Препоръчйте добър уролог!!

• 755 894
  • 1 094
  •   3
Отговори
# 915
Здравейте, бихте ли ми препоръчали добър хирург уролог за простата в гр. София? Относно операцията, по-добре ли е с лазер или обикновена операция?

# 916
Здравейте, моята сага с пикочния мехур продължава и вече започнах доста сериозно да задържам урина. Като сега отново през нощта много задържам, но почнах вече и през деня.
Това много ме притеснява. Имам и много силни болки в областта на тазовото дъно, предимно в уретрата, което отеква и ниско долу в ляво. Болката е много силна и се описва като все едно хирургична, когато я имам. Освен това имам кървене, което започва с кафяво течение 5-6 дни преди цикъл, после силен обилен цикъл 5 дни и завършва отново с кафяво няколко дни. Общо сагата продължава около 14 дни. Менструацията е силна, обилна с много течение и с много тъмни големи съсиреци.
Знаете, че март месец претърпях цистоскопия при Семерджиев в Доверие и той ми направи разширяване на уретрата (пикочния канал), която беше стеснена. Не е слагал стентове и пр. По-скоро е направил разширението някак физиологично. Не зная точно как.
Имах значително подобрение няколко месеца, но щом започнах да вода полов живот, пак всичко се върна, а стана и по-зле, както описах в началото.
Бях на преглед при проф. Костов - директора на Майчин дом. Той е сигурен, че имам ендометриоза и ме записа за цистоскопия в частния му кабинет във Фемито.
Аз съм много притеснена и не зная дали да му се доверя. Той нали не е уролог, как ще ми прави цистоскопия? Някоя дама от вас ходила ли е при него за цистоскопия?
Сега, според него, ендометриозата може да е прераснала в пикочния мехур. И ако е така той може ли да оперира ендометриоза на пикочен мехур? Въобще оперира ли се, ако е прераснала и там?
 Аз смятам да отида преди това на консултация при уролог. Пишете ми, според вас към кой да се обърна, който ще да ми разреши най-сетне този проблем - със стеснението и евентуално ендометриозата. Принципно, ако гинеколог прави цистоскопия по този повод, не е ли редно да присъства и уролог? Идеята е, ако се установи, че има само стеснение, урологът да може да го коригира. Не може през два дни да ми се прави цистоскопия. Освен, че е вредно и е много опасно. Аз след всяка такава се влошавам още повече.
Има ли някъде, където правят гинеколози и уролози тази процедура заедно?
Моля, пишете ми за мнение към кого да се обърна.
Краси Янев ли?
Някои пишете нещо за Адриан Попов?
Или друг някой уролог, който не познавам?
Някой знае ли дали Джинович се занимава с подобни на моя проблем?

# 917
На д-р Джинович може да пишете ,обяснявайки всичко и прилагайки изследвания ,ако имате.Ще отговори.И аз чакам отговор от него.

# 918
Лейди, много съжалявам за проблемите, през които минаваш Sad Не мога да дам лични отзиви и дано не те объркам още повече, но... Професор-нефролог от Александровска болница ни беше насочил към доц.Тимев за киста в бъбрека на майка ми. Не знам до колко може да се разчита на такава колегиална препоръка, аз винаги имам едно наум дали е не е просто осигуряване на пореден пациент... Просто подмятам името да го имаш предвид или някой може да се включи с впечатления.
https://adellaclinic.com/adella-fertility/d-r-aleksandar-timev/

# 919
  • София
Ladychar, ако е прав, най-вероятно ще се наложи коремна операция (може и миниинвазивна, като лапароспокия), но няма как през пикочния мехур да изчисти ендометриозата. Ако е прав в диагнозата, проблема е гинекологичен. Сигурна ли си, че те е планирал за цистоскопия? Да не би да е за хистероскопия?
Имената, които споменаваш, не са ми познати. От София ли са тзи лекари?

# 920
Да. Сигурна съм, че е за цистоскопия. Той ме предупреди, че ще направи по-късно и лапароскопия.
Обаче, ми обясни, а и аз четох, че може да прерасне в пикочния мехур, та затова се чудех, ако я има и там как се отстранява в този случай? И от какъв специалист се отстранява? Не трябва ли да е от уролог? Някак не ми звучи ок гинеколог да ми бърка в пикочния мехур, освен ако не е опитен и не прави това често. Затова питах знаете ли нещо за това дали Костов разбира от тая работа? Защото една грешка, ни дай Боже, може да ми коства живота. Това е трудна, сръткава работа - женския пикочен мехур... Особено уретрата.
Да не говорим, че се притесних да не би да иска да направи цистоскопия само заради парите, защото в центъра е 700-900 лв. Нещо от тоя сорт като сума. В Майчин дом лапароскопията е толкова - 900 лв. Или поне беше преди 2 години, когато правиха такава на мама.

# 921
  • София
В проблемно забременяване има тема за ендометриоза та. Повечето споделили са лека степен, но съм срещала и доста сложни случаи. Може да прочетеш и да намериш подходящ лекар.

# 922
  • столицата
За Костов има и не добри отзиви. Може да   потърсите из форумите. Нямам лични наблюдения.

# 923
Здравейте, Николаева78! Прочетох ваша публикация от 2012 г. относно операцията на вашия баща в Хил клиник
Пишете, че го е оперирал д-р Фернандо Санча със зеления лазер.
Сега моят баща е в ЛейзърМед и го гласят за операция, също. Лекатрят, който го е прегледал се казва д-р Илия Калчев. Търся мнения за него. Ако имате впечатления или сте чели нещо за него , бихте ли споделили, моля. Аз също много се притеснявам дали баща ми ще попадне в добри ръце.
Благодаря, предварително!
Ако някой все пак знае нещо за д-р Илия Калчев - уролог хирург, ще съм много благодарна да сподели мнение.

# 924
  • Сливен
Здравейте
Настъпи вече момента за премахването на стенда.Въпроса ми е как го премахват под пълна упойка или не.
2013 и двата ми ги извадиха без и доста ме болеше.По принцип съм с висок праг на болка...но този стенд вече е 6 месеца в мен и предполагам,че ще е още по болезнено.

# 925
fair wind_82, ще го сменят или ще го отстранят за постоянно? Екстрахирали са ми го без упойка веднъж в урологичен кабинет  (с малко лидокаин локално), не ме е боляло особено, но във всички други случаи в болница и с упойка, под рентгенов контрол.

# 926
  • Сливен
fair wind_82, ще го сменят или ще го отстранят за постоянно? Екстрахирали са ми го без упойка веднъж в урологичен кабинет  (с малко лидокаин локално), не ме е боляло особено, но във всички други случаи в болница и с упойка, под рентгенов контрол.
Незнам дали ще го сменят или премахнат
Аз бях писала по нагоре -специалист каза смяна или премахване до следващата криза .Аз имам силно нагънат уретер в следствие на предходни гинеколог операции

# 927
  • Сливен
Здравейте.Влезнах в болницата и ми извадиха стенда.Но ме хванаха болки и на прегледа се установи,че бъбрека почна да заддържа урина и ми поставиха нов стенд.
След 3 месеца пак ще го сменят.Предлагат ми уропластика-въпроса ми е на вякой правена ли му е.Лапараскопски ли е самата операция.
Страх ме е понеже имам мн сраствания и от там се е променила и се е получило това стеснение.Но пък не мога да карам само на стендове.
Пик.мехур е бил възпален и даже стенда е бил с образувани кристали.

# 928
fair wind_82, в коя болница се лекувате? Пиелопластиката може да се направи с отворена операция или лапароскопски (в това число и роботизирана с Да Винчи- при страствания е най-добре с този метод, но е скъпо), но пиелопластиката е успешна най-вече при деца, при възрастни пациенти пак се получават сраствания, натрупване на фиброзна тъкан и стеснения. На мен са ми правили на 3 годишна възраст пиелопластика заради кръвоносен съд, разположен през легенчето на бъбрека, което е водило до стеснение, задръжка на урина и образуване на камък. Операцията е била много успешна - за повече от 43-44 години, но от 5 години пак съм стеснение и хидронефроза + постоянен стент със съответната честа смяна, понякога на месец-два, последните два стента съгласно производителя са уж за една година, но максимално издържат 6-7-8 месеца. Три пъти ми е правена уретеротомия ендоскопски с лазер - за вътрешно разширяване и дълбока инцизия с премахване ан фиброзната тъкан, но засега не е успешно. Моят проблем е само с единия бъбрек.

# 929
  • Сливен
fair wind_82, в коя болница се лекувате? Пиелопластиката може да се направи с отворена операция или лапароскопски (в това число и роботизирана с Да Винчи- при страствания е най-добре с този метод, но е скъпо), но пиелопластиката е успешна най-вече при деца, при възрастни пациенти пак се получават сраствания, натрупване на фиброзна тъкан и стеснения. На мен са ми правили на 3 годишна възраст пиелопластика заради кръвоносен съд, разположен през легенчето на бъбрека, което е водило до стеснение, задръжка на урина и образуване на камък. Операцията е била много успешна - за повече от 43-44 години, но от 5 години пак съм стеснение и хидронефроза + постоянен стент със съответната честа смяна, понякога на месец-два, последните два стента съгласно производителя са уж за една година, но максимално издържат 6-7-8 месеца. Три пъти ми е правена уретеротомия ендоскопски с лазер - за вътрешно разширяване и дълбока инцизия с премахване ан фиброзната тъкан, но засега не е успешно. Моят проблем е само с единия бъбрек.
Може ли да ви пиша на ЛС да не спамим темата

Общи условия

Активация на акаунт