Нашите орхидеи – тема 36

• 30 357
  • 746
  •   1
Отговори
# 225
Аз ще споделя от опит, имах такива с черни коренчета, оказаха се с фузариум. Като махнах долните листа, имаше лилав ръб в основата на розетката. Има голяма вероятност и бебетата да са болни, наблюдавай ги.

# 226
Миоки,друг път правила ли си го това с торенето докато цъфтят? Аз знам,че докато цъфтят не се торят,за да не окапят преждевременно цветовете.

Цъфнали не се торят. Или ако се торят то не с тор за вегетация. Разреждането трябва да е много голямо. Иначе бързо прецъфтяват.

# 227
  • София
Торя с водорасли независимо от периода. Има положителен ефект върху цъфтежа - не прецъфтяват по-бързо, но удължават цветоносите.

# 228
Какви водорасли, Raya?

Последна редакция: пн, 25 окт 2021, 10:49 от second

# 229
На базата на seaweed. Аз ползвам такъв за другите цветя и съм доста доволна. Не съм на орхидеи.

Малко актуализации Smiley Скривам ги, че май малко прекалявам.
Наистина се оказа цветонос, вече са два
Скрит текст:

Бибитка - снимка от вчера, от днес са отворени вече 5 цвята.
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 25 окт 2021, 11:36 от Миоки

# 230
  • София
second,
Моят се казва се Екофус. Има и други, но това купих, ползвам го над година и половина и съм доволна.

# 231
  • Мадрид / София
Epidendrum peperomia:

# 232
Честито! Като някакво извънземно е Simple Smile

# 233
  • Мадрид / София
Благодаря. Горкото доста време прекара затворено в кутията докато дойде.
Дойде заедно с един мини Oncidium Eurycline. Той за сега е без цвят. Не е по-голям от 10см.
Очаквам още Phalaenopsis heroglifica, Phalaenopsis cornu chervi, едно Lepante calodictiom  и още едно бижу. С това май ще приключа за сега.

# 234
  • Варна
Анджела, невероятен е.  Страхотен избор имате с Миоки в чужбина. Simple Smile

За който се интересува:
Видях, че орхидеи.бг другата седмица ще имат внос на орхидеи от Азия. ( фаленопсиси)
Флора. бг имат фаленопсис Белина ( мисля 2 разцветки), фал. Виолацея и фал. Тетраспис ( също мисля 2 разцветки).
В борсата за екзотични цветя и орхидеи може да се направи запитване за Лудизия и Скъпоценни орхидеи ( Бижута) преди 1-2 седмици имаха налични. Simple Smile

Надявам се постът ми е бил полезен. Simple Smile

# 235
  • София
floren, и що така с лошото сега? Таман реших, че идва зима и няма да поръчвам поне известно време...

Heart Благодаря Heart

# 236
  • Варна
floren, и що така с лошото сега? Таман реших, че идва зима и няма да поръчвам поне известно време...

Heart Благодаря Heart

Рая, ей го Коледа след 2 месеца, всеки заслужава коледен подарък/ подаръци. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 237
Raya, благодаря за споделянето за тора.

Като стана дума.. флора и орхидеи.бг имат ли нещо общо? Стила им в фб, а и това което продават често се припокрива изцяло.

# 238
  • Варна
...
Като стана дума.. флора и орхидеи.бг имат ли нещо общо? Стила им в фб, а и това което продават често се припокрива изцяло.

Не, нямат общо. Флора-та са във Враца, една идея малко по- евтино се стремят да продават, както и също да са конкурентни способни на Орхидеи- те. Лятото нямаха никакви орхидеи и си помислих, че са приключили дейност. Едва наскоро започнаха отново да зареждат. Лятото бях в онзи край и мислех да посетя разсадника, но нали нямаха орхидеи и прецених да ги подмина. Simple Smile

# 239
  • Мадрид / София
Анджела, невероятен е.  Страхотен избор имате с Миоки в чужбина. Simple Smile

За който се интересува:
Видях, че орхидеи.бг другата седмица ще имат внос на орхидеи от Азия. ( фаленопсиси)
Флора. бг имат фаленопсис Белина ( мисля 2 разцветки), фал. Виолацея и фал. Тетраспис ( също мисля 2 разцветки).
В борсата за екзотични цветя и орхидеи може да се направи запитване за Лудизия и Скъпоценни орхидеи ( Бижута) преди 1-2 седмици имаха налични. Simple Smile

Надявам се постът ми е бил полезен. Simple Smile
Белината, Йероглифика и Черви (фалеанопсис) са от един тип. Пускат цветонос с по един цвят. Като прецъфти този цвят, цветоноса изкарва нова пъпка с нов цвят и така расте и се удължава цветоноса. Няколко месеца цъфти. Растението може да изкара няколко цветоноса. Цветовете са уникални.
Аз купувам по интернет тези видове орхидеи и идват от Холандия, Белгия, Франция, че и от Еквадор. Иначе по магазините има малко разнообразие. В България можете да се сдобиете от магазин с повече видове орхидеи от колкото тук.

Общи условия

Активация на акаунт