Пърха вече бебче сладко, през АПРИЛ ще радва мама, татко

• 18 706
  • 289
  •   1
Отговори
# 165
Olinth-0,05%
Дозиращ спрей
Xilometazoline
Hidrochloride
Koсервант-benzalkonium chloride
Отпуска се без рецепта.
Това пише на капките.Много лекари предписват ксилометазолина, няма доказана противопоказност явно.Търсила съм доста, ако някой има нещо-да пуска да прочетем.Той е все пак за отпушване.Стеримар не отпушва, той прочиства само.Има разлика.Ако само ти тече носът-пръскаш Стеримар.Ако едвам дишаш-вече е друго.Стеримар е "бебешко" лекарство, да го наречем така-за прочистване на нослето на бебето.
пенелопа не знам кое му е вредното на ксилометазолина, но четох и в листовката на капките, че не трябва да се употребява по време на бременност. На едни други капки, също съдържащи ксилометазолин, пък пишеше да се употребяват само в случай, че ползата от тях надвишава вредата #Crazy Е това сама не мога да го преценя baby_neutral Наистина ще е добре, ако някой разполага с по-подробна информация по въпроса.

# 166
пенелопа На едни други капки, също съдържащи ксилометазолин, пък пишеше да се употребяват само в случай, че ползата от тях надвишава вредата #Crazy Е това сама не мога да го преценя baby_neutral Наистина ще е добре, ако някой разполага с по-подробна информация по въпроса.

Тогава по-добре изобщо да не се употребяват Sad Мене хремата не ме подминава зимно време и се чудя как ще я карам  newsm78

# 167
Ая, студената кола маска, всъщност е топла. Студена се води и тази в патроните и тази дето се маже. Топла почти никъде не се употребява. Тя се приготвя по по-различен начин и пари доста като се нанася.

# 168
Момичета, гледали ли сте според калкулатора за килограми колко е нормално да сте в момента? Аз съм само с 1кг под нормалното. Но за края ми го дават да съм наддала нормално 20кг  #Crazy

Любопитно ми е ако някой види да сподели за него  Mr. Green

Ая, студената кола маска, всъщност е топла. Студена се води и тази в патроните и тази дето се маже. Топла почти никъде не се употребява. Тя се приготвя по по-различен начин и пари доста като се нанася.
Личи си кой не се интересува от занаята на мама  Blush

# 169
  • Пловдив
Момичета, май много задъбахте с тези капки за нос newsm78
А за вредата и ползата от употребата им ... аз лично не намирам за кай знае колко наложитела употребата им. Не знам може би в някакви много сериозни ситуации с тежък синузит или нещо подобно.
Хремата наистина е нещо отвратително и аз също не поднимавам тази екстра на сезоните, но капки за нос не употребявам сигурно от 10 години. И точно по този повод си мисля, че няма да е фатално ако не се използва този продукт по време на бременноста
Последната настинка преборих с билков чай с мед и лимони. До сега (освен като дете де) не съм пила толкова чай. Сега сутрин като не пия кафе си правя по една две чаши чай и ... май има ефект с/у настинките (...да не дръпна дявола за опашката)  Joy

# 170
benitta принципно си права, но само принципно. Аз истински не мога без капки - не мога да спя, не мога да ям. Носа ми се запушва в помещения със сух въздух, в апартаменти изцяло на латекс, при смяна на климата... вярно, че и алергиите си казват думата, но се радвай, че си от щастливците, които могат и без капки.

# 171
  • Пловдив
Мелодия, не съм искала да прозвучи по този начин Simple Smile
а и аз далеч не минавам леко. Вечер ако ви кажа как спя .... добре, че хората около мен са свикнали с гледката - с тоалетна хартия навита на тампонче и натикана в запушената ноздра. Общо всето като ми се запушат и двете носа ми прилича на зуличка, но това е моя начин (просто мразя какпките за нос)
Единствено съм облагодетелствана, че нямам много алергии или ме удрят направо в дробовете

# 172
Момичета, гледали ли сте според калкулатора за килограми колко е нормално да сте в момента? Аз съм само с 1кг под нормалното. Но за края ми го дават да съм наддала нормално 20кг  #Crazy

Любопитно ми е ако някой види да сподели за него  Mr. Green
Ауа, ей сега се пресметнах Simple Smile
Сега съм си точно в нормата по наддаване, а в графа "нормално" ми пише, че до края трябва да наддам общо 13.600 кг.
Да кажа, че моят BMI си е нормален.
Ти явно си по-слабичка, с по-нисък BMI, а и нали чакаш двечки, затова ти дава 20 кг Hug
Не се притеснявай, 20 кг. хич не ми се струват много за близнашка майка.
То и много от нас, дето носим по единчко, сигурно до края ще качат по 20, че и по повече Whistling

# 173
Вижте сега, който мрази капките е друг въпрос.Някои пък не могат да спят без капки.И не сме толкоз задълбали, просто ни интересува и си коментираме, не е лошо, нали?Та както казах-някой ако има инфо-статия, нещо друго-да дава да се ограмотим, не е излишно.Ето-един лекар казва едно, друг-друго...Сами ако не се доберем до истината-сещате се...Така, че, не го приемайте като задълбаване, щом някой се интересува и пише и пита.Аз поне така го смятам. Hug Peace
Относно килограмите-хич и не смея да се премеря аз, хем не ям, хем се чувствам доста напред с материала... ConfusedПосле истината за мен лично е една-глад и спорт, както свалих с първото, така ще свалям и с второто.Достатъчно ми е, че търкам всички панталони между краката за отрицателно време... Confused

# 174
  • Пловдив
ПАК за капките за нос - на 7 страничка написах, че специално за бремеността ми предписаха капки за нос на Erba Vita - Rino Propoli в комбинация със спрей за нос на Sterimar, който много ми помогнаха да се преборя с хремата за една седмица - като се има предвид, че имам синузит, който ме държи хремава почти през цялата зима, а често и през лятото.
Специално заради актуалната тема се допитах и до една приятелка, която в момента е в края на специализацията си по гинекология. Тя каза, че на бременни се предписват всички капки, който не съдържат ЕФИДРИН, понеже съставката предизвиква свиване на кръвоносните съдове и евентуално може да намали притока на кръв към матката.

# 175
  • Far away from here...
Добро утро,момичета,
Доста време нямах никаква възможност да пиша,но скоро се надявам да имам интернет у нас и тогава няма да се отървете от мен:)
Сега искам да ви попитам за този калкулатор за килограми-къде да го намеря и обяснено ли е там как се работи с него?
А вие полагате ли някакви особени грижи,за да се вмествате в предварително определените граници,правите ли нещо по-специално или просто се ръководите от вкусовете си в момента?
Моите сега са доста променени-почти не мога да ям месо и все още често повръщам SickОт началото на бремеността съм качила 2 кг и не знам дали това е нормално или не...
Хайде,лек ден и много усмивки!  bouquet

# 176
Здравейте слънчевки!
Как е настроението днес? Само да сте се повлияли от мрачното време на вън Naughty много ще ви се карам.
benitta да не помислиш, че нещо съм се заяла по твоето мнение за капките - няма такова нещо. Но направо ти се чудя как издържаш без капки щом алергиите те удрят в дробовете. Аз имам множество задушавания от алергии като дете и направо охахавявам като започне да не ми стига въздух. За това винаги в себе си имам капки. Най-много ми помага ксилометазолина и въпреки, че на опаковката пише да не се ползва повече от N дни, аз все него си ползвам. Понякога се плаша, че ще свикна с него и ще спре да ми действа та от време на време си взимам и други медикаменти. Много съм доволна от едно гелче - виброцил. Отпушва ме веднага и действа успокояващо на лигавицата, защото при мен не винаги проблема е в секретите, а в раздутата лигавица. Сигурна съм, че има и психологически момент, защото самата мисъл, че имам в себе си капки ми успокоява носа Например, като отидем на гости в апартамент целия в латекс и до 30-40мин. след пристигането се запушвам. Забелязала съм, че ако нямам капки подивявам и направо се задъхвам, и естествено вися по балконите и категорично отказвам да останем с преспиване. Но когато капките са си в мен, може да изкарам цяло денонощие с едно капване (може да има и случаи без нито едно). Та benitta може и да е добре това, че избягваш капките защото все пак и те са лекарствени средства, но от моя гледна точка си е мъчение. Той и мъжа ми беше такъв - въздух няма, но капки няма да сложи. Почти пет години ми трябваха да го науча да ги ползва. Даже сега е болен и сам си ги взе сутринта от къщи Simple Smile
А колкото до алергиите benitta щом имаш, значи знаеш какъв кошмар е. Пожелавам на теб, на себе си и на всички бъдещи мами здрави дечица, недокоснати от алергия Hug
Колкото до килограмите, ми по приложената в началото на темата табличка аз трябва да съм максимум 66,6кг., а вече съм 71кг. Rolling Eyes Не влизам дори и в нормата за близнаци. Казвайте, ако има и други такива, че после да си отслабваме заедно Wink А и бременността ми доста ми личи и всеки ден чувам от различни хора "Леле, ма то много ти личи за 4 месец! На какво ще заприличаш до деветия!" И това малко ме дразни, защото аз си бях слабичка и стройничка до преди да заработим за бебе и сега хората злорадстват. Решила съм обаче да го мисля след раждането - нека сега се кефят, аз първо да родя здраво бебче, пък после ще им затварям устите Wink
Весел ден и  Hug всички ви!

# 177
  • Чехия
Привет мацки.
Ще ми честитите ли първия сняг, до няколко дни и Nature Snowman  ще мога да творя.  madnoel 

Melodiya, я не им се връзвай за коремчето гордо си го пъчи пък да се чудят....аз също съм вече с 6 кила отгоре( от 52кг юни сега съм 58кг )  , ама никак не ме вълнува за миналия месец съм само с 1 кило отгоре, а докато лудо повръщах каквото малко хапнах веднага качвах явно някаква защитна реакция на организма ....Тогава бях и постоянно гладна, а сега си хапвам нормално и не ме изтъргва като преди.
Важното е, че бебчо е спокоен  и аз не съм изтощена.А пък и зима идва(  Shocked тука вчера при нас заваля снега) така че нормално повечко да качиме отколкото през жегите.

Момичета ето малко снимчици от градеца в който живея, правени са тука тези дни даже има една от вчера. http://ivalex.multiply.com/photos/album/5

Снежеца ни затрупа вчера и има към 5см.снежна пеленка на всякъде.

Така се радвах вчера вечерта като почнаха да прелитат белите мушици.

# 178
Е,Мелодия,не е честно само да се хвалиш с коремчето си и да не качиш някоя снимка и ние да го видим!Щом е пораснало ,значи има какво да се гледа! smile3521
Времето навън наистина е ужасно.При нас тук духа и един много  гаден вятър! Weary ,но какво да се прави-нали зима наближава.Просто няма да се оставяме лошото време да разваля настроението ни ! newsm62 newsm62 newsm62
Е,Ivalex ,незнам дали да ти завиждам за снега или да се радвам,че при нас още не вали.От една страна много обичам романтичните студени вечери ,които се прекарват на топло вкъщи,но от друга като си помисля,че из студовете трябва да се разкарвам насам-натам cry

# 179
Днес и тук ще дойде студеният фронт, така обещаха, а аз съм нещастна.Сняг в град като София не е приятна емоция, поне за мен, която прекосява целият град с дете в корем и с дете на ръце Crazy
Няма къде да направим снежен човек, няма и кога-детето си е на градина, майка му се труди.
Как да е-топли ме идеята, че когато бебето се роди, зимата ще е свършила-значи-чакаме бебето и толкова...Пък аз се надявам поне на суха зима...

Общи условия

Активация на акаунт