Препоръчйте добър уролог!!

• 755 677
  • 1 094
  •   4
Отговори
# 675
Какво да ти кажа попринцип е така , но има редки случаи на пълно углошаване , лошото е , че шумът които ми се получи не се лекува . Препоръчван ти да не го ползваш , ако има алтернативен антибиотик.

# 676
Ако имате голям проблем,не зависимо какъв е,потърсете помощ в чужбина.Там ще получите адекватна помощ.

# 677
Здравейте,
Искам да попитам някой ходил ли е при проф. Ненчо Смилов, доволни ли сте или не?

# 678
Здравейте! Баща ми беше диагностициран с ниско диференциран уротелен карцином на пикочния мехур. В момента проучвам къде е най-добре да бъде направена операцията. За сега имам две имена - проф. Нейков от Онкологията и проф. Янев от Александровска. Става дума за много сериозна операция - радикална цистопостектомия ( премахване на пикочния мехур, простата, лимфни възли). Ще съм много благодарна, ако някой има опит с такъв тип операция и сподели. Какъв е животът след такава операция? Мненията за проф. Нейков и проф. Янев са ми много важни. Благодаря!

Последна редакция: вт, 21 фев 2023, 20:12 от Autumn leaf

# 679
Баща ми (светла му памет) беше опериран от доц. Николов във Военна болница. Пак се наложи отстраняване на пикочен мехур. След операцията имаше две дупчици на корема и там се лепяха торбичките. Татко ги придържаше с ластичен пояс(голям размер, за да не притиска, а само да придържа). На определен период имаше подмяна на тръбичките, които бяха свързани с бъбреците ( не под упойка- не боли) и изследвания.

# 680
Здравейте, не мога да Ви дам насоки за никой от двамата професори, но мога да ви дам насоки какво да очаквате от операцията и след нея.
1. Операцията трае около 4-6 часа, естествено вариращо според опита на оператора и напредналостта на тумора, тъй като може да засяга и съседни структури, органи което ще усложни и удължи времето за операция.
2. Според възрастта, стадия на заболяване (и отново опита на хирурга) се определя вида на отвеждане на урината след операцията.
 - най-често при по-възрастни пациенти се прави така наречения илеален кондуит. При тази техника двата уретера се свързват към част от тънкото черво, което се взема интраоперативно и този така наречен кондуит се извежда през коремната стена и кожата навън, като урината от двата бъбрека се изтича в торбичка която е снабдена с винтил за изпразване. При този метод на операция също за първите 10тина дни след това двата уретера са "шинирани" с 2 стента, които в последствие се отсраняват, след като зарастне анастомозата (мястото на свързване) на уретерите с парчето тънко черво.
 -2ия често изпозван метод при по-възрастни пациенти е директното извеждане на двата уретера през коремната стена и кожата в стома, като този метод се използва при пациенти които имат предхождащи операции или по-тежки заболявания на червата. В случай на такава операция е необходимо 2та уретера да се шинират със стентове завинаги и да се сменят на всеки 4-6 седмици от уролог.
 -3ия най-чест метод, който често се прави при по-млади пациенти е  техниката на изграждане на ортотопичен мехур или нео-мехур. Т.е. изгражда се нов мехур от тънки черва.
Тук вече се изискват както сериозни хирургични умения, така и много предпоставки, за да е успешен изхода след операцията.
Първо пациента трябва да е в състояние да се катетеризира сам в първите седмици/месеци след операцията, понеже при нео-мехура липсват позивите за уриниране които познаваме от нормалния пикочен мехур. Също така урината в началото е доста гъста и примесена със чревен секрет, понеже частите от червото което се използват за "изработката" на новия мехур продължават със секрецията си. Друг фактор е честото даване на кръв за изследване на кръвните газове и киселинността на кръвта. Това се налага, тъй като чревните части в нео-мехура продължават дълго време с функцията си и абсорбират различни вещества от урината в нео-мехура, като по-този начин се нарушава киселинността на кръвта.
3. След операцията възстановяването е индивидуално за всеки, но трябва да сметнете че поне месец ще е нужен, като през това време заради по-улегналия начин на живот се препоръчва да се предпишат от уролога или личния лекар нискомолекулярни хепарин (примерно Clexane) за 4 седмици постоперативно, като дозата се адаптира според теглото на пациента.
Също така е добре да се правят кръвни изследвания на 3 месеца след операцията, дори без да има някакви проблеми. Също така е добре на 3 месеца да се проследяват нещата с ехограф. Друго важно в проследяването е томограф на 12ия месец от операцията, за да се види дали няма някакви нови аспекти/метастази след лечението. Не забравяйте, че метода на проследяване зависи също много от стадия на тумора който ще излезе след радикалната операция, тъй като може след това да се наложи и химиотерапия. Тогава времената за проследяване се променят.

Доста голям роман стана, но се надявам да съм бил полезен на Вас или на други, на които им предстои такава голяма операция, понеже знам че много рядко се намира полезна и сбита информация в интернет, а и при лекуващия лекар.
За край искам да отбележа, че аз не съм лекуващият Ви лекар, за това най-добре всичко да се изговори в детайл с хирурга, който ще проведе операцията.

# 681
Здравейте, как да открия телефон за записване на час в частния кабинет на акад. проф. Славов- разбрах че има такъв в Александровска, но никъде не намирам обявен контакт?

# 682
Здравейте, имате ли мнение за д-р Даниел Гайдаров?
Виждам, че има добри отзиви и много мнения в СуперДок за него, а тук не срещам името му.  Но пък и графикът му е доста достъпен за така препоръчван лекар.
https://superdoc.bg/lekar/d-r-daniel-gaydarov-6382

# 683
Здравейте, имате ли мнение за д-р Даниел Гайдаров?
Виждам, че има добри отзиви и много мнения в СуперДок за него, а тук не срещам името му.  Но пък и графикът му е доста достъпен за така препоръчван лекар.
https://superdoc.bg/lekar/d-r-daniel-gaydarov-6382
[/quote

Аз съм негова пациентка от известно време. Доволна съм от отношението и компетенциите му. Внимателен, изслушва и отговаря на всички въпроси. Има и доста деца пациенти. Само той за разлика от много други негови колеги ми предписа дълга схема и опашка след АБ за лечение на  цистит. Ако имате конкретни въпроси, питайте.

# 684
Извинявайте моля за помощ.Спешно ми трябва мнение за др Красимир Янев и др Краси Нейков.Янев се държа нагло и арогантно и не призна ядрено магнитен резионанс на др Нейков.Баща ми има и биопсия при др Нейков която също Янев каза че не става.Трябвало модерта с фюжън апарат.Не зная към кой да продължи лечението а започват и силни болки вече

# 685
Извинявайте моля за помощ.Спешно ми трябва мнение за др Красимир Янев и др Краси Нейков.Янев се държа нагло и арогантно и не призна ядрено магнитен резионанс на др Нейков.Баща ми има и биопсия при др Нейков която също Янев каза че не става.Трябвало модерта с фюжън апарат.Не зная към кой да продължи лечението а започват и силни болки вече
Здравейте, ние с баща ми бяхме в подобна чуденка преди няколко седмици. След лична среща с двамата избрахме проф. Нейков. Изключително човешки и богат на емпатия подход, рядко срещано отношение. Контрастът с Янев е много голям, аз съм със същите впечатления, много арогантно отношение, да не говорим, че в кабинета му на 4 етаж в Александровска се пуши. Докато ни консултираше не спря да си чати на телефона. При въпрос към Янев каква сума трябва да се заплати за операцията, каза, че сестрата ще ни обясни всичко. Отидохме на партерния етаж в Александровска при сестрата на Янев, тъкмо излизаше и помоли да я изчакаме да изпуши една цигара (явно доста се пуши в Александровска). Изчакахме я, не успя да ни даде точна крайна цена, започна да изрежда и накрая ни каза, че след операцията се давало информация какво са използвали лекарите, така че +-1000лв от това, което ни беше съобщила.
Имахме коренно различен опит в Онкологията при проф. Нейков, още при първия преглед бяхме информирани колко ще ни струва специалният инструмент, който използват и избор на екип, ако желаем. Всичко минава през касата, включително и таксата за преглед при проф. Нейков. Когато записвах час при Янев, попитах сестрата къде мога да заплатя консултацията - на регистратурата или някъде в отделението. Тя любезно каза, да дам парите директно на Янев, 100лв била консултацията. Въобще контрастът между проф. Нейков и Янев е огромен, не в полза на Янев. Огромна разлика в отношението към пациентите и прозрачността.
На база нашия опит препоръчвам Урологичното отделение на Онкологията с две ръце. Публикацията ми стана малко дълга, но мисля, че е важно да се споделя опит. За първи път имам контакт с Онкологията в София, винаги асоциацията ми е била негативна, без конкретна причина. След няколко седмично лутане, в търсене на добра здравна услуга и опит от няколко болници, мога да кажа, че Онкологията се открои с високо качество на всички нива. Много добри впечатления и от приемния кабинет (107). Сестрата периодично излиза и със спокоен глас насочва обърканите и притеснени пациенти, къде трябва да отидат и какво да направят. Всеки път със същия бодър тон. При всяко излизане успокоява, че всички ще бъдат прегледани. Спомням си, че първият път когато отидохме имаше много хора, наложи се проф. Нейков да се върне след Онкокомитета, за да прегледа оставащите 4-5 пациенти. Със спокоен глас отдели нужното внимание на баща ми, обясни подробно какво представлява операцията. Все едно бяхме първите пациенти за деня, нищо, че минаваше 13ч.
Впечатленията ми и от реанимацията са също много положителни. Няма да забравя в деня на операцията, изчаквах пред входа да свалят баща ми от операционната. За съжаление не знам имената на всички, с които общувах в болницата, но млада дама с къса червена коса и симпатично младо момче с къса коса и русоляви кичури се качиха в асансьора, намиращ се до входа на реанимацията, с едно празно легло да вземат баща ми. С топъл поглед и усмивка и двамата ми казаха, че всичко е наред и след няколко минути ще го видя. В деня преди операцията, баща ми беше много спокоен и в добро настроение след срещата си с анастезиолога, д-р Огнянова, която е отделила малко повече време и освен стандартните въпроси са провели чисто човешки разговор, чрез който е успяла да изгради доверие и да му вдъхне кураж и увереност. След това, по време на престоя в реанимацията са го ангажирали периодично в разговори, и така освен изключително добрите грижи за подобрение на физическото му състояние са му създали добър душевен и емоционален комфорт след тежката операция, която преживя.
В Урологичното отделение отношението към пациените е със същия висок стандарт на качество и професионализъм. Вярвам, че е стандарт, който се поддържа, защото впечатленията са ми от различни звена, не от единични хора. Може да ми пишете на лични, ако мога да Ви бъда полезна с нещо друго. Успех!

Последна редакция: ср, 29 мар 2023, 21:56 от Autumn leaf

# 686
Препоръчайте ( лични впечатления ) добър  уролог за Пловдив.

Последна редакция: пт, 31 мар 2023, 12:21 от dsfds

# 687
Препоръчайте ( лични впечатления ) добър  уролог за Пловдив.
Зависи за какво. Преглед, операция?
Доктор Милко Шопов за амбулаторни прегледи. Изключителен специалист и човек!

# 688
Здравейте, искам да споделя разочарованието си от проф. Марин Георгиев, който постъпи с мен като с животно.
Трябваше да постъпя в понеделник за цистоскопия при него.
Аз обаче в събота направих тежка бъбречна инфекция. Тъй като съм чувала, че цистоскопия е редно да не се прави, ако в момента има сериозно действаща инфекция, освен ако не е изключително спешно и наложително, затова реших в понеделник преди да постъпя в болницата да отида при него и да се посъветвам дали да вляза в болницата при това положение или да изчакаме.
   Бях подготвена, че ако каже да вляза, веднага да го направя.
   Да ама не. Замалко съм го изпуснала и той влязъл в тежка операция. Цял ден го чаках, но не го видях. Как е станало така, че сме се разминали за мен е загадка при положение, че бях през цялото веме там.
   Следобеда отидох в другата болница, където работи, но той там не ме взе, в последствие ми каза, че било нарочно.
    И така - не посмях да постъпя на своя глава, защото се притеснявах, че може да ми се скара, че не съм го уведомила, че съм с инфекция.
    На следващата сутрин го хванах сутринта рано и още с влизането си той ме почна. Направи ме на две стотинки. През живота си не са ме овиквали така - нито мама и тате, нито мъжът ми.
    Та коя съм била аз, че да го притеснявам в почивни дни (забравих да кажа, че в неделя му писах да го питам дали да постъпя в болницата и по вайбъра му обясних проблема, но въпреки че той е видял съобщението и вече е бил запознат с проблема ми, нарочно не ми върна отговор).
     От къде на къде съм му писала по вайбър, да не сме си били любовници ние двамата. Та той бил професор (видиш ли, аз го разбрах, че не е човек, ами е същински бог, ами аз съм никоя, някакво нищожество си там). Не ми даде да му кажа нито една дума, за да му обясня. Пък и откъде накъде съм му идвала сега тук да търся помощ, като вчера не съм пожелала да вляза в болница. Знаела ли съм аз колко хора чакали с месеци за цистоскопия и т.н. Накрая ми заяви, че е трябвало да постъпя без да се съветвам предварително с него. После като му казах, че имам готовност да постъпя, той ме нахока още повече и каза, че това не е Аврамов дом, за да си влизам в него когато пожелая и ме изгони да си ходя с тежката инфекция вкъщи.
    Предполагам, че отказа да ме вземе, защото лечението на бъбречната инфекция е по здравна каса, не се изисква да заплащаш избор на екип, както е за цистоскопията от порядъка на 600-800 лв.
    На мен ми се плачеше и още ми се плаче. Не разбирам къде точно сгреших. Моля, посочете ми грешката без да се претеснявате, че ще ме засегнете!
   От изводите, които си направих разбрах, че когато е готов да ми вземе за частен преглед 200 лв., няма проблем, както и да си даде телефона и да каже, че в случай на нужда можеш да го потърсиш. Но реално като го потърсиш, си в грешка и си му нарушил спокойния живот.
    За съжаление това е минус на лекарската професия, че болните не се разболяват по график, ами понякога страдат и в почивните дни на лекарите и търсят тяхната помощ.
   След цялото нещо ми остана едно огромно съжаление, както и неизлекуван проблем, който може да ме увреди още повече, защото в момента не зная какво да правя.
    Търся добър уролог, защото проблемът ми е сложен и изисква много добър специалист, за да може да ми го разреши, но и да е човечен.
    Ако можете, препоръчайте ми такъв.
    Чула съм отзиви за Краси Янев, но прочетох много негативи и се разколебах. Ами за професорът от ВМА?
   Ако имате предложения, пишете.

Последна редакция: пт, 14 апр 2023, 21:51 от ladychar86

# 689
Ооо, този некадърник Марин Георгиев професор ли е станал?
lady, да знаеш, че си голяма късметлийка, съдбата се е намесила и те е спасила от меркантилното същество М. Георгиев.
Търси проф. Салтиров от ВМА. Малко е сложно да се добереш до него, но звънни в Уроелит. Бъди настоятелна. Обясни, че си с инфекция и е спешно.

Общи условия

Активация на акаунт