дискомфорт и то отмина в рамките на деня. С пълна упойка се прави. Всъщност, първата ми беше със спинална.

# 1 046
Има малък дискомфорт само в случаите, когато след това се слага катетър, но чак "продължителен" дискомфорт няма, освен при възпаление, което е рядкост. Говоря за уретероскопия, уретерореноскопия или цистоскопия - имам вече повече 20 броя такива изследвания за 5 години, случвало се е всеки месец или два пъти в месеца да ми се прави. Обаче цистоскопията дава информация само за долния тракт (пикочен мехур и уретра), без уретери (пикочопроводи) и бъбреци.
Не знам за какъв "нечовешки страх" говорите, докато чакате резултат от скенер, който става доста бързо. Сигурно има медикаменти, които помагат в такива състояния. Вече доста дълго продължава това притеснение, което не е безопасно.

Последна редакция: чт, 26 юни 2025, 00:58 от Rosita

# 1 047
Кое става бързо, Росита? Скенер направен сряда на обяд все още няма разчитане. Това дали е бързо? Съжалявам, че не го направих в Спектър. Вече щях да имам резултати. И да, страхът ми е нечовешки, огромен е... Имам две деца, като, образно казано, малкото до вчера ми е било на гърдите. Дали мога да запазя спокойствие, докато чакам такъв резултат, който може да преобърне целия ни живот?

# 1 048
Да, Барбалена, трябва да запазиш спокойствие, всеки ден може да се случи нещо, което да преобърне живота ти.

# 1 049
  • Сливен
Кое става бързо, Росита? Скенер направен сряда на обяд все още няма разчитане. Това дали е бързо? Съжалявам, че не го направих в Спектър. Вече щях да имам резултати. И да, страхът ми е нечовешки, огромен е... Имам две деца, като, образно казано, малкото до вчера ми е било на гърдите. Дали мога да запазя спокойствие, докато чакам такъв резултат, който може да преобърне целия ни живот?
Не се притеснявайте не мисля че е нещо сериозно при вас.
Аз години наред преди последните кризи който доведоха до стентове и т.н все имах кръв в урината и левкицити и никой не предприемаше нищо от нефролозите.
Сега след цялата сага в урината пак всеки път има кръв при изследване .
Аз също бях на скенер и на обяд и резултите си ги взимах чак на следващия ден.
Дишаите и се успокойте.
Наскоро оперирахя моя позната и махнаха тумор на бъбрека без да е имала абсолютни никакви оплаквания просто го откриха съвсем случайно.

Общи условия

Активация на акаунт