Пърха вече бебче сладко, през АПРИЛ ще радва мама, татко

• 18 747
  • 289
  •   1
Отговори
# 150
Да, тъкмо ще се похвалиш с новите придобивки Simple SmileSimple Smile

# 151
  • Пловдив
 Здравейте, момичета!  Heart Eyes
Преди малко се записах на ФМ при доц. Томова. Най-ранната свободна дата беше 21.11 в частния и кабинет в АГ "Св.Лазар" и прегледът струва 80 лв. А имаше свободни часове и за след 30.11 в другия и кабинет, където прегледът струва 50 лв.
Приятен ден на всички! Тук в Пловдив времето е слънчево и аз излизам на разходка.

# 152
За дънките - моите си ги взех - като се ртъгне от Васил Левски на долу в посока България по Фритьоф Нансен на ъгъла с първата пресечка. Доста невзрачен магазин и не винаги има изложени дрехи за бременни, защото не е специализиран - има си нормални дрехи и един щендер с дънкови поли, панатлони и гащеризони - на мен ми харесаха, защото са с нормална кройка и имат удължение за корем.  Peace
За колата маска - майка ми по едно време работеше като кожен лекар ( след това като козметичка ) и ми разказваше всякакви ужасии за момичета, които са си правили кола маска. Най-добарата и най-малко вероятно да се заразите с някаква инфекция са тези, които са с патрони и се слагат в машинки. Всички останали, които се бъркат, пък каму ли студенета, при която се ползва и после същата се разтапя и се прецежда от космите са най-опасни. И има най-голям шанс от инфекции.  Naughty
За настинките и хремите - аз понеже от няколко дена ми тече носа, но не постоянно и питах док дали мога да си слагам капки за нос от типа на Ксилометазолин и той каза, че може и да не се притеснявам. Но не съм си слагала още, ако се засили ще слагам. Понякога когато съм дълго време болна, тъй като не е добре да се ползват едни и същи капики за нос повече от 10 дена, си правя една бабешка рецепта - мед и лимонов сок ги разтварям и капя с капкомер - има невероятен ефект.   Peace 

Последна редакция: ср, 01 ное 2006, 12:53 от Stra4iatela

# 153
Бреййй, таз Томова всеки път разлина цифра казва Laughing
Страчи-спокойно можеш да си купиш Олинт-това е ксилометазолин, но е с впръскване, с дозаторче, не да си капеш.Аз винаги имам вкъщи заради детето-взимам детски, и аз ги ползвам съответно. Mr. Green

# 154
Stra4iatela на мен ми казаха, че ксилометазолина е противопоказен по време на бременност. Олинта пък не ми действа, а и не знам има ли в него ксилометазолин, но в много капки го има - прочети им съдържанието. Доки каза, че може да ползвам биопарокс - той става и за нос и за гърло, впръсква се и не би трябвало да вреди на кървяща лигавица. Ползвала съм го и не ме дразни моят нос си кърви често, но много бързо се съсирва. Можеш да ползваш и стеримар - обира секрета и също не би трябвало да вреди на лигавицата.
За кола-маската споделете, ако някой ходи на козметик, ползващ такава с патрони, т.е. за еднократна употреба. ДейзиГ, мерси за координатите, ако работи с такива патрони идвам, ако не намеря с патрони пак идвам Laughing и задължително ще ти се обадя да се видим Sunglasses

# 155
Olinth-0,05%
Дозиращ спрей
Xilometazoline
Hidrochloride
Koсервант-benzalkonium chloride
Отпуска се без рецепта.
Това пише на капките.Много лекари предписват ксилометазолина, няма доказана противопоказност явно.Търсила съм доста, ако някой има нещо-да пуска да прочетем.Той е все пак за отпушване.Стеримар не отпушва, той прочиства само.Има разлика.Ако само ти тече носът-пръскаш Стеримар.Ако едвам дишаш-вече е друго.Стеримар е "бебешко" лекарство, да го наречем така-за прочистване на нослето на бебето.

# 156
Здравейте момичета Hug,
намерих малко свободно време и бързам да напиша няколко думи преди работата пак да ме грабне Laughing.
Catty m, мерси за съвета за козметичката.Само дето аз веднъж точно преди абитурентския бал така си бях изпатила от лошо почистване на лицето / уж при специалист / ,че сега не знам дали да се престраша и да опитам пак.Имам чувството ,че досадните пъпки нищо не може да ги спре каквито и процедури и хитрини да прилагам отвън проблема май идва от обърканите хормони от вътре Laughing и резултата е все така плачевен.Дано на по-късен етап от бременността тази екстра да отмине пък ако не ще си ходя така с нов имидж Laughing.
Хриси ,надявам се проблема с кръвното налягане да е отминал и да не се налага да се стига до болница или лекарства.Дано е само временно явление и отмине бързо както и неприятностите които наскоро си имала.Пожелавам ти от сърце да се оправиш най-скоро и да имаш колкото се може по-малко тревоги за напред Praynig.
Гигилче - желая ти успех на ФМ, и дано направиш много хубави покупки в София ,с които после да се похвалиш.
Поздрави и прегръдки момичета Hug
Усмихвайте се повече ,лек и слъчев ден на всички  bouquet

# 157
  • В красивите ми сбъднати мечти!
На мен пък също ми каза доки. , че не е желателно да ползвам ксилометазолин т. к. носната лигавица била силно кръвоснабдена и по кръвен път макар и в доста  ниска концентрация ще стигне и до плода. Каза да си взема хомеопатичният спрей за нос , казва се Еуфорбиум и е напълно безвреден за бременни, кърмачки и бебенца, както междувпрочим и останалата хомеопатия. На консултацията в Шейново отново ми  препоръчаха този спрей. Купих си го струваше около 8лв. ,но  пък е 20мл.
Страчи нали не си забравила да се обадиш и да се запишеш за лекцията утре. Ако искаш пак 9,10 там ,само че която дойде първа направо да влиза и да сяда. Предлагам ти този път да се ориентираме към масата ,която е срещу входа , зад парапета - струва ми се че най-добре се вижда оттам. Тя е голяма и все две места ще се намерят.

# 158
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
За кола-маската споделете, ако някой ходи на козметик, ползващ такава с патрони, т.е. за еднократна употреба. ДейзиГ, мерси за координатите, ако работи с такива патрони идвам, ако не намеря с патрони пак идвам Laughing и задължително ще ти се обадя да се видим Sunglasses

Топлата кола е с патрони, а студената не съм я гледала каква е. Маже я сшпатула, но после хвърля всичко, не го претопява втори път.

Гигилче дънките не са ми нови. Носих ги миналия път, а после ги дадох и на кумата ни като беше бременна. Сега пак са като нови, само ластика за коригиране на талията се е развали, но го подмених

# 159
  • Пловдив
Аз пак краднах малко инфо от Мартенките Simple Smile
http://www.kolibka.com/mini/download.php?mid=233
Ей това филмче много ми стопли душичката Joy

# 160
ДейзиГ , именно тази която я маже със шпатула е по-нехигиенична, защото маже на тебе и бърка вътре, маже на някой с инфекция и пак бърка. Аз преди да се запозная с моята приятелка, дето сега ражда, ходех при една козметичка и тя беше с шпатула и определено после ми беше по зачервено, отколкото сега с патроните.   Peace
За косметичка за лице - имам страшно добра, аз не съм ходила още при нея, но пращам брат ми, защото е пубертет и е много зле. Препоръча ми я шефката ми, която ходи при нея от години. Жената е страхотен специалист, казвам го защото не веднъж като съм водила брат ми съм я питала за разни неща и всичко е имало ефект. Да не говорим, че тя си прави специални лосиони и брат ми само с тях се оправи. Собственичката има салони и в Сърбия и пазарува от Франция висококачествена козметика. И самия салон е страхотен, с едни успокояващи миризми  Heart Eyes Намира се на Витошка, почти до Южния парк, някой ако иска, ще пусна координати.  Peace Аз лично ще и звънна утре за час на мен и брат ми.
Марта, няма да рискувам с Ксилометазолина и ще си купя при нужда капките, за които каза. Обадих се да се запиша - споко  Hug

# 161
Гигилче, ти като не си от София, не знам дали ще сте с кола - ако да, имайте предвид, че Витшка е затворена, а около нея има Синя Зона (от НДК надолу към ВИтошка), но е с талони, да знаеш  Peace

Страчи, ами те шпатулите са дървени и се сменят  Wink. Майка ми е козметичка и ползва патрони, но на интимните части е трудно с патроните, защото механизмът е широк  Thinking Та затова си мисля, че там е с кутията и шпатулата - не съм сигурна, защото на това не се подлагам, свиканала съм си на епилатора  Crossing Arms Но кутията пак е топла, не знам за тая студена  newsm78 Иначе за претопяване и повторно използване за сефте чувам, че има такова нещо  Shocked - те акъл имат ли тия хора  #Crazy

# 162
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Преди доста години кола правеха с една черна смес, която топлеха на котлони и после я прецеждаха повторно, но сега май вече никой не го прави.

# 163
Преди доста години кола правеха с една черна смес, която топлеха на котлони и после я прецеждаха повторно, но сега май вече никой не го прави.

Правят го, правят за голям мой ужас. И то в разни салони, които са доста лъскави и скъпи  #Crazy И вече отдавна не е черна сместа има я във всякакви вариации.
Ая, ама то не зависи от шпатулата  Wink Нали бърка в кутията с шпатулата, с която те маже и по шпатулата остава малко от колата, която се е допирала до теб и "хоп" вътре да разбърка и какво е имало остава вътре в кутията за следващия клиент.   #Crazy
За машинките с патрони - няма проблем и за триъгълника и за мишници, от 3-4 години само с такава кола си правя всичко и козметичката ми и тя с такъв апарат и си се справя супер
  Peace

# 164
Ая, ама то не зависи от шпатулата  Wink Нали бърка в кутията с шпатулата, с която те маже и по шпатулата остава малко от колата, която се е допирала до теб и "хоп" вътре да разбърка и какво е имало остава вътре в кутията за следващия клиент.   #Crazy
Пак казвам, това е топла кола, която съм я виждала да си завира преди употреба - не смятам, че там могат да останат каквито и да било гадини. Да не говорим, че мястото ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се дезинфекцира преди процедурата. А вие говорите за някаква студена кола, която не знам какво представлява  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт