Препоръчйте добър уролог!!

• 755 695
  • 1 094
  •   1
Отговори
# 645
Ще потърся отново и ще ви пратя линкове
Дописвам се.
Погледните постове 433-434 в тази тема назад, от 14-16 август 2019
.          Благодаря ти много

# 646
В петък минах през Уроелит, за да си запазя час за проф. Салтиров, тогава разбрах, че той преглежда само в понеделник. За моя изненада току-що се беше освободил час за първия възможен понеделник , т.е. за вчера, голям късмет имах, защото спешно ми трябваше второ мнение - в Токуда имам насрочена лапароскопска пиелопластика след няколко дни - имам стеснение на уретера, образувано от зарастване след разбиване на камък в началото на 2020 г. в "Александровска" ендоскопски, където си оставиха ръцете.
Скрит текст:
Професорът беше доста изморен в 19:15, за когато ми беше часът, изобщо не чаках,  с много добри впечатления съм, изслуша дългата ми история за лекари и болници, в които са ме лекували, записваше всичко, не чете епикризи, само диска от скенера видя.
Изобщо не се изказа ласкаво за лекуващите ме в Токуда - изрази съмнение, че са направили това, което са написали - лазерна инцизия ендоскопски, но тъй като е била неуспешна, предлагат (в Токуда) лапароскопска пиелопластика.
Правена ми е операция на 3 години на същия бъбрек с подобни проблеми и според проф Салтиров, не е сигурно, че ще е успешно повторението, макар и лапароскопски, изобщо намира за безсмислено това упражнение меко казано. Предлага да ме приеме във ВМА за диатностика със скенер, след  като свалят стента, с който съм постоянно (сменя се често, бях  и с нефростома) и евентуално разрешаване на проблема - дори с операция, ако се налага, ако се прецени, че бъбрекът има шанс.
За лапароскопската операция в Токуда  не дават гаранция, че ще е успешна и че няма при заздравяването пак да се получи отново стеснение - това ми го подчертаха два пъти от болницата.
Сега съм напълно объркана, защото в Токуда ще се разреши по-скоро проблемът (другата седмица), ако е успешно, но от друга страна съм сигурна, че проф. Салтиров е най-добрият - при него трябва да съм в края на септември. Изобщо съм в пълен шах какво да правя. Благодаря, че ме прочетохте!
Прегледът е 100 лв., плаща се на сестрата.

За доц Халачев от МВР болница - да, внимателен е, изслушва, но толкова, нямат оборудване в тази болница, не бих го препоръчала за нещо сериозно
Скрит текст:
загубих една година време в лечение там... разочарована съм. Той пък ми предлагаше стент, който е за 3 години и струва повече от 3 хл. лв, без гаранции за успех.

Последна редакция: вт, 06 сеп 2022, 22:34 от Rosita

# 647
Rosita, не че си искала мнение, но аз да си кажа. Довери се на проф. Салторов. Края на септември не е чак толкова далеч. Ще направи всичко възможно да оправи уретера, бърбека, каквото трябва, с подходящата интервенция.
Успех!

# 648
_Runaway_, благодаря! През толкова много операции, интервенции и манипулации минах за 3 години (и 9 пълни упойки за последните 14 месеца), че ми е писнало и само заради това се колебаех, с проф. Салтиров ще е всичко отначало, но май клоня по-скоро към него. Имам още малко време за размисъл.
А и пак казвам - вероятно, че намерих час  за него в последния момент - от петък за понеделник, не бива да се подценява, ако вярваш, че няма нищо случайно ... Шегувам се, разбира се!

Последна редакция: чт, 08 сеп 2022, 21:49 от Rosita

# 649
Rosita, разбираемо е, че си се уморила вече. Но и аз така обикалях няколко години по софийските уролози и накрая пак опрях до проф. Салтиров, който ми обясни, че ще започнем с възможно най-леката за моя случай интервенция и ако не стане, тогава минаваме към по-сложни и травмиращи. Чаках 3 месеца за час. Няма да ти обяснявам преди това какви безумни операции искаха да ми правят, пластики, постоянно да сменям стентове. Аз съм с вродена малформация на уретера, открита в зряла възраст и ме гледаха като полезно изкопаемо. Хем не знаят точно как да ме лекуват и какво да ме правят, хем смели - да режат по дължината на целия уретер... От София Мед си тръгнах на своя глава. В Доверие трябваше да вляза, но в последния момент ми дойде цикъла... Така че, да, абсолютно вярвам, че няма случайни неща.

# 650
_Runaway_, гледали са те като изкопаемо, защото предполагам знаеш, че пластиката е успешна, ако се прави в детска възраст. При възрастните се образува съединителна тъкан, която пак запушва уретера, макар и да се отстрани. Като малка съм оперирана и при мен е рецидив,  а и следствие от разбиването на камъка, а рецидивът понижава, да не кажа изключва шансовете за успех.
И на мен ми писна от уролози, стентове, нефростоми, упойки, антибиотици, инцизии с лазер, уретероскопии и  да съм в болница ежемесечно или два пъти в месеца понякога ... Пробвано е всичко възможно, освен операция . Ще се похваля, ако стане нещо различно ... Благодаря ти!

# 651
От 20 годишна съм с проблеми 15 години бях по операции.Пластика от уретра до бъбрек ми се случи след серийни осакатяващи операции тук,при д-р Джинович в Сърбия.Оперира екстрофии и най -тежките аномалии от цял свят.Има тема във форума за него .Отговоря на имейл.При мен приключи една 14 годишна одисея тук от операции.Мислих,че оперира само деца,но за радост и възрастни.Дори за 2-ро мнение,пак си струва.

# 652
д-р Рафаел Мирчов оперира баща ми от простата миналата седмица в клиника Вита.Моят баща е възхитен от отношението и професионализма на този ЛЕКАР.Той има база за сравнение,защото преди около 3-4г.го оперираха в Токуда и в резултат на "качествената" операция тогава сега се наложи сегашната.
Може ли телефон, ако имате такъв? Благодаря.

# 653
Здравейте, някой скоро да е минал операция на простата при проф. Анакиевски във Варна, имам някои неясноти по прицедурата. Предстои биопсия.

# 654
Какво ви е мнението за професор Цветков , бих искал да го посетя за мнение!
Предполагам, че вече сте разбрал, че професорът почина от Ковид 2020 година. Беше прекрасен човек и специалист.

# 655
Какво ви е мнението за професор Цветков , бих искал да го посетя за мнение!
Предполагам, че вече сте разбрал, че професорът почина от Ковид 2020 година. Беше прекрасен човек и специалист.
В Медицинската академия ли професор Цветков? Там са били двама Цветкови. Кой почина?

# 656
  • София
Здравейте, спешно ми е нужен телефона на проф. Салтиров от ВМА. Може ли някой да ми го даде, търся го заради майка ми, която има камък в пикочния мехур, който трябва да се махне...
Благодаря предварително!

# 657
Здравейте, спешно ми е нужен телефона на проф. Салтиров от ВМА. Може ли някой да ми го даде, търся го заради майка ми, която има камък в пикочния мехур, който трябва да се махне...
Благодаря предварително!
Ако е спешно, отидете в Спешно отделение - ако камъкът пречи на уринирането или запушва изхода на пикочния мехур - вероятно ще трябва да се постави катетър. Ако просто си има камъка - не бих казала, че е спешно.  На професора нямам телефона, само на Уроелит, професорът преглежда само в понеделник, тел.  02/9226018. Наблюденията ми са, че има шанс за свързване към 17-18-19 часа, през другото време или не отговарят, или дава заето, но пробвайте повече пъти, ако се наложи.

# 658
  • София
Благодаря предварително!
Ако е спешно, отидете в Спешно отделение - ако камъкът пречи на уринирането или запушва изхода на пикочния мехур - вероятно ще трябва да се постави катетър. Ако просто си има камъка - не бих казала, че е спешно.  На професора нямам телефона, само на Уроелит, професорът преглежда само в понеделник, тел.  02/9226018. Наблюденията ми са, че има шанс за свързване към 17-18-19 часа, през другото време или не отговарят, или дава заето, но пробвайте повече пъти, ако се наложи.

Благодаря ви! Звъняхме там, казаха, че нямат още график за декември. Не е ужасно спешно, но майка ми е на възраст и има дискомфорт и се притесняваме да не стане спешно, лутаме се кой лекар да изберем и къде да се разбие този камък. Затова търся всякакви варианти за съдействие. Извинявам се, че се намесвам така в темата и се надявам, че някой има телефона. Още веднъж благодаря!

# 659
В такъв случай в началото на декември може да си запазите час за преглед. Едва ли ще Ви прегледа веднага, дори и да му се обадите на личния телефон, той е доста зает, а и състоянието на майка Ви не е спешно.
Може да пробвате да се свържете с доц. Петкова, тя работи с него, но и за нея виждам, че свободните часове са за началото на декември:  https://superdoc.bg/lekar/d-r-kremena-petkova-1165

Общи условия

Активация на акаунт