Нашите орхидеи – тема 36

• 30 219
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
  • Мадрид / София
Анжи моето Пафче е от този вид Paphiopedilum Leeanum. Според мен обича по студено, надявам се тази зима да ме зарадва с цвят, има три нови издънки.
Твоята е от студенолюбивите. Зимата иска Т :  7-10•С нощни и 10-15•С дневни, а лятото -  8 - 15•С нощни и 15 - 18•С дневни.

Понабутах я в 13, всъщност пак стърчи доста, но няма как да я натъпча още една идея.
Ако не е стабилна, сложи ѝ пръчки и я стабилизирай. Не трябва да се движи. Така се държи докато корените стабилизират растението. Тогава пръчките могат да се махнат. Може да не са пръчки. Може да е друг начина за стабилизиране. Въпроса е фалчето да бъде добре фиксирано.

# 91
Днес се отвори напълно първия цвят. Стискайте палци да отвори и другите. Доста бавно се случват нещата с този цветонос, надявам се да не е така по принцип Simple Smile

# 92
  • Мадрид / София
Как се казва?

# 93
Phalaenopsis Li'l Bit

# 94
  • Мадрид / София
Сдобих се с една подобна, но е Doritis pulcherrima var. marmorata.

Днес идват две малки от 4 общо, за които писах.

# 95
  • Пловдив
Здравейте, миналата седмица писах за една орхидея почти без корени. За сега е добре и онова нещо, което се подаваше на цветоноса в момента изглежда така

и снимка от другата страна

Май прилича на кейки...

# 96
  • оттам, откъдето започва България
Скрит текст:
Днес се отвори напълно първия цвят. Стискайте палци да отвори и другите. Доста бавно се случват нещата с този цветонос, надявам се да не е така по принцип Simple Smile

Миоки, след дългата работна седмица, след дългия работен ден, твоята красота ме накара да се усмихна! Simple Smile
2 в 1 - красота и нежност!

# 97
Здравейте, миналата седмица писах за една орхидея почти без корени. За сега е добре и онова нещо, което се подаваше на цветоноса в момента изглежда така
Скрит текст:

и снимка от другата страна

Май прилича на кейки...
На кейки прилича. Моето е още малко, но изглежда различно като че ли и по-вероятно е да е разклонение на цветонос.
Първата снимка е на горното, втората на долното което излиза от спящите пъпки. Долното е някакво различно обаче, та още е мистерия какво ще произведе кейки пастата. Smile

D&A, благодаря за милите думи Simple Smile
Тази орха наистина е някаква много нежна. Листата са издължени, фини, не месести и плътни, цветоноса е тънък и цветчетата деликатни.

# 98
  • Пловдив
А откъде се купува кейки паста?

# 99
Аз моята я взех от Амазон. Ето тук ми излезе. Мисля, че ако пуснеш търсене в Гугъл, ще откриеш.

# 100
  • София
Он-лайн магазините у нас продават цитокининова паста. В Гугъла излизат резултати. Около 3-5 лева е едно контейнерче, но не знам как точно може да се изхарчи, като се ползва по толкова малко.

# 101
Как как, никак. Седи си като моето, особено понеже не го ползвам. А на което съм го ползвала полза не съм видяла. Но не ги прилагам на цветоноси. Мажа пъпки на симпоидални.

# 102
  • Бургас
Вчера най накрая се престраших и разделих Милтония. Сега си имам две растения. Мисля на пролет, да се съвземе мама ще разделя още веднъж Grinning

Милтонопсиса се съвзема, мислех, че полека лека заминава, но днес открих нова булбичка и съм Хепи Smiley

# 103
  • Мадрид / София
Момичета, имам питане към който има фалче Беллина: колко време ви цъфти, колко цветчета изкарва и дали са последователни?

# 104
  • Велико Търново
Момичета, имам нужда от помощ!
Какво се случва с тази орхидея и как да действам?
В скрития текст има още два погледа, просто не исках да "удължавам" поста.

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт