Пърха вече бебче сладко, през АПРИЛ ще радва мама, татко

• 18 824
  • 289
  •   1
Отговори
# 105
Аз миналата бременност през цялото време я пих Матерната(7-8опаковки ще да съм изпила). И качих 30 кг(не,че и не похапвах здраво) и бебето в началото на 9-тия се роди 4 100. Ма не се доказа връзка между двата факта,а може би има....

# 106
И аз с първата бременност пих Матерна.Качих, ама плюсках доста под мотото-сега ми е паднало.Бебето се роди нормално-3 килца.

# 107
За колата маска - за съжаление в момента моята козметичка, която ми е и приятелка  Heart Eyes е в болница и май ще ражда. Тя е с близнаци за 20-25-ти декември, но явно са тръгнали по-рано, но долкото знам е нормално за близнаци. Та за сега и аз си търся козметичка.
alabina, ти искара колата-маска някъв инквизитор, бре жена  Crazy Мен изобщо не ме боли и откакто си махам космите си ги махам на всякъде с кола на козметичка, даже от миналата година си купих апарат и си правя в къщи, само за триъгълник ходя и мишници. Сега не съм ходила от 2 месеца и пробвам с бръснача, уж внимателно, ама колко пъти се порязах, пък и след като се избръсна ме боли повече от колата-маска. Зависи с какво си свикнал. Аз изпитвам ужас от епилатор  #Crazy
За витамините - аз пия желязо, защото док ми го предписа, но по принцип ми каза, че ако не е наложително не е нужно да пия допълнително витамини, освен калций.

# 108
alabina, не ми е силна имунната система, всяка зима боледувам по 2 пъти и стигам до антибиотици. Как ще я карам тази зима...не ми се мисли Sad

Преди 2 години пиех Samento (котешки нокът) от магазините на "Лечител", но е забранен за бременни и хора с трансплантирани органи Sad

В момента ме е страх да действам с бръснача, защото ако видя кръв отдолу ... ще полудея от страх Sad

# 109
Момичета, на мен докторката ми изписа Пренатал!
Някой чувал ли е нещо за тези витамини.
Нямам идея как "позна", че точно тези ми трябват и дали изобщо ми трябват.

# 110
  • В красивите ми сбъднати мечти!
С първата ми бременност пих Матерна от деня , в който ми откриха бременността та до раждането , без прекъсване. Чувствах се перфектно, сина ми се роди 3,4 кг. със малка главичка, а аз бях качила 15кг, 10 от които останаха в болницата. Нямах нито един кариес , нито болки в ставите / което е характерно при намален в организма калций/. Накратко съм голяма фенка на Матерната и това ,че е спряна от производство много ме нервира ,защото трябваше да разуча останалите витамини за бременни на нашият пазар и да си избера някакви. Почти всички лекари предписват Пренатал, явно те сега са хит ,както Матерната преди.
Интересно ми е като прочета някой да казва "няма да пия витамини без да ми направят изследвания и от там да се види , че имам нужда", от изследвания може да стане ясно ,че ти е ниско желязото примерно, но не и за нивото на витамините и микроелементите. Поне на мен такива подробни изследвания никога не са ми правени. Така ,че искрено ви препоръчвам да си пиете някакви витаминки за бременни, та било и през ден , два или три.
На пренатал в рекламата му пише ,че е без витамин А ,т.к. според производителите му предозирането му води до аномалии в плода.

# 111
Здраейте,мами!
Аз май съм доста назад с тези витамини !! smile3506
Док нищо не ми е изписвал,а аз си мисля,че като се ям малко повече плодове и зеленчуци всичко ще си  е ОК,на май не е така.Можете ли да ми препоръчате какви точно витамини да си взема.И ако питам в някоя аптека за витамини за бременни,дали ще ме упътят?? newsm12
Благодаря ви предварително!
Ауа,аз също си мисля,че моето коремче ще е като твоето чак в.. 9 месец!!

# 112
  • София
Здравейте!
Хубава среща се получи в събота. Беше интересно и забавно. Ще е хубаво скоро пак ада се повтори. Аз лично останах много доволна. Видях се със съмишленици, а това е ценно. До този момент нито една моя приятелка няма деца, а само една от тях е омъжена и то има много странен брак... Всички като им говоря за бременност и бебта реагират странно. Никоя от тях не говори за бебета с добри чувства. Например наскоро една се изказа "Аз не знам какво ще правя ако ми се пръкне някой миризлив и ревлив заек." Следователно аз отдавна съм спряла да коментирам въпроса с децата и бременността си с приятелките ми. Единствено кумта ми има дете и снея с удоволствие си говоря на тези теми.   
Благодаря на Редим за списанието - много е интересно.
Витамините- Ара 75 е казала каквото е нужно за вит А.
Фъстъците - не е хубаво да се ядат по време на бременност и кърмене, защото съдържат алергени. Дори майката да не е алергична остава риск за бебето - то може да развие алергия към фъстъците и като се роди тази алергия да се прояви. А това си е страшно - може да се получи алергичен пристъп, който да е опасен за живота.
Ядки - другите ядки са препоръчителни за бременни, но все пак трябва да са в ограничени количества, защото са много калорични.
Депилатоари- чиста химия. Може да се получи алергия, а алергиите  на майкатане са полезно състояние за бебето. Химикалите пък може да са общо казано токсични за детрето.
Епилатори - аз от години съм на епилатор, но сега имам известни опасения, че вибрира и може би има ултразвукови вълни. За това по-рядко се е пилирам вече. Триъгълника си го бръсна всеки ден. Ако се случи да се порежа, за мое успокоение си слагам малко тоалетна хартия на самия вход на влагалището - така се проверява кръвта дали е от там или пот порязаното.
Косми - да не повярва човек - но по кореме ми запоникваха едни косми... Какво ще ги правя не знам. Знам само, че след раждането сами си падат, но дотогава ще съм маймуна.
Мелодия, щом си алергична към лидокаин - в никакъв случай не го ползвай. Той влиза през порите на кожата в капилярите и оттам в кръвта. Алергиите са много опасни за бебето ти.

Сега - да ви се похваля , вчера бях на цифрово кино в Арената. Картината наистина е по-добра. Гледах "От другата страна". НЕ е лош филма. Но на мъжете май повече им харесва.
И сега - да се оплача. Звука в киното беше малко поусилен. Не ми беше много приятно. А и седенето 2 часа на едно място ме разби - заболя ме корем, гръб, стави... КАкво ще правим киноманите в най-скоро време - въобще не ми е ясно!...
И други оплаквания имам  - усещам нон стоп слаби пробождания ниско долу като че ли от влагалището. НА срещета разбрах, че не съм единствената. Е - проучих въпроса - няма страшно, но си е неприятно.
Много ме боли корема. Не при бебето а наоколо, и с томаха, и червата и стените... Преди да забременея правех много коремни преси с главата надолу и имах невероятно стегнат корем с плочки. Плочките още си стоят горе. Стигнах до извода, че болките са от това, че мускулите ми не могат да се разтеглят от бебето и притискат... За другото дете ще знам - докато не се роди няма да правя преси вече.
Е - тези болки са ужасни и непоносими, а като хапна малко повечко става страшно - не мога да си стоя на краката.
Запека го попреборих с киви, сладко от рози и сушени сливи, но си остана другия проблем - ГАЗОВЕТЕ. Малко е гнусна темата - но някой знае ли някой бабин лек срещу газове. На мен ми се появяват от всякаква храна - така че не става с диета. И нали съм дама - не пръцкам и чакам мъжа ми да отиде на работа или излизам нощем на терасата и... Но много боли от това въздържане... Може и от стегнатите мускули да е - да ми се притиска всичко...
Магазин за бременни[/color]"Пре мама" - в неделя минах в един и се потресох от цените! Исках да си купя възглавничка за бременни с формата на тристенна призма. Предложиха ми една за 69 лв, намалена от 156!!! Какви цени!!! А дрехите там какви парцали бяха и колко скъпи...! Дадоха ми каталог - взех го, но не смятам да пазарувам от там. За сметка на това каталога е ориентировъчен за това какво ми трябва за детето, понеже доскоро и идея си нямах. Харесах си кошче за мръсни памперси - опакова ги още през отвора в пликчета с вакуум и има някаква система за неизпускане на миризми. Харесах си и стерилизатор за биберони, уред за готвене на бебешка храна и не помя още какви над 50 джунджурийки. Не ми се мисли обаче колко струва всичко това - и се питам има ли ги на по-евтини марки...

# 113
Момичета,разгледах снимките от срещата-явно сте си прекарали добре.Само ,че защо не сложите описание на снимките,кой кой е.Аз разпознах само Старчи и то защото стана въпрос за коремчето й:)

# 114
  • Пловдив
Пролет, и аз имам същите усещания на корема - около бебо. Все е дно не ти стига мястото и всеки момент ще се пръсне. При мен матката явно е избутала повечето ми вътрешности доста нагоре и корема ми стърчи от пъпа нагоре и точно там усещам напрежението. А като се опитам да си постегна мускулите на корема за малко се променя натиска. От същото явно ми се получи и сърцебиенето - защото се притиска и сърцето. А стомаха ми е станал .... събира само по малко храна и като се понапълни започва да ме боли и да ме задушава чак.

Момичета, да ви попитам... вие чувставте ли странно корема си когато се седнали за по продължително време. Днес в автобуса имах чувството, че ще се пъсна та до задушаване. Вярно, че дънките вече не са ми от най удобните, но пък аз ги нося с разкопчан цип и копчета ...

# 115
  • Чехия
Привет, мили момичета, как е там в БГ-то студ а ?  Weary
Тука подкарах вече дебелите дрехи..малко остана и сняг ще завали.Уфффф не ми се мисли за идващата зима.

Може ли да се оплача днес ми беше на планувана Ф.Морфология, но не остана време да ми направят УЗ и си останах само с взимането на кръвта и консултацията...та като цяло бях доста ядосана.
Сега само премислям как ще ги издържа следващите четири седмици.. Embarassed Sad
И само това, че работя там ме спря да се допитам що за отношение е това, ама не ми се правят точно сега проблеми ... иначе нещо как напоследък със станала скандалджийка малееее  ooooh!  smile3515

Та тук е място да отговоря и на piccolina не е проблем да се направи дори и 20 седмица поне ще всички органи тогава трябва да се проследи всеки отделно.
Като цяло обаче се прави между 16г.с. и  18г.с ...
Така, че и аз ще вляза таман в 19г.с и тогава когато ме викат.

benitta и аз не мога много да седя в класическата поза на седенето, винаги се смуквам лекичко та да ми е по свободно...
Сега стигнах до извода, че и дори и леко като стана ме наболява корем може би защото нещо се намества там.
Най-удобно за сега ми на меко кресло с полегата облегалка или възглавничка под кръста.

За ядките искам да ви кажа, че в най-лошите моменти когато нищо не можех да хапна ме спасиха.
Те са калорични и засищат..така, че ако ви се ядът хапвайте си. Rolling Eyes

# 116
Hristina_k, благодаря за поканата за лекциите, но за съжаление раб.ми време е до 18.00 ч и няма как да изляза, а пък и голямото ми дете (опа, голямото е на 31г., то май е средното Heart Eyes)вечер ме чака с нетърпение да се прибера... С удоволствие ще изляза с вас, ако организирате варненска среща в събота или неделя. Ще чакам с нетърпение и дано да се организираме! Denisimo, Виви_Ан, включвайте се с предложения!
Виви_Ан, през първата ми бременност, която беше преди 8 (!!!!!) години, пих само Пренатал, но тогава си беше много модно да се пият комбинирани витамини. Сега не мисля да пия нищо, освен ако не се стигне до сериозна авитаминоза.
Желая Ви приятна вечер и лека нощ!

# 117
Влизам само за малко че съм нещо болна и ше лягам Ill
Да кажа за матерната...и тук я бяха спряли но пак я пуснаха и в момента се казва ЦЕНТРУМ Матерна
Първата бременност я пих от самото начало до края всеки ден и малкия се роди 3444кг.Сега пак го пия но по две три на седмица.От 12сед.се меря и бях 44,5кг smile3556 доктора каза да си я купя със сигурност.Днес бях да ми вземат кръв и голяма радост съм +1кг.С първото вече по това време бях 50кг.

# 118
  • София
За снимките. Сега ще оправя кой кой е Simple Smile Ауа, това му е хубавото, когато снимаш ти. Можеш да изтриеш снимките, на които не се харесваш...  Wink Пък аз обикновено се харесвам на една от 10, та затова.

Виви, аз имам Пре-Натал, но смятам да ги пия на по-късен етап... може би след месец, когато не остане друго свежо освен ябълки, портокали и банани.

За космите. Тая вечер бях на кола. Махам всичко на триъгълника. Не ми е по-некомфортно, отколкото преди, въпреки че имах опасения, че ще е така. Козметичката ми предрече момченце, заради космите по корема. Пролет, по аналогия ти предричам момченце.  Laughing Бабешки работи. Това казах и на козметичката ми, но тя твърди, че било от тестостерона при момчетата. Да де, ама и от прогестерона, задължителен при всяка бременност също растат косми. Така че...

За силния шум. Пролет, на мен още преди месец ми стана зле в киното от силния звук. В Арена по традиция малко се престарават. А сега си представям и как ще ме свърта и висенето на едно място два часа и половина. Tired

За протокола. В сряда вечерта съм на преглед, вече може би ще се види бебчо що за човече ще е.  Heart Eyes

Само да добавя. Момичета, ако някой не се харесва на някоя снимка, спокойно да трие. Просто ако другите се харесват на нея, да ми каже, за да го 'изрежа' от снимката и да останат само другите момичета. Трябваше да се сетя да ви питам още на срещата, но кой да се сети. ooooh!

Последна редакция: пн, 30 окт 2006, 23:04 от Илит

# 119
За космите - като си правих кола маска на цели крака, усещането си беше същото като преди, почти не ме боли. Иначе и аз имам гадни  #2gunfire косми по корема... но честно да ви кажа почти всички бременни около мен имат, а повечето са с момиченца   Wink
Пролет, ако знаеш мен как ме боли корема, особено като хапна, нали имам разширен стомах, та сега съвсем ми се опъва и едвам си нося корема, не знам какво ще е в 9-ти месец  Crazy За киното и ние сме решили да ходим тия дни, дано да има какво да се гледа.
За училището за бременни - пак да се повторя - ние с Марта сме там в четвъртък в Мис Каприс  Peace ако има желаещи да свиркат.   Hug
Момичета, аз пък да ви кажа какъв ужас изживях в неделя. Брата на мъж ми имаше РД, той е на 16г. от втория брак на баща му. Пристигаме ние, сядаме на масата, говорим си и по едно време жената на баща му казва - Ми аз съм с варицела или по точно херпес "не запомних какво" май "злостър" Blush Аз направо изтръпнах... 100% съм карала варицела, но все пак. Тя каза, че изрично е питала няколко лекари дали е заразно, защото около нея има много мами с бебета, а и бременни и лекарите са и казали, че единствения начин да се зарази някой е да и пипа пъпките, които са само по гърба. Леле цяла вечер бях на нокти и все още съм. Утре ще се чувам с док, кога ще ми е следващата консултация и ще му кажа, стискайте палци всичко да е на ред, че съм пред умиране тези дни. Sad
За болките ниско долу - и аз ги имам и знам, че в този период са нормални, поради местенето на матката. При мен се засилват като съм дълго време седнала в едно положение или както се случи вчера, подреждайки къщата, лекинко се преуморих, пренасяйки какво ли не и веднага легнах. Днес продължавам с есенното почистване и подреждане.  Peace
За снимките - аз си изтрих моята с корема, че не я харесвах и днес ще сложа нова.
За снимките на онова бебе, което показах на срещата  Wink - ето сайта, който иска да го види http://bgphoto.net/Albums.aspx?UserId=7092
Лек и ползотворен ден !
   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт