Пърха вече бебче сладко, през АПРИЛ ще радва мама, татко

• 18 800
  • 289
  •   1
Отговори
# 90
hristina_k аз лично не бих рискувала с депилатоар. Вероятно бих занесла този, който ползвам при доки за справка - има ли нещо вредно в съдържанието му за беби или не. Освен това всяка кожа е специфична. Аз и от тези за чувствителна кожа ставам като ожулена Shocked Наистина по-добре се консултирай със специалист за да ти е спокойно.
Stra4iatela дай моля те координати на твоята козметичка. Аз искам да отида колкото се може по-скоро, че вече съм картинка. Дай и ориентировъчни цени. А, ако и ти ще ходиш тази седмица може да се видим евентуално. То май ще е най-добре да се чуем.

# 91
  • София
Здравейте момичета,
за депилатоара - и на мен ми се вижда страшна химия и не бих го ползвала в този период. А и разликата с бръснач не е много голяма.
За епилирането - моята козметичка каза, че няма проблем - стига да мога да лягам и по корем Heart Eyes. Но миналия път спрях 5 м заради контракциите ми. И оттогава - нито време за такива екстри, нито възможност Confused
Доц. Томова обясни по тел, че понеже амниоцентезата се прави до 19 г.с. е добре феталната дотогава да е направена (за да има време за реакция до 20 г.с. да се реагира с аборт.). Това е принципно - сега да не започнат черни мисли в априлския отбор, ей! Това е само инфо- нали трябва да сме на ниво Mr. Green
Нашия тати вчера се върна от Германия и колко подаръци донесе... За Ида и за мама... но забравил да донесе за бебчо нещо...  Thinking Голям бъзик отнесе!
Та вече имам 2 бременни панталона и 1 небременен, който обаче е супер удобен и подходящ за сегашното положение на коремчето. Миналия път бременеех лятото и дрехите от тогава не стават и за този път....
Още нещо щях да пиша... ама забравих....  newsm78
Хайде, лек ден и погалете коремчетата от нас!

# 92
Нашия тати вчера се върна от Германия и колко подаръци донесе... За Ида и за мама... но забравил да донесе за бебчо нещо...  Thinking Голям бъзик отнесе!
Ара, добре се е справил таткото. То бременските дрехи за си подарък за мама и бебчо в едно Grinning
Благодаря за разясненията за феталната морфология  bouquet

# 93
Здравейте    bouquet

Първо  да се пооплача , че нашата среЩичка малко отпадна , поради ... липса на  хора .
Отложихме я за  тази седмица , но денят  ще решим допълнително с Филка  и Бенита . Така че имайте предвид мами Wink  Не бива да се излагаме  Wink

Добре дошла на новата мама   bouquet
Относно докитата и  ехографа - не мисля че  2  пъти  е  "дозата" , нито пък че стигат . Аз съм чувала , че цифрата е  3 пъти. Но и така да е , не би трябвало . Особено , ако се налага да  е по- често . Аз съм доволна засега от мойта доФторка .

Чета ви .. за  тези  епилации  Crossing Armsнем , нема да  се подоложа на  такова  нещо !!! И преди не  съм , а сега  хептен , няма ! Naughty При мен ще си  играе бръснача , пък коокото дебели станат - толкова ! Не искам да  си причинявам сама  таквиз  хави и после да  пия  хапове за антиболка. И защо ? Кому е нужно ? Естетика ли е , или  просто  спестяване на  скорошно  премахване . Време  имам за  това , тъй че като е  на  3 дена - чудо голямо . А и да забавя малко  - чудото е  още по - голямо Joy

За  витамин А , и аз искам да знам защо  пък да е  вреден ?  И  то вътрешно  newsm78
Колкото  до  фъстъци - те са полезни , не мисля че трябва да  ги пропускаме , но и да не  ги ядем кат невидели . А който си  има  алергия - си я  има и няма да  ги хапва .

# 94
  • София
мда, май сте прави за депилатоара... Ще го пропусна..

hristina_k Stra4iatela дай моля те координати на твоята козметичка. Аз искам да отида колкото се може по-скоро, че вече съм картинка. Дай и ориентировъчни цени. А, ако и ти ще ходиш тази седмица може да се видим евентуално. То май ще е най-добре да се чуем.

Да, Страчи, дай координати и цени на твоята козметичка, моля.

# 95
Момичета , хубавка срещичка  сте си спретнали Simple Smile
Обаче ... сте пропуснали да пишете кой кой е  Flutter

# 96
  • София
За  витамин А , и аз искам да знам защо  пък да е  вреден ?  И  то вътрешно  newsm78

Вредна може да бъде не само недостатъчността, но и излишъка на витамини. Най-новите изследвания показаха, че излишъкът на ретинол (една от формите на витамин А) повишава риска от възникване в плода на дефекти в развитието на нервната система, бъбреците, сърцето, половите органи и крайниците. Тази форма на витамина се съдържа в продуктите с животински произход (особено - в печеното) и някои хлебни произведения, а също и в мултивитаминните комплекси с по-стари формули. Рискът се повишава, ако бременната жена ежедневно получава с храната повече от 10 хиляди МЕ (единици за дозировка).

В качеството на източник на безвредните форми на витамин А лекарите препоръчват зеленчуците и плодовете, които имат жълт до оранжев цвят (моркови, сладки картофи, тиква, броколи и др.) В тях се съдържа провитамин А (бета-каротин), необходим на плода и не причиняващ неговото увреждане.

При покупката на мултивитамини, специално предназначени за бременни, уверете се, че в тяхната формула е включен именно бета-каротин, при това дозата му в идеалния случай не е нужно да превишава 5000 МЕ!
 това е инфо от тук

# 97
Здравейте!

Имам въпросче. Rolling Eyes Чета отговорите ви по темичката ни и започвам да се притеснявам.  newsm78 Моята доки нищо не ми е споменавала за необходими изследвания (като изключим онези от съвсем в началото за хепатит и т.н.). Аз сама ли трябва да я попитам за фетална морфология например? Изобщо трябва ли задължително да се прави това изследване... и каквото и да е друго изследване  #Crazy или тя ще каже, ако има нужда? Съвсем се обърках  Embarassed

# 98
Aз  пък се  чудя как трябва да се  натъпчем , че да  имаме  излишък от него  newsm78
Особено меса  Tired
А  относно витамините за  бременни - мисля  , че  там са си  дозирани нещата  много добре Simple Smile

По повода - някой има ли идея , защо е спряна Матерната ?
Толккова време се  е пила newsm78

# 99
Здравейте и от мен!
Тъкмо мислех да попитам и аз за коламаската и епилатора и вече ме изпреварихте. На мен това също ми е актуална тема, но мисля да ходя на козметик до последно, а ако нямам време вкъщи. Вкъщи използвам на Veet и съм изключително доволна, защото по принцип кожата ми е много чувствителна.
За докторите, не знаех, че само два или три пъти се поема от касата,то тогава аз вече съм минала лимита Confused, но утре съм отново на среща с бебо и за сега моята лекарка нищо не ми е споменавала. Нашето тати утре има рожден ден  party023 и иска непременно да дойде да види бебо, за да си получи поздравленията лично. Аз все още не разпознавам кой знае какво на снимките, пък представям си как ще се пули той newsm09, но щом има желание.
Априлските мами наистина растем със страшни темпове newsm44, това е много хубаво.Април е прекрасен месец (аз обаче съм пристрастна Rolling Eyes,защото съм раждана тогава и исках и моето бебче да е априлче)!
Много прегръдки от мен и се пазете! Flowers Sunflower

# 100
  • Пловдив
Здравейте и от мен   bouquet
Alabina, май трябва отсега да започнем с уговарянето на срещата. На мен както винаги ми е удобно навсякъде и по всяко време Wink Така че, мами от Пловдив, давайте предложения...
Добре дошла на новата мама  bouquet Аз ходя при д-р Заимов и съм изключително доволна. По принцип работи в Окръжна болница в Отделението по стерилитет и инфертилитет, работи и в МЦ"Капана" със Здравната каса, ама аз ходя в частния му кабинет, който се  намира до ВХВП (прегледът е 25лв). Не се чака повече от 20 мин и всеки път ми отделя голямо внимание. А когато прокървих, ме взе в неговото отделение в Окръжна болница, където всички изследвания и престоят ми бяха безплатни. gsm: 0888608510
За епилирането - първите три месеца ме беше страх да ида на козметик, заради врялата кола маска и се мъчих като грешен дявол  Mr. Greenс епилатора да си скубя триъгълника, но последния път се направих до някъде и не издържах на болката  #Crazy- отидох при козметичката ми, предупредих я, че съм бременна и тя ме епилира съвсем безболезнено. Изчакваше коломаската да изстине, за да не ми припари и дори каза, че не трябва да лягам по корем и лягах настрани. Така че, мисля, че няма проблем, ако жената е свястна и влезе в положение.

# 101
  • София
alabina - доколкото съм чувала (от една докторка и от една колежка, която се наблюдава в Шейново), Матерната е спряна, защото водела до неестесвено уголемяване на плода, което пък води до по-трудно раждане и до напълняване на майката. Аз лично мисля, да избягвам такива витамини, може би ще направя един курс през зимата със сокчетата на ХИП, а сега наблягам на плодовете. Матерната всъщност е спряна от производство въобще.

# 102
Никога не съм пила синтетични витамини и добавки, не мисля да го правя и занапред.
Сега съм на фолиева киселина, но вече има ли смисъл да я пия? Евентуално бих пила флуор за зъбите, но и от него има ли полза? Основно наблягам на ябълките  Wink

# 103
Дам , Филка , трябва по - отранко . И аз  съм така мога по всяко време , но все пак трябва  така да го организираме , че  да могат да  дойдат и работещите мами . Затова си мисля , че все пак  е  добре да е  в уикенда . Мисля , че е  добре сега да  определим  кога да е - събота или неделя ? Нека  всяка от нас си каже кога и е  удобно и да има  предвид  ТАЗИ СЕДМИЦА . Макар и навън да става  вече  студенко ... няма  измъкване  Naughty

catty m - Това е  супер  кофти , значи в единият момент казват , че  е добре да се пие , а после  намират разни странични  ефекти  Tired ... Така спряха  амидофена , аналгин-хинина и прочие ... Верно , че всяка  изкуствена намеса  е  лоша и непрепорчъчителна , но все пак , ако се нуждаем  от витамини , не всички от , които  да можем да набавим по естествен път , какво се прави ? newsm78
Сестра ми  когато беше  бременна  преди  6 години и половина , пиеше Матерната , беше  изпила  2  опаковки , и това и помогна да не  си лепне някой гаден вирус , който върлуваше  тогава .. И малката се  роди ..  малка . За  една бройка да  я сложат в инкубатор . А  сестра ми ... все  едно не беше  бременна , само по корема се познаваше . И като роди - нямаше и следа от  килограм . Та .. незнам колко  се е напълнявало . Но явно си има  причини да се  спре Матерната .

# 104
Никога не съм пила синтетични витамини и добавки, не мисля да го правя и занапред.
Сега съм на фолиева киселина, но вече има ли смисъл да я пия? Евентуално бих пила флуор за зъбите, но и от него има ли полза? Основно наблягам на ябълките  Wink

Дам , разбирам , не си пила , защото не ти се е налагало . Явно имаш силна имунна система  Wink
Но има  такива  кат нас , зиморничави и   слабовати , които  грип не  ги  подминава , дори и  с 3 лимона на ден . А не може и винаги да си позволяваме  да  ядем разнообразие от  природата  , гледайки да  включват  многовъзможни  витамини . А и на практика , май няма  такъв плод и зеленчук  ...

Фолиевата и на мен ми остана още половин  блистерче Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт